Επιτακτική ανάγκη επισκευής οδικού κομματιού του δρόμου Αστακός - Μύτικας.


Μας το έχουν επισημάνει πολλοί αναγνώστες και έτσι είναι. Χρήζει άμεσης παρέμβασης το κομμάτι του δρόμου Αστακός - Μύτικας, ερχόμενος από Αστακό και περνώντας τα ενοικιαζόμενα του ''Θεσμού'' στην κατηφόρα, ξεκινά η μεγάλη ευθεία μέχρι την διασταύρωση Μύτικα - Κανδήλας - Παλαίρου.
Το οδόστρωμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από φυσιολογική φθορά όλα αυτά τα χρόνια, από την δεκαετία του '80, από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και τα βαριά οχήματα που τον χρησιμοποιούν. Επίσης το Καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης, ο δρόμος αυτός δέχεται ακόμα μεγαλύτερο φόρτο.
Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος περιφερειακός, είναι λοιπόν στην ευθύνη της Περιφέρειας, η οποία θα πρέπει να παρέμβει.
Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου και γι αυτό το οδικό κομμάτι, αλλά και για πολλά άλλα εντός των ορίων του Δήμου Ξηρομέρου που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας, έχει ενημερώσει εγγράφως και πάνω από μία φορά, όπως είναι και το καθήκον του και προσπαθεί στα πλαίσια μίας συνεργασίας και συνεννόησης, με προτεραιοποίηση να λύνει τέτοια προβλήματα.
Νομίζουμε αν δεν κάνουμε λάθος, ότι το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι μέσα σε κάποια προσεχή εργολαβία της Περιφέρειας.

1 σχόλιο:

  1. Η διάνοιξη του δρόμου Μύτικα-Αστακού έγινε την δεκαετία του 1970 και άλλαξε ριζικά το τοπίο στην ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή μας.
    Το δέ μπάζωμα και η ανύψωση του δρόμου στο κάμπο της Αλυζίας μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων έγινε με αμμοχάλικα απο τους δύο χειμάρους Αρχοντοχωρίου και Βάρνακα και ότι αυτό σήμαινε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας στο κάμπο της Αλυζίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.