Ενισχύεται περαιτέρω η υπηρεσία δημόσιας αποκομιδής των σκουπιδιών. Σε κυκλοφορία το μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο από την ελεύθερη αγορά.

Το καινούργιο απορριμματοφόρο που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξηρομέρου το 2021.
Με σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, τίθεται σε κυκλοφορία το μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο από την ελεύθερη αγορά που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξηρομέρου (δείτε εδώ). 
Το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο όχημα είναι τύπου πρέσας και χωρητικότητας 22 κυβικών μέτρων.
Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήρε η νυν δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν να προχωρήσει στην αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου με ίδια μέσα, υλοποιώντας και τηρώντας άμεσα την προεκλογική της δέσμευση, όπως σαφώς αναφερόταν στις προγραμματικές θέσεις, που ενέκριναν με την συντριπτική πλειοψηφία οι δημότες του Ξηρομέρου, στις εκλογές στις 26 Μάη 2019.
Η βελτίωση στο τομέα των απορριμάτων, με υποστήριξη της δημόσιας αποκομιδής, με προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, με προμήθειες κάδων, με ενεργοποίηση του Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμάτων Αστακού που χρόνια σάπιζε και ήταν στα αζήτητα και την επιστροφή οχημάτων στο Δήμο. Η ένταξη στο καφέ κάδο βιοαποβλήτων, η εκκίνηση πρώτη φορά διαδικασίας ανακύκλωσης, η εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που είχαμε βγει εκτός προθεσμίας και έγινε τώρα, οι προτάσεις στο Αντώνης Τρίτσης για ανακύκλωση, δεν είναι το ίδιο με αυτούς που 5 ολόκληρα έβλεπαν την δημόσια αποκομιδή να απαξιώνεται, καμία υποστήριξη, καμία προμήθεια. Εύκολο λύση, ο πακτωλός χρημάτων στον ιδιώτη, με υπηρεσίες κατώτερες από τις σημερινές.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της συνειδητής πολιτικής επιλογής των 5 χρόνων της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, ήταν η υπηρεσία της καθαριότητας να απαξιώνεται με τον χρόνο και μαθηματικά να οδηγούμαστε και για την Δ.Ε. Αλυζίας, μετά την Δ.Ε. Αστακού και για όλο τον Δήμο σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.
Η δική μας εκτίμηση είναι ότι στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων ήδη υπάρχει σαφή βελτίωση που την αντιλαμβάνονται όλοι οι δημότες.
Στον Μύτικα η αποκομιδή το περασμένο καλοκαίρι, λειτούργησε αρκετά καλά, με αποκομιδές Σάββατο και Κυριακή και με την γενική εικόνα των κάδων να είναι πολύ καλή και φυσικά δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο η σημερινή κατάσταση, με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Η δημοτική αρχή επέλεξε να βαδίσει στον δύσκολο δρόμο, αλλά που οδήγησε σε ξέφωτο. Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Πάνος Παληογιάννης πιστώνεται προσωπικά το καλό αποτέλεσμα, έτρεξε, κόπιασε, κουράστηκε.
Σίγουρα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα, αλλά η βελτίωση και η κατεύθυνση προς το θετικό είναι σαφής και κανείς, όσο κακοπροαίρετος και να είναι, δεν μπορεί να την αρνηθεί.
Χρειάζεται λοιπόν αυτή η προσπάθεια διαχείρισης των σκουπιδιών την στήριξη των πολιτών, αποβάλλοντας όλοι μας τις κακές συνήθειες, ώστε να έρθει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για όλους τους δημότες του Ξηρομέρου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου θα πρέπει να σχεδιάσει στρατηγικά την διαχείριση των σκουπιδιών του και για πρώτη φορά να δώσει βάση στην ανακύκλωση και στην διαλογή στη πηγή, εφαρμόζοντας το τοπικό σχέδιο διαχείρισης.
Δουλειά, δουλειά, δουλειά..., για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Μικρό δείγμα από φωτογραφίες αρχείου 2015-2019, που μας έστελναν πολίτες από τον Μύτικα, για την κατάσταση στην αποκομιδή των σκουπιδιών στον Μύτικα.
Εμείς αποφεύγαμε πάντα να βάζουμε φωτογραφίες κάδων.
2 σχόλια:

  1. Τι σχέση έχουν τα χρόνια του κορονοιου με τα προηγούμενα?για ρωτήστε πόσα δρομολόγια πήγαινε φέτος το απορριμματοφορο τις Αλυζίας καθημερινά κ πόσα τα προηγούμενα χρόνια?δεν ήταν ο ίδιος όγκος απορριμμάτων........να ανέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.