Βάσω Τσαμπιέρη: Αγαπημένε μου Νίκο...


Αγαπημένε μου Νίκο, έφυγες αλλά μας άφησες θύμησες!!! Αδελφικός φίλος του μπάρμπα μου του Θεόφραστου, έφυγες για να τον συναντήσεις!!!
Γνήσιος και αυθεντικός Μυτικιώτης, αξιοπρεπής και καλωσυνάτος με ένα ζεστό και απλόχερο χαμόγελο!!!
Όσο ζούσες ήξερα ότι σε κάποια γωνιά στον Μύτικα ζει το παρελθόν και ο συνδετικός κρίκος των αναμνήσεων!!! Δεν θα ξεχάσω την συντριβή σου στην κηδεία του μπάρμπα μου του Θεόφραστου!!
Πες του χαιρετισμούς, ότι είμαι καλά και ότι οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι!!!
Σε αποχαιρετώ με αγάπη και πόνο για μια γειτονιά που ερημώνει, για έναν Μύτικα που φτωχαίνει!!!
Καλό δρόμο στην αιωνιότητα!!!!

4 σχόλια:

  1. Οταν θυμαμαι τον παλιο Μυτικα στο οποιο μεγαλωσα σχεδον δακρυζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που ο Μύτικας μας, ως αποδέκτης ανέκαθεν από ιδρύσεως του και άλλων συμπολιτών μας , δεν μπορεί να είναι αυτός που ήταν πριν το 1970. Είμαστε πλέον μία " πολιτισμική" κοινότητα αποτελούμενη απο Επτανήσιους, Ξηρομερίτες της ενδοχώρας και Αγρινιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστηχης,παρηγορια...μονη σου εμεινε να λες...Περασμενα μεγαλεια...και διηγοντας τα να κλαις.Ηταν καλος και τιμιος πατριωτης ο μπαρμπα Νικος αγαπητη Βασω.Εχεις δικιο.Καλο του Παραδεισο. Θοδ.Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μύτικας πάντα ήταν χωνευτήρι. Λαών και πολιτισμών. Δικαίων και αδίκων. Κατατρεγμένων και περιφρονεμενων. Έτσι για να το πούμε κάπως "ελαφρά". Και αυτό γιατί από αυτά τα υλικά δημιουργήθηκε. Σταμάτησε ο κόσμος να κρύβεται στα βουνά από τις πειρατείες και τις λεηλασίες και κατέβηκε στην ανοιχτή θάλασσα. Στο εμπόριο, στα ανοιχτά σύνορα, εκεί που ανταμώνουν όλοι οι πολιτισμοί. Και πάντα αφομοιωνε όσους ερχόταν και όλοι μαζί δημιούργησαν τά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χωριού. Όπως συμβαίνει με όλα τα χωριά και σε όλους τους τόπους. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι και αυτό, της υποδοχής όλων των ανθρώπων. Αμέτρητα παραδείγματα. Ο Μύτικας για μένα δεν έχει χάσει το χαρακτήρα του. Ίδιες συνήθειες. Καλοκαίρι βράδυ βόλτες ατελείωτες στον πεζόδρομο. Η ώρα που βρισκόμαστε οι ντόπιοι. Απλά μεγαλώνουμε. Και ίσως δεν βλέπουμε τα παιδιά μας, που κάνουν ότι ακριβώς κάναμε κι εμείς. Εντάξει, έχουν αλλάξει λίγο οι εποχές. Αλλά η μαγιά και η βάση είναι εκεί. Όλοι χάνουμε λίγο το δρόμο μας κάπου. Δεν σημαίνει ότι χάνουμε και την ψυχή μας. Και εγώ θα ρωτήσω και κάτι, έτσι για να το ελαφρυνω, μιας και τον πείραζα και το συζηταγαμε συνέχεια με το μπάρμπα Νίκο.
    Ρε ανιψε, γιατί όλοι οι γαμπροί και οι νύφες θέλουνε να έρχονται στο Μύτικα; Όχι, να μας πούνε γιατί έρχονται στο Μύτικα.
    Αιωνια η μνήμη όλων τους. Και καλή αντάμωση στο Μύτικα εμείς οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.