Ξεκαθαρίζει το εκλογικό σκηνικό στον Δήμο Ξηρομέρου. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.


Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου έχει αρχίσει. Σιγά σιγά επίσης ξεκαθαρίζει το εκλογικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται στον Δήμο Ξηρομέρου, με τους υποψήφιους Δήμαρχους να γίνονται γνωστοί.
Ο χρόνος των Δημοτικών Εκλογών επίσης έχει γνωστοποιηθεί και συγκεκριμένα θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2023 (και στις 15 Οκτωβρίου ο β’ γύρος, όπου χρειαστεί).
Η εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2028, είναι δηλαδή 5ετής.
Το νομοθετικό πλαίσιο των εκλογών του Οκτωβρίου 2023, είναι ο νόμος 4804/2021 (ΦΕΚ Α 90/5.6.2021). Το συγκεκριμένο νομοθέτημα περιέχει πάρα πολλές και σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τις εκλογές του 2019.
Στα του Δήμου Ξηρομέρου τώρα, πρώτος την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε δημόσια εδώ και 2 χρόνια περίπου, ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος, κάτι που το επικαιροποιούσε συνέχεια και πολύ πρόσφατα με ανακοίνωση του, είχε ενημερώσει για την στήριξη της υποψηφιότητας του από την κίνηση των Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου.
Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης έχει ανακοινώσει δημόσια την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Ξηρομέρου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν ένα χρόνο περίπου. Μάλιστα στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου, ήδη υπάρχουν μεμονωμένες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου, παρότι δεν έχει ανακοινώσει κάτι μέχρι τώρα (δεν το συνηθίζει άλλωστε), σίγουρα θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σχεδόν βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε και την πρόθεση υποψηφιότητας του ο κ. Δημήτρης Μπόνης. Πρόκειται για δήλωση πρόθεσης υποψηφιότητας και όχι ανακοίνωση υποψηφιότητας και αναμένουμε τα επόμενα βήματα του και τις ανακοινώσεις του.
Μόλις χθες Τρίτη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο κ. Αλέξανδρος Σάββας, ο οποίος στηρίζεται κατ' όπως φαίνεται από τους Ενεργούς Πολίτες Ξηρομέρου, οι οποίοι από αυτή την εξέλιξη, αποδείχθηκε ότι δεν στήριξαν τελικά τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο, όπως ο ίδιος δημόσια είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες.
Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και επειδή η πολιτική είναι δυναμική κατάσταση, κάποια από αυτά μπορεί αργότερα να αλλάξουν και πιθανόν οι ζυμώσεις και οι συνεννοήσεις να επιφέρουν πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Ρόλο στις διεργασίες και στις αλλαγές, θα διαδραματήσουν σίγουρα και οι Εθνικές Εκλογές και το αποτέλεσμα αυτών, που προηγούνται των Δημοτικών Εκλογών.
Δική μας προσωπική εκτίμηση είναι ότι, δύο είναι μέχρι στιγμής οι σταθερές και σίγουρες υποψηφιότητες, του γιατρού και νυν Δημάρχου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, που πολύ εύκολα θα έχει έτοιμο το συνδυασμό του πρώτος απ' όλους και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου, με μεγάλη βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Στις άλλες υποψηφιότητες, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχουμε αλλαγές και ανακατατάξεις.

2 σχόλια:

  1. Ο δουλευταράς και αεικίνητος γιάννης τριανταφυλλάκης, παρέλαβε ένα δήμο καταχρεωμένο, διαλυμένο, που του κόβανε από την ΔΕΗ το ρεύμα στο Δημαρχείο από τα χρέη, με προφορικές αναθέσεις, με ταμειακό υπόλοιπο ανύπαρκτο, με εισπράξεις ανύπαρκτες, με υπηρεσίες διαλυμένες, στο προθάλαμο του παρατηρητηρίου και έχουμε σήμερα Δήμο με ταμειακό υπόλοιπο, με εισπράξεις, με πληρωμένη τη ΔΕΗ, με οικονομική εξυγίανση. Αυτό δεν γίνεται δια μαγείας ούτε με ευχολόγια, αλλά με ατελείωτη δουλειά με καθαρά χέρια πραγματικά.
    Έχει φέρει περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δήμου, ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, που την επόμενη πενταετία πρέπει να δημοπρατηθούν και να γίνουν έργα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει αν μπορεί και άλλα 30 εκατομμύρια.
    Ένας πετυχημένος Δήμαρχος που παρέλαβε κάτι που στο όνομα μόνο ήταν δήμος και σε 3 χρόνια το έκανε να μοιάζει με δήμο και με άλλη μία θητεία θα τον κάνει κανονικό δήμο.
    Τώρα κάποιοι χωρίς κανένα πολιτικό αφήγημα ή με αφηγήματα ψεύτικα, όπως καθαρά χέρια προς αυτόν που γέμισε τα ταμεία του δήμου, έρχονται και θέλουν τι;
    Να αφήσουμε το αμάξι που τρέχει με τούρμπο για να γυρίσουμε στο κάρβουνο με τον λέβητα, να φτιάξουμε ατμό, να ανοίξουν τα ασφαλιστικά για να γυρίσει ο τροχός;;;
    Ο επόμενος δήμαρχος είναι ο γιατρός γιάννης τριανταφυλλάκης, πολύ απλά, γιατί επιτέλους έχουμε ένα πετυχημένο δήμαρχο που τρέχει σε υπουργεία, περιφέρεια, διαχειριστικές αρχές, αναπτυξιακές και φέρνει αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν λές καθαρά χέρια ή καθαρά πόδια
      τί ενοείς και με ποιούς ενοείς.
      Με αυτούς που χεοκόπησαν το δήμο ?

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.