Μία χαρούμενη ημέρα για τους κατοίκους και επισκέπτες των 5 χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους. Εγκαινιάστηκε το νέο Κ.Υ. Μύτικα.


Παρουσία επισήμων από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, νυν και πρώην διοικητών της 6ης Υ.ΠΕ, του προσωπικού του Κ.Υ. Μύτικα, αλλά κυρίως πλήθους πολιτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο μετά από 12 χρόνια κατασκευής(!!!) και περνώντας από χίλια κύματα, έφτασε σήμερα η ώρα να ανοίξει τις πύλες του στους κατοίκους και επισκέπτες των πραγματικά υγειονομικά απομονωμένων περιοχών των 5 χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των δύο νησιών μας Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους.
12 χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα έργο δεν περιποιεί τιμή για κανέναν και σίγουρα υπάρχουν ευθύνες γι αυτό, αλλά δεν είναι της ώρας σε μία σημερινή ημέρα χαράς να αναφερθούμε σε αυτά, απλά θα σας παραπέμψουμε σε ένα σύντομο ιστορικό αυτού του έργου (δείτε εδώ) και δεν θα πούμε τίποτα άλλο.
Ζητούμενο μετά και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, είναι η επάνδρωση του με ιατρικό προσωπικό (στο νοσηλευτικό δεν είμαστε άσχημα), τουλάχιστον για αρχή σε βασικές ειδικότητες και φυσικά ο εξοπλισμός του με κάποια απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα. Επίσης κρίσιμο σημείο και ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι η εφημέρευση του Κ.Υ. Μύτικα όλες τις ημέρες, που και αυτό εξαρτάται από την επάρκεια προσωπικού.
Μην ξεχνάμε ότι άρχισε η τουριστική περίοδος, ήδη ο πληθυσμός αυξάνει και τα επόμενα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη νομοτελειακά θα συνεχιστεί στη περιοχή, όπως επισημαίνει και το ΤΕΕ Αιτ/νίας, όσα εμπόδια με λαθεμένους σχεδιασμούς Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) βάλουν κάποιοι. Οι αποφάσεις του ΠΕΧΩΔΕ και του Νομαρχιακού Συμβουλίου του 1995 και 1998 αντίστοιχα, που ζητούσαν την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από το παράκτιο μέτωπο και τη συγκέντρωση τους στην ανοικτή θάλασσα, στη περιοχή δυτικά και νότια των Εχινάδων (ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο), είναι η βιώσιμη λύση .
Από τους επισήμους, παρόν στα σημερινά εγκαίνια οι βουλευτές του νομού κ.κ. Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Υποδιοικητής κ. Ιωάννης Νικόπουλος, ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχαήλ Σερασκέρης, φυσικά ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Γιάννης Χρόνης, ο πρώην υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Μίλτος Ζαμπάρας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου συμπατριώτης μας Μυτικιώτης κ. Πάνος Παπαδόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας κα Μαρία Σαλμά, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Πολύζος, Πάνος Παληογιάννης, Λευτέρης Μάντζαρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κα Χριστίνα Τάπραντζη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Στάικος (πρώην Δήμαρχος Αστακού), Πάνος Γκόλιας, Νίκος Ζώγας, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων κ.κ. Δημήτρης Φάρρος (Μύτικα), Γιώργος Λιοντάκης (Αρχοντοχωρίου), Αρετή Γριτσίπη (Αστακού), Λάμπρος Πραμαγκιούλης (Βάρνακα), ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Θανάσης Παπαθανάσης.
Τις ευλογίες του Θεού και της Εκκλησίας έδωσαν ο ιερέας του Μύτικα παπά Γιώργης και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης.
Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη, γιατί πιθανόν σίγουρα κάποιον θα ξεχάσαμε, δεν έγινε εσκεμμένα, δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αυτούς είδαμε και θυμόμαστε.
Για εμάς μεγαλύτερη σημασία έχει η παρουσία των απλών πολιτών, στους οποίους ανήκει το έργο. Περίμεναν με αγωνία 12 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, κάποιοι λίγοι ενεργοί πολίτες πίεζαν με κάθε τρόπο να ξεκολλήσει και θα αναφέρουμε έναν τουλάχιστον, τον κυρ Νίκο τον Νταή και στη τελική, γιατί με δικά τους χρήματα φτιάχτηκε το Κ.Υ. Μύτικα όπως και κάθε δημόσιο έργο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.7 σχόλια:

 1. 12 χρόνια να γινει το νέο κτίριο του Κ.Υ.γείας
  12 χρόνια και ακομα να γίνει χωροθέτηση μιας σωστής ΠΟΑΥ
  12 χρόνια το εργο Βιολογικού Αστακού
  Πάλι καλά που δέν. έγιναν αυτά στα 120 χρόνια το 2122 δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε άν γινόταν άν στα 1.000 χρόνια θα ήταν το 2222.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. λάθος τα λές. θα ήταν το έτος 3.022

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαρούμενο για τους κατοίκους θα συμφωνήσω αλλά για τους παρεβρισκομένους πολιτικούς δεν θα το έλεγα. Οι περισσότεροι δεν μιλάνε μεταξύ τους και η αμηχανία τους είναι φανερή. Η Π.Ο.Α.Υ θα στοιχειώσει μέσα τους και για το υπόλοιπο της ζωής τους θα τους ακολουθεί. Με το ψαλίδι που θέλησαν να κόψουν την κορδέλα, οι αιρετοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έκοψαν πριν την καρωτίδα του παράκτιου μετώπου Αστακού-Μύτικα-Καλάμου-Καστού κατ'έντολή των αφεντικών τους.
  Πήγαν εκεί,με το αφεντικό τους,για τη φωτογραφία και το μικρόφωνο που θα παίξει για μέρες στο κανάλι,χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπας και είχαν το θράσος, μετά, να τραπεζωθούν για φαγητό με μιντιάρχη επιχειρηματία της Π.Ο.Α.Υ Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν. Τόσο δούλοι των αφεντικών τους. Υπομονή, η καρωτίδα της πολιτικής τους σταδιοδρομίας θα κοπεί προσεχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΠΟΑΥ θα είναι ο θάνατος της περιοχής μας. Είδα πολλούς δίπλα στους πολιτικούς και μάλιστα χαρούμενους. Για το ΚΥ ναι, για τα μελλούμενα όμως; Δεν αισιοδοξώ γνωρίζοντας νοοτροπίες πολιτών. Τα κόμματα συμφοράς έχουν για μία ακόμα φορά τον πρώτο λόγο. Αυτοί είμαστε.

   Διαγραφή
 5. Κύριε Νίκο Νταή ευχαριστούμε πολύ για το κέντρο υγείας. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε κέντρο υγείας. Όπως δεν θα υπήρχαν και ασθενοφόρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πως μπορεί να ανεχόμαστε να μας κυβερνούν αυτοί οι άνθρωποι; Τι φαρσοκωμωδία είναι αυτή ; Δεν έχουν το σθένος να πουν τη γνώμη τους, να πάρουν αποφάσεις, κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και μείς τους ακολουθούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.