Προς παράδοση το έργο του νέου γηπέδου Μύτικα.


Προς παράδοση οδεύει το έργο του νέου γηπέδου Μύτικα, όπως διαπιστώσαμε με σημερινή μας επίσκεψη, αν όλα τα βρει καλώς η επιτροπή παραλαβής, με κάποιες τελευταίες εργασίες να εκρεμούν που δεν προβλεπόνταν στη μελέτη και ζητήθηκαν, όπως το άνοιγμα σε τρία σημεία της περίφραξης, μικρών διόδων εισόδου-εξόδου για να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν γρήγορα και εύκολα οι αθλούμενοι και από διαφορετικά σημεία και να μπορούν να πιάνουν την μπάλα όταν βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η αλήθεια είναι ότι το έργο αυτό καθυστέρησε χαρακτηριστικά με τον εργολάβο να έχει πάρει συνεχόμενες σχετικές παρατάσεις εργασιών, επικαλούμενος διαφόρους λόγους όπως ο covid, αλλά κυρίως το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει είναι η αλήθεια στον εκτελωνισμό υλικών.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρουσιάστηκαν και εντοπίστηκαν έγκαιρα, πολλές αστοχίες και κακοτεχνίες στο εκτελεσθέν έργο. Αυτές τις εντόπισαν καταρχήν η επιβλέπουσα υπηρεσία και κυρίως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων, που μιλούσε απ' ευθείας και με απλούς πολίτες και με ειδικούς με γνώσεις στο αντικείμενο, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος πολλές φορές μαζί με τον Αντιδήμαρχο Έργων επισκέφθηκαν το γήπεδο και παρουσία και πολιτών, ζήτησε από το εργολάβο να πράξει τα προβλεπόμενα, ώστε αυτές οι αστοχίες και κακοτεχνίες να εκλείψουν, άλλως το έργο δεν θα παραλειφθεί.
Όλοι οι πολίτες που με συνεχείς οχλήσεις ενημέρωναν την δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Πολύζο για τα προβλήματα που εντόπιζαν, θεωρούμε ότι είχαν θετική συνεισφορά και βοήθησαν την δημοτική αρχή και τον Αντδήμαρχο, ώστε φορτικά και αυτός να οχλεί με τη σειρά του και να απαιτεί από τον εργολάβο, το έργο να γίνει σωστά και όπως πρέπει.
Έτσι έγιναν επιπρόσθετες εργασίες προς διόρθωση των λαθεμένων κλίσεων και των υψομέτρων όπως και του προβληματικού στρώσιμου με βαθουλώματα και υψώματα, που οδηγούσαν στην συγκράτηση σε μεγάλες επιφάνειες του γηπέδου νερού και στη προβληματική λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου. Επίσης το γήπεδο «ταΐστηκε» με επιπλέον καουτσούκ, όπως πολύ σωστά επισήμαναν παλιοί ποδοσφαιριστές.
Επιπρόσθετα στο έργο έγινε τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού, ηλεκτρικού δικτύου τροφοδοσίας και πίνακα ισχύος. Επιπλέον έγινε και πολύ καλή επισκευή της μικρής κερκίδας. Όλα αυτά δεν προβλέπονταν από την μελέτη και έγινε με συμπληρωματική σύμβαση από το ποσοστό της έκπτωσης του έργου, με την δημοτική αρχή να εντοπίζει την έλλειψη και να πράττει σωστά.
Ας είναι και ας δεχτούμε την καθυστέρηση και όλη αυτή την ταλαιπωρία για ένα έργο όνειρο πολλών χρόνων για τον Μύτικα. Σημασία και το μείζον είναι να τελειώσει το έργο με βάση τη μελέτη του και τις αρχές της Τέχνης και της Επιστήμης και να παραδοθεί όπως προβλέπεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες, που το αναμένουν με λαχτάρα.

Για το συγκεκριμένο έργο είχαμε:
  • Ένταξη επί Δημοτικής Αρχής Τριανταφυλλάκη στο Φιλόδημος ΙΙ στις 2 Δεκεμβρίου 2019 (δείτε εδώ).
  • Δημοπράτηση επί Δημοτικής Αρχή Τριανταφυλλάκη στις 20 Αυγούστου 2020 (δείτε εδώ).
  • Έναρξη εκτέλεσης επί Δημοτικής Αρχή Τριανταφυλλάκη, από τον Ιούλιο του 2021 (δείτε εδώ).
  • Παραλαβή επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, που εκκρεμεί.
Όσον αφορά το πλήρες ιστορικό του συγκεκριμένου έργου, σας έχουμε πει πως ακριβώς έχει στο πρόσφατο παρελθόν (δείτε εδώ) και θα συμπληρώσουμε ότι όλα τα έργα ανήκουν στους πολίτες και μόνο και σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή.





























































6 σχόλια:

  1. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις για την πλήρη λειτουργία τους,
    απαιτείται και ο Κανονισμός λειτουργιας των και όπως για παράδειγμα υπάρχει ο Κανονισμός λειτουργίας και στο ΔΑΚ-Αστακού.
    Και ψηφίστηκε ο Κανονισμός λειτουργίας του,
    απο το τότε 2014-2019 δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι δέν είναι νύν δήμαρχε και πρώην δήμαρχοι του δήμου μας ?
    δημοτική υπηρεσία άνευ Κανονισμού λειτουργίας δέν νίνεται, ούτε και ο βιολογικός στον Αστακό χωρίς Κανονισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αφήσουν Φίλε τον ΕΓΩϊσμό και να ψηφίσουν ομόφωνα τον Κανονισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε να τελειώσει, να χωριστούν πάλι οι ομάδες να γίνει κανένα ντέρμπι της προκοπής. Μας χαλασατε τα Σαββατοκυριακα με τη μία ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι παρατηρήσεις των πολιτών έπιασαν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.