Άλλο ένα χρήσιμο και πραγματικό έργο παραδόθηκε στους πολίτες. Ανάπλαση της παραλίας του Αστακού από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου.


Φωτογραφίες: κα Τζένυ Παπαδημητρίου.

Άλλο ένα χρήσιμο και πραγματικό έργο ανάπλασης παραδόθηκε την μεγάλη Τετάρτη στους πολίτες, σε ένα σημείο που αποτελεί αναφορά και σημείο συνάντησης για την πόλη και τους κατοίκους, την παραλία της πόλης του Αστακού, που κάτοικοι και επισκέπτες κάνουν την καθημερινή τους βόλτα και απολαμβάνουν τα πολλά και όμορφα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στο σημείο και τις υπηρεσίες που οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου παρέχουν.

Σύντομο ιστορικό του έργου.
Στις 27 Νοεμβρίου 2020 σας ενημερώσαμε για την οριστική ένταξη στο Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας 2014 - 2020 (Leader), της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, με χρηματοδότηση 124.000 €, της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου του έργου με τίτλο: «Αποξήλωση Ασφαλτικού και Κατασκευή Νέου Σταμπωτού Δαπέδου σε Τμήμα του Παραλιακού Μετώπου Αστακού» (δείτε εδώ).
Μάλιστα η πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου που έγινε τον Οκτώβριο του 2020, απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις πέντε συνολικά κατατεθείσες προτάσεις και ήρθε πρώτη σε κατάταξη, μέσα στις τρεις πρώτες που πήγαν προς υλοποίηση, μια σημαντική επιτυχία για το Λιμενικό Ταμείο.
Στο συγκεκριμένο έργο και το ιστορικό του, έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν με 4 διαδοχικά μας δημοσιεύματα (εδώεδώεδώ και εδώ).
Το έργο κατόπιν δημοπρατήθηκε και υπογράφθηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο στις 25 Νοεμβρίου 2021, με συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου τους 4 μήνες, η οποία ξεκινά να τρέχει από την υπογραφή της σύμβασης, πράγματα γνωστά σε όλους.
Ζητήθηκε από το εργολάβο να μπει λίγο αργότερα στο έργο, γιατί βρίσκονταν σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης της Α' φάσης του παραλιακού μετώπου.
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την κα Τζένυ Παπαδημητρίου, από το στάδιο εκτέλεσης του έργου.
Για το συγκεκριμένο έργο κάτοικοι, ετεροδημότες και επισκέπτες έχουνε να λένε τα καλύτερα και για το πόσο άλλαξε η εικόνα στη παραλία του Αστακού, από την προηγούμενη της ασφάλτινης επίστρωσης.
3 σχόλια:

 1. Κάθε τεχνικό έργο που γίνεται βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών του δήμου μας και εκτός αυτού κάθε τεχνικό έργο που γίνεται συμβάλλει στις δημιουργία των βασικών προύποθέσεων για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη εντός των ορίων της περιοχής του δήμου μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. διόρθωση : στην δημιουργία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπάρχει άραγε κανένας λογικός άνθρωπος που μπορεί να αμφισβητήσει
  τα πραγματικά τεχνικά έργα που έγιναν στον δήμο μας ?
  δέν νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.