Ένταξη του γηπέδου του Μύτικα και της Κανδήλας, στα προτεινόμενα για το Φιλόδημος ΙΙ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Όπως σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντάσσει ως προτεινόμενο στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, την τοποθέτηση και κατασκευή με συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο Μύτικα και την περίφραξη του γηπέδου της Κανδήλας. Μάλιστα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, η πρόταση της ΓΓΑ έγινε ομόφωνα δεκτή. Εκκρεμεί η οριστική ένταξη στο Φιλόδημος ΙΙ με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Σε αυτό το σημείο να πούμε και μερικές σταράτες αλήθειες για το θέμα του γηπέδου του Μύτικα, γιατί πολλοί θα επιχειρήσουν σε προεκλογική περίοδο να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να εμφανιστούν σαν μεγάλοι «δωρητές» και «ευεργέτες», σε ένα θέμα και σε ένα έργο, που στο Δήμο Ξηρομέρου προσφέρθηκε στο πιάτο, κατόπιν πρωτοβουλιών άλλων.
Η αλήθεια είναι η εξής και για λόγους ιστορίας και μόνο, θέλουμε να πούμε συνοπτικά αυτά που ξέρουμε, για το ποιοι συνέβαλαν ώστε να έρθει αυτό το καλό αποτέλεσμα για το γήπεδο του Μύτικα και όποιος θέλει να αμφισβητήσει όσα επώνυμα αναφέρουμε, μπορεί επώνυμα να μας στείλει την γνώμη του και να την δημοσιοποιήσουμε.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια το Φθινόπωρο του 2016, από τον συμπατριώτη μας κ. Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος προέτρεψε κάποιους να μεταφέρουν και να πιέσουν προς τον Δήμο Ξηρομέρου, ώστε να γίνει μία μελέτη για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Μύτικα, αναφέροντας ότι υπήρχε θετική διάθεση από την ΓΓΑ, εκφρασμένη από τον Γ.Γ. κ. Ιούλιο Συναδινό, να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο που αφορά τον Μύτικα στο σχετικό πρόγραμμα δημιουργίας γηπέδων που τρέχει.
Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Αλυζιακού κ. Λευτέρης Κατσαούνης και υπήρξε παρότρυνση και πίεση προς τον Δήμο Ξηρομέρου από πολλούς παράγοντες και ενεργούς δημότες, να προχωρήσει και να γίνει αυτή η μελέτη, που κάποια στιγμή, εκεί γύρω στο Χειμώνα του 2017, ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε ως είχε καθήκον.
Κατόπιν πήγε η μελέτη πάνω στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ΓΓΑ και περί αρχές του Καλοκαιριού του 2017, μάθαμε ότι προς το παρόν το γήπεδο του Μύτικα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, γιατί υπήρχε προτεραιότητα σε άλλα γήπεδα, αλλά η μελέτη παραμένει και του χρόνου θα εξεταστεί πάλι η ένταξη του γηπέδου του Μύτικα.
Τον Χειμώνα του 2018, το θέμα ήρθε εις γνώση του πολιτευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σταύρου Καραγκούνη, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ζωηρά για το θέμα και φρόντισε με συναντήσεις του να το θέσει στον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, με τελευταία φορά στην κατ' ιδίαν συνάντηση τους τον Νοέμβριο του 2018 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Πανιώνιος - Παναιτωλικός (δείτε εδώ) και έτσι προέκυψε το θετικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα.
Αυτά για την ιστορία και την αλήθεια, με δική μας προσωπική γνώμη να είναι ότι όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, κάθε έργο που γίνεται με δημόσιο χρήμα είναι όλων των πολιτών και δεν πρέπει να υπάρχει σπέκουλα και εκμετάλλευση κανενός έργου. Μόνο όσοι δωρίζουν δικά τους χρήματα και γίνονται έργα, δικαιούνται και μπορούν να διεκδικούν να έχουν μερίδιο και μνεία στην δρομολόγηση και ολοκλήρωση τους.
Αναμένουμε λοιπόν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και για τα δύο γήπεδα και σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα και να αποδοθούν σύντομα για χρήση στις τοπικές κοινωνίες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της εισήγησης για την πρόταση ένταξης των δύο έργων στο Φιλόδημος ΙΙ της ΓΓΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.