Πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, ενάντια στην Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.


Ημερομηνία 20-10-2022

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού
ενάντια στη Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, ενάντια στην Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.

Με αφορμή την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, θέλει να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό, στους Φορείς, τα Σωματεία και τους Συλλόγους του Νομού, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για τις αντιρρήσεις και τις συνέπειες που θα επιφέρει η πιθανή θεσμοθέτηση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, ιδιαίτερα στο παράκτιο και θαλάσσιο μέτωπο του Αστακού - Μύτικα και των νήσων Καλάμου και Καστού και να καταθέσει την δική της πρόταση.
Για το λόγο αυτό διοργανώνει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου του Τ.Ε.Ε Αιτ/νίας (Πάνου Σούλου 11 - Αγρινίο), ενημερωτική συγκέντρωση - συνέντευξη τύπου.
Στην εκδήλωση θα παρατεθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες και το νομικό τμήμα της Επιτροπής Αγώνα, όλα τα αποτελέσματα της επιστημονικής αντί μελέτης και για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές επιπτώσεις που θα υποστεί, όχι μόνο η περιοχή και η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης, μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπή Αγώνα, θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση, για κάθε ερώτηση – πληροφορία.
Αμέσως μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα υπάρχουν τοποθετήσεις ή και ερωτήσεις από του συμμετέχοντες φορείς, σωματεία ή συλλόγους.

5 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στην ενημερωτική εκδήλωση
    και με θέμα που αφορά την ανάπτυξη για την περιοχή μας και μέσω της σωστής και καλύτερης χωροθέτησης, αίτημα λογικό της τοπικής μας κοινωνίας
    και ως πρώτη προϋπόθεση, η σωστή χωροθέτηση, κάθε πολύπλευρης οικονομικής ανάπτυξης.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιχθυοκαλλιέργειες θέριεψαν με τα τρία κόμματα. ΠΑΣΟΚ ( τώρα κιναλ ) , ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί το ξέρουν τα ίδια τα κόμματα. Ο λαός να τους πεί , στο καλό και ποτέ στο δρόμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
      και η τοπική Οργάνωση Μελών Ξηρομέρου στηρίζουν και υποστηρίζουν το εν λόγω αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και στελέχη και μέλη συμμετείχαν σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας. Άλλωστε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοδευτικό πολιτικό κόμμα στηρίζει πρωτοβουλίες πολιτών και τοπικά κοινωνικα κινήματα για θέματα και αιτήματα κοινωνικά δικαια των τοπικών μας κοινωνιών.
      Καλησπέρα Φίλε μου
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    2. ΠΟΑΥ--Siemens-- Novartis-- Χρηματιστήριο-- Εξοπλιστικά-- Βατοπέδι-- Ομόλογα-- Μνημόνια-- Φόροι καυσίμων-- Περικοπές Συντάξεων, Μισθών-- Ακρίβεια-- Παιδεία-- Υγεία--------Ψέματα, ψέματα ψέματα. Οι κομματικές παρωπίδες βλάπτουν σοβαρά την υγεία......και όχι μόνο. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
    3. Η σύσταση της Επιτροπής Αγώνα έγινε κατόπιν συλλογικών αποφάσεων,
      του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξηρομέρου με ομόφωνη απόφαση τον Αύγουστο του 2020,
      αποφάσεις των Κοινοτήτων Καλαμου-Καστού Λευκάδας
      και αποφάσεις πάρα πολλών κοινωνικών θεσμοθετημένων συλλογικοτήτων της περιοχής μας
      και με αποκλειστικό σκοπό την παρουσίαση του λογικού αιτηματος της τοπικής μας κοινωνίας στους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς της πολιτείας μας, για καλύτερη χωροθετηση απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας, για πολύμορφη και ισορροπη οικονομική αναπτυξη για την περιοχή μας.
      Επομένως η εν λόγω Επιτροπή Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας, δέν είναι ούτε παραταξιακή, ούτε και κομματική συλλογικότητα.
      Επομένως κάθε συζήτηση για άλλα θέματα, αποπροσανατολίζεται έτσι και ο λόγος της συλλογικής μας προσπάθειας των τοπικών μας θεσμοθετημένων φορέων,
      για καλύτερη χωροθέτηση για την περιοχή μας ως πρώτη προΰπόθεση για πολύπλευρη οικονομική ανάπτυξη για την περιοχή μας.
      Καλημέρα Φίλε μου
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.