Ξηρόμερο: Δημοτικές 2023. Εκλογές όπως παλιά;


Γράφει - σχολιάζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, που προσδιορίστηκαν και επίσημα για τις 8 και 15 Οκτωβρίου (ο δεύτερος γύρος), όπως άλλωστε, άτυπα, είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα, ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον τους συνδυασμούς τους, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μέχρι τέλους του χρόνου.
Το γεγονός ότι θα προηγηθούν, τουλάχιστον κατά τέσσερις μήνες, οι βουλευτικές εκλογές, αναγκάζει τους υποψήφιους δημοτικούς ταγούς να ολοκληρώσουν τα της εξαγγελίας των συνδυασμών τους αρκετά νωρίς, σε σχέση με άλλες φορές, αφού η προεκλογική διαδικασία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές θα επισκιάσει κάθε άλλη πολιτική δραστηριότητα. Μια διαδικασία, βέβαια, που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να λάβει διαστάσεις από τις αρχές του νέου έτους. Είναι απόλυτα λογικό, οι Δημοτικές εκλογές και οι σχετικές διεργασίες να υποβαθμιστούν απολύτως για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, μέχρι δηλαδή την ολοκλήρωση των εκλογών για το Κοινοβούλιο, εφόσον αυτές δε γίνουν νωρίτερα.
Ωστόσο, στο Ξηρόμερο υπάρχει μια υστέρηση ενδεχομένως και δυστοκία στην ολοκλήρωση των Συνδυασμών, πράγμα που μεταφράζεται σε αδυναμία σχηματισμού ολοκληρωμένων Συνδυασμών και προπαντός αξιόπιστων που θα διεκδικήσουν τη Δημοτική Αρχή.
Είναι εμφανές και το ομολογούν πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αφού πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός των υποψηφίων, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, απαιτούνται τουλάχιστον 100 υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι για ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να δούμε ‘’κολοβούς Συνδυασμούς’’, ή ακόμη και εγκατάλειψη της προσπάθειας από κάποιους εν δυνάμει αρχηγούς Συνδυασμών, εξ αυτού του λόγου. Εάν δε, διεκδικήσουν τη Δημαρχία περισσότεροι των τεσσάρων Συνδυασμών, η εκδοχή αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα είναι περιορισμένο αφενός γιατί στα μάτια και τη συνείδηση πολλών, το όλο σύστημα έχει απαξιωθεί ενώ για πολλούς άλλους λείπει το κίνητρο.
Το Ξηρόμερο πληρώνει βαρύ το τίμημα μεθόδων και πρακτικών, που κυριάρχησαν στο παρελθόν και φαίνεται να μη έχουν εξαλειφθεί μέχρι σήμερα, καθώς πολλά από τα πρόσωπα, που πρωταγωνιστούσαν σε τέτοιου είδους καταστάσεις εξακολουθούν να έχουν βλέψεις συμμετοχής στις εκλογικές Δημοτικές διαδικασίες. Θα βρουν πρόσφορο έδαφος και ανταπόκριση στις αισχρές, δοκιμασμένες και καταδικασμένες μεθοδεύσεις από το σύνολο, σχεδόν, του λαού του Ξηρομέρου; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα; Υπάρχουν άραγε και σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες για να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι πρακτικές και μέθοδοι, που αποτελούσαν και αποτελούν όνειδος για τον τόπο μας;
Θα γίνουμε μάρτυρες απολύτως εξευτελιστικών πρακτικών, που μας έκαναν ‘’σούργελο’’ στο Πανελλήνιο καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά μας, ως Ξηρομεριτών;
Και αν τότε, υπήρχαν οι γνωστές σε όλους μας μέθοδοι, σήμερα υπάρχουν άλλες, εξίσου καταδικαστέες, όταν στοχεύουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην κάθε μορφής εξαγορά συνειδήσεων και στην υποκλοπή ψήφων.
Όσοι και όποιοι και αν είναι αυτοί, οι οποίοι σκοπεύουν να απευθυνθούν στο λαό του Ξηρομέρου αποβλέποντας στην ψήφο του οφείλουν να σεβαστούν τον κάθε πολίτη, οφείλουν να προστατέψουν την αξιοπρέπειά του προσωπική και πολιτική, οφείλουν να μη δυσφημίσουν, για ακόμη μία φορά, το Ξηρόμερο, οφείλουν να είναι απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στο φτωχοποιημένο λαό του Ξηρομέρου. Οφείλουν να μην του τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά να είναι απόλυτα ειλικρινείς μαζί του, έστω και αν είναι δυσάρεστοι.
Ο κόσμος, οι πολίτες του Ξηρομέρου είναι σε θέση να εκτιμούν και να ανταμείβουν την ειλικρίνεια, έστω και αν κάποιοι, εν δυνάμει ηγήτορες, πιστεύουν ότι μπορούν να τους εξαπατήσουν, προς στιγμήν.
Είναι αδιανόητο το εκλογικό μπάτζετ στο Ξηρόμερο να είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ή και 2,5 εκατ. ευρώ, όταν στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου κυμαίνεται, για τους περισσότερους υποψήφιους, στα 4 έως 5 εκατ. ευρώ!

5 σχόλια:

  1. Υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή του δήμου μας και η πολιτική της βρίσκεται σε εξέλιξη και για όλα τα χρονίζοντα απο δεκαετίας άλυτα θέματα και όπως είναι η σωστή χωροθέτηση για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή μας και άλλα χρονιζοντα και όπως ειναι το υπο κατασκευή τεχνικό έργο του βιολογικού Αστακού και άλλα παρώντα προς λύση θέματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου μας.
    Επομένως για τους δημότες του δήμου μας που θέλουν να λύνονται προβλήματα του δήμου μας , δέν ειναι θέμα ουσίας, τυχόν εφήμερες και επιφανειακές συνεργασίες για την επάνοδο σε αποτυχημένες πολιτικά-πολιτικές παρελθόντων ετών, που κράτησαν το δημο μας σε στασιμότητα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποιοι απειλουν να παρουν τι εκλογες με χρηματα ειναι γνωστοι σας και τους γνωριζετε πολυ καλα κυρ θωμα.
    Επισης υπαρχει πληρης συνδυασμος ετοιμος του επιτυχημενου δημαρχου τριανταφυλλακη με θεμελιο το εργο του το οραμα του τις πολιτικες του θεσεις την προοπτικη αναπτυξης του δημου και χωρις καθολου καθολου λεφτα. Και χαιρει της εκτιμησης και της ψηφου των ξηρομεριτων που εχουν ξυπνησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ;;;;; ΤΟ 2019 Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΣΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ. ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όσον αφορά την πολιτική των αντιπολιτευτικών δημοτικών παράταξεων του δήμου μας :
    -<< Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης >> και << Αναζωογόνηση Ξηρομέρου >>
    κατα την αποψή μου απέτυχαν πολιτικά- με την λαθεμένη πολιτική των και απο 1/9/2019, στο έργο τους και την αποστολή τους.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
    παράταξης του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.