Κάλεσμα του Δημάρχου Ξηρομέρου στην συνέντευξη τύπου και στην ενημέρωση των φορέων του νομού στο Αγρίνιο, για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Σαν Δήμος έχουμε διατρανώσει με όλους τους τρόπους ότι είμαστε υπέρ των επενδύσεων με άξονα όμως, την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.
Με το χωροταξικό εργαλείο των ΠΟΑΥ (Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στο κεντρικό κράτος να διευθετήσει αστοχίες και ανεπάρκειες χρόνων στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών και ουσιαστικά να συνεισφέρει στην πλειοτροπική ανάπτυξη του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Δυστυχώς, παρόλο που στοιχειοθετημένα προβάλουμε επιστημονικά, νομικά και κυρίως λογικά επιχειρήματα, σαν κοινωνία, μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει ευήκοα ώτα.
Διεκδικούμε την αποτροπή ενός σχεδιασμού που «πληγώνει» τον τόπο μας και αντ' αυτού ζητάμε την αξιοποίηση της ευκαιρίας να διορθώσουμε αστοχίες και παραλείψεις του παρελθόντος, προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικοοικονομικής ισορροπίας.
Στα πλαίσια αυτά σας περιμένουμε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 στον χώρο του νεοκλασικού κτηρίου του ΤΕΕ Αιτ/νίας (Πάνου Σούλου 11 - Αγρινίο), όπου θα δοθεί ενημερωτική συνέντευξη τύπου.

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού ενάντια στην υπό δεσμοθέτηση Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο Αγρίνιο.
Με αφορμή την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, η Επιτροπή Αγώνα, θέλει να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό,στους Φορείς, τα Σωματεία και τους Συλλόγους του νομού, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αντιρρήσεις και τις συνέπειες που θα επιφέρει η πιθανή θεσμοθέτηση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, ιδιαίτερα στο παράκτιο και θαλάσσιο μέτωπο του Αστακού - Μύτικα και των νήσων Καλάμου και Καστού και να καταθέσει την δική της πρόταση.
Για το λόγο αυτό διοργανώνει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου του Τ.Ε.Ε Αιτ/νίας (Πάνου Σούλου 11 - Αγρινίο), συνέντευξη τύπου.
Στην εκδήλωση θα παρατεθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες και το νομικό τμήματης Επιτροπής Αγώνα, όλα τα αποτελέσματα της επιστημονικής αντί μελέτης και για τιςπεριβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές επιπτώσεις που θα υποστεί, όχι μόνο η περιοχή και η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης, μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπή Αγώνα,θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση, για κάθε ερώτηση – πληροφορία.
Αμέσως μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα υπάρχουν τοποθετήσεις ή και ερωτήσεις από του συμμετέχοντες φορείς, σωματεία ή συλλόγους.

6 σχόλια:

 1. Καλή επιτυχία στην ενημερωτική εκδήλωση
  και με θέμα την ανάπτυξη για την περιοχή μας και μέσω της σωστής και καλύτερης χωροθέτησης,
  αφού η σωστή χωροθέτηση είναι η πρώτη προϋπόθεση κάθε πολύπλευρης οικονομικής ανάπτυξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η σύσταση της Επιτροπής Αγώνα έγινε κατόπιν συλλογικών αποφάσεων,
  του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξηρομέρου με ομόφωνη απόφαση τον Αύγουστο του 2020,
  αποφάσεις των Κοινοτήτων Καλαμου-Καστού Λευκάδας
  και αποφάσεις πάρα πολλών κοινωνικών θεσμοθετημένων συλλογικοτήτων της περιοχής μας
  και βεβαίως έχει ιδιαίτερη σημασία και η σταθερή και ανιδιοτελή βούληση του δημάρχου του δήμου μας κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη
  και με αποκλειστικό σκοπό της συλλογικής προσπάθειας,
  την παρουσίαση του λογικού αιτηματος της τοπικής μας κοινωνίας στους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς της πολιτείας μας,
  για καλύτερη χωροθετηση απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας
  και ως πρώτη προΰπόθεση, η σωστή χωροθέτηση, κάθε πολύπλευρης οικονομικής ανάπτυξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νέο ισχυρό μπάσιμο του Δημάρχου. Όχι στην ΠΟΑΥ. Τα κόμματα ΝΔ,,,,,, ΣΎΡΙΖΑ,,,,,, ΠΑΣΟΚ, θα πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση; Ο λαός το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Οι εκλογές πλησιάζουν.
  .....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσύ τι είσαι. εκπρόσωπος των τριών κομμάτων ?

   Διαγραφή
  2. Εσύ αυτό κατάλαβες;

   Διαγραφή
  3. 9.25 ξέρεις εσύ τι θέσεις καί των τρίών κομμάτων γισ την ΠΟΑΥ ?
   δέν είναι όλα ίδια.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.