Ένα σημαντικό οδικό έργο το Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο προϋπολογισμού 999.409,78 €, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, μετά την υπογραφή της σύμβασης που αναμένεται, με έκπτωση 31,14%.

Όταν έξι Πρόεδροι Κοινοτήτων με επίσημο έγγραφο το 2021, ζητούσαν από τον Δήμο Ξηρομέρου να προχωρήσει σε διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης για τον συγκεκριμένο δρόμο (θυμηθείτε εδώ). 
Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, ένα αρκετά σημαντικό οδικό κομμάτι πρόκειται να κατασκευαστεί - επισκευαστεί στον Δήμο Ξηρομέρου. Πρόκειται για τον δρόμο Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο, έναν δρόμο που αποτελεί σημαντική κεντρική οδική αρτηρία για τα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου Ξηρομέρου, συνδετήριος δρόμος με την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου τον Αστακό και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Μέχρι σήμερα αυτός ο δρόμος βρίσκεται σε πολλή άσχημη κατάσταση, χαρακτηρισμένος όχι περιφερειακός αλλά αγροτικός, ταλαιπωρούσε και ταλαιπωρεί αφάνταστα τους οδηγούς και όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόταν μόνο παρεμβάσεις επούλωσης στις λακκούβες με ψυχρή άσφαλτο, κάτι που ήταν προσωρινό και σε καμία περίπτωση δεν έλυνε το πρόβλημα.
Το συγκεκριμένο οδικό έργο, ήταν ζητούμενο πάρα πολλών χρόνων, αλλά έγινε κατορθωτό το θετικό αποτέλεσμα επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, γιατί αυτή η δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε, ασχολήθηκε και δούλεψε.

Λίγα λόγια για το σημαντικό οδικό έργο:
  • Μελετήθηκε επί της δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη το 2022 (δείτε εδώ), που αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που δείχνει τη βούληση κάποιου να λύσει δομικά ένα πρόβλημα. Η διοίκηση Τριανταφυλλάκη χωρίς δισταγμό, έκανε αυτό που δεν έκαναν προηγούμενες διοικήσεις.
  • Εγκρίθηκε η ένταξη του σε χρηματοδοτικό εργαλείο, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, τον Σεπτέμβριο του 2022 (δείτε εδώ)
  • Σήμερα έχει δημοπρατηθεί με έκπτωση 31,14% επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, έχει οριστικό ανάδοχο (δείτε εδώ) και αναμένεται η εκκίνηση των εργασιών κατόπιν της εκκρεμότητας του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €) και της υπογραφής της σύμβασης.
Με το καλό λοιπόν να ξεκινήσει η υλοποίηση του σημαντικού οδικού έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης. Να ολοκληρωθεί εντός της συμβατικής του προθεσμίας και να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.