Το κουτί της Πανδώρας: Πολιτική είναι η τέχνη της ατιμωρησίας;


Στην Ελλάδα η έκφραση «το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο», φαντάζει υπόσχεση χωρίς περιεχόμενο. Όταν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γεμίζουν με στοιχεία σκανδάλων, οι πολιτικοί και η πολιτική εφορμούν με την ρομφαία της κάθαρσης.

Καίριο χτύπημα από το Α.Τ. Αστακού στη λαθροδιακίνηση.


Πηγή: http://www.aixmi-news.gr

Σαράντα λαθρομετανάστες μετέφερε ένα φορτηγό που πιάστηκε στο 3ο χλμ του δρόμου από Αστακό προς Μύτικα, σήμερα τα ξημερώματα.
Στις 1:45 π.μ. περίπου οι άνδρες του τμήματος Αστακού έκαναν σήμα σε ένα φορτηγό, που κινείτο στην περιοχή, να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός όμως προτίμησε να αναπτύξει ταχύτητα για να ξεφύγει. Το περιπολικό τον ακολούθησε και όταν εκείνος, φτάνοντας σε μια στροφή, είδε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει, προτίμησε να σταματήσει το φορτηγό, να βγει από την πλευρά του συνοδηγού και να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα.

Παρέμβαση-συγκέντρωση έξω από τo στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στον Άγριλο.


Σήμερα Σάββατο (στις 10 πρωί) ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής αγώνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου μεταναστών, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-συγκέντρωση έξω από τo στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στον Άγριλο και μετά πορεία στον κόμβο Σαμάρι της Εθνκής οδού.

Καλό ταξίδι καπετάν Ντίνο.


Καλό σου ταξίδι καπετάν Ντίνο, πάντα με το τραγούδι και το χορό ακόμα και την ώρα του αποχωρισμού.  Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Σου αφιερώνουμε το αγαπημένο σου τραγούδι που πάντα το ζήταγες για να το χορέψεις.

Περί Ιδιωτείας - Πως οι Πόντιοι, Βλάχοι και Αρβανίτες έγιναν μειονότητα!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης

''Ιδιωτεία: Βαρεία κατάσταση ηλιθιότητας, το ανώτερο μέτρο βλακείας, διανοητική ανεπάρκεια''
Πατριώτες μου Ξηρομερίτες, την έχω κάνει ήδη. Εμιλιάνο Ζαπάτα και Φιντέλ Κάστρο βαδίζω στα χνάρια σας! Βγαίνω στο κλαρί. Ζώστηκα τα άρματα μου -παλιά μου τέχνη άλλωστε- πήρα και το λαπτόπ μου -απαραίτητο πλέον εργαλείο κάθε σοβαρής επανάστασης- και βρίσκομαι καθ΄οδόν προς το Μπούμπστο από όπου μέσω διαδικτύου θα γνωστοποιήσω το ιδεολογικό μου μανιφέστο. Ετοιμάζομαι να κηρύξω την ανεξαρτησία της Βλαχίας με πρωτεύουσα τη Παλιομάνινα και να ζητήσω τη στήριξη των φίλων μου Ποντίων και των συνονόματων μου Αρβανιτών.

Πάρθηκαν αποφάσεις για το λιμάνι του Μύτικα.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/5, που έγινε στον Αστακό, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν και το ''Χωροθέτηση-Κατανομή θέσεων αγκυροβόλησης σκαφών στο λιμάνι του Μύτικα''. Το Blog μας είναι σε θέση να γνωρίζει το περίγραμμα των αποφάσεων που πάρθηκαν. Αποφασίστηκε καταρχήν να αποδοθούν μόνιμες θέσεις στους επαγγελματίες ψαράδες, καθώς και μόνιμες θέσεις για τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία για Κάλαμο και Καστό. Επίσης δόθηκε μια πλωτή σκαλωσιά στον ναυτικό όμιλο Μύτικα, για εξυπηρέτηση των μελών του. Επίσης παραχωρήθηκαν 4 θέσεις για μεγάλα σκάφη σε ιστιοπλοϊκό όμιλο ο οποίος και θα πληρώνει. Σε όλες τις άλλες θέσεις θα απαγορευτούν τα μόνιμα αγκυροβόλια και επίσης θα μπει ωράριο λειτουργίας της γλύστρας, η οποία τις ώρες που δεν θα επιτρέπετε η χρήση της θα κλείνει με αλυσίδα. Ας περιμένουμε όμως καλύτερα την επίσημη ενημέρωση γιατί υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες και επιμέρους αποφάσεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε επακριβώς και δεν θέλουμε να μεταφέρουμε κάτι που δεν ισχύει.

Βαριές οι κατηγορίες για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου από τον Εισαγγελέα.


Την παραπομπή σε δίκη για βαρύτατες πράξεις 15 προσώπων που είχαν εμπλακεί στο λεγόμενο "σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου" ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας. Με την πρότασή του που αριθμεί 250 σελίδες, ο Εισαγγελέας, που είχε διενεργήσει το 2007 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας "Ακρόπολις", οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Απασχόλησης και άλλοι.

Δελτίο τύπου από το Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου για το κέντρο κράτησης μεταναστών.


Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να δημιουργήσει κέντρο κράτησης μεταναστών στο Στρατόπεδο Ψαρογιάννη που βρίσκεται στον Άγριλο Ακαρνανίας, χωρίς ίχνος σοβινιστικής και ρατσιστικής διάθεσης, διατρανώνει την αντίθεσή του στην άκριτη και λανθασμένη επιλογή της πολιτείας, να “γκετοποιήσει” μια περιοχή έντονα υποβαθμισμένη, στραγγαλίζοντας προκλητικά εν τη γένεση τους, τις ελάχιστες ελπίδες ανάπτυξης αυτού του δύσμοιρου τόπου.

Διαμαρτυρία το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Άγριλο κατά της δημιουργίας κέντρου μεταναστών.


Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη χθες το βράδυ στο Δημαρχείο του π. Δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα, στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κομποτιάτης, Δημήτρης Τζαβαλάς, Γούδας Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κατούνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι από τοπικές κοινότητες, εκπρόσωποι από φορείς και συλλόγους του χωριού.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ξηρομέρου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Αστακός 25/05/2011
  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                                                                        Αρ. Πρωτ.: 7121
                                                       Προς: - Τα τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                 (ως Πίνακα Αποδεκτών) 
                                                                 -Προέδρους Τ.Κ. Δήμου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΡΙΘ. 12/2011
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την (27ην) του μήνα Μαΐου του έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα) για λήψη απόφασης στο θέμα:

Απόστολος Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια δεν συμφωνεί με την ίδρυση Κέντρου Κράτησης στη Δυτική Ελλάδα.


Λάθος μήνυμα στους παράνομους μετανάστες και σε όσους τους διακινούν θα στείλει η τυχόν δημιουργία στη Δυτική Ελλάδα Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Περιφέρεια δεν συμφωνεί με την ίδρυση Κέντρου Κράτησης στη Δυτική Ελλάδα καθώς είναι αδύνατον τέτοιας μορφής δομές να γειτνιάζουν με τις δυνατότητες λαθρεπιβίβασης.

Το κουτί της Πανδώρας: Δημόσιο, το όνειρο που έγινε εφιάλτης.


Το Δημόσιο στην Ελλάδα, είναι ένα μεγάλο όνειρο ή ένας μεγάλος εφιάλτης. Εξαρτάται από ποια μεριά του γκισέ στέκεσαι. Οι συναλλαγές με το Δημόσιο έχουν γίνει ανέκδοτα και επιθεωρήσεις. Η παραγωγικότητά του μετριέται με τον αριθμό των σφραγίδων που μπαίνουν σε ένα χαρτί.

Τι λέει η ΔΕΗ για τη γραμμή R-22 Ακτίου.


Οι αγρότες υποτίθεται ότι κατά προτεραιότητα θα έμπαιναν στα φωτοβολταϊκά. Έγγραφο της ΔΕΗ όμως που σήμερα αποκαλύπτει η «Σ» καταγράφει την αλήθεια: Οι αγρότες είναι τέταρτοι στη λίστα των προτεραιοτήτων.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξηρομέρου.


Στον Αστακό και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την δεκάτη (10η) του μήνα Μαΐου, του έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ., ήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου και προχώρησε σε ψήφιση των πιστώσεων του προϋπολογισμού για το 2011.

Ν. Σαμαρά: Ανοίγει τα φτερά του ο Δήμος Ξηρομέρου.


Γράφει η Βάσω Βήττα

Με μεγάλη στενότητα στα οικονομικά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Καλλικρατικοί Δήμοι και γνωρίζοντας ότι δεν έχουν περιθώρια για μεγάλα έργα, οι πιο πολλοί, αποφάσισαν να διαχειριστούν και να διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, κάνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Η ένδοξη οικογένεια ''Κουσουρή'' από το Βάρνακα.


Τη δαφνοφόρο πορεία της οικογένειας ''ΚΟΥΣΟΥΡΗ'' από το Βάρνακα, το μεγαλύτερο καπετανοχώρι του Ξηρομέρου, στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821-1829, μας παραθέτει ο Νίκος Θ. Μήτσης μέσα από το σπάνιο υλικό που συγκέντρωσε, μελέτησε και ταξινόμησε και μας έκανε τη μεγάλη τιμή να μας το στείλει να το αναρτήσουμε. Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ και πάντα να έχεις αυτή τη φλόγα και όρεξη να δημιουργείς και να μας στέλνεις τόσο αξιόλογα πράγματα.
Δείτε εδώ.

Δημιουργία εθελοντικής ομάδας εργασίας. Αγαπούμε το τόπο μας και τον στηρίζουμε.


                ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Κανδήλα 23/05/2011 
           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
            ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ 
                    ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
                  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ 
              ----------------------------------- 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι για την αντιμετώπιση αναγκών και μικροπροβλημάτων, για τα οποία απαιτείται εξειδικευμένο ή μη προσωπικό, που ο Δήμος δεν διαθέτει και αναγκάζεται να μισθώνει με υπερβολικό πολλές φορές κόστος, προτίθεται να οργανώσει ομάδα συνδημοτών μας που θα καλούνται όποτε και για όσο μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Άκαρπη η συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα.


Αμετακίνητο στην θέση του για την δημιουργία κέντρου διαμονής μεταναστών στο στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας στάθηκε το Υπουργείο κατά την συνάντηση του με την επιτροπή σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Κατούνα: Δε θέλουν τους λαθρομετανάστες στον Άγριλο.


Πηγή: ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Κατούνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του π. Δήμου Μεδεώνος, έχει επιφέρει το ενδεχόμενο μετατροπής του στρατοπέδου στον Άγριλο, που βρίσκεται στα όρια της Κατούνας με το δήμο Αμφιλοχίας, σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Θέματα βατά και σαφή στην ΑΕΠΠ της τεχνολογικής κατεύθυνσης.


Πάρα πολύ βατά και σαφή ήταν τα θέματα στην ΑΕΠΠ που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά της Τεχνολογικής κατεύθυνσης. Σίγουρα πιο εύκολα από πέρυσι, δεν περιείχαν ιδιαίτερες δυσκολίες και για το καλά προετοιμασμένο μαθητή το άριστα δεν θα είναι δύσκολο.

Λύσεις: http://users.sch.gr/vasisoulas/

Έκτακτο τοπικό συμβούλιο σήμερα στην Κατούνα για το κέντρο κράτησης μεταναστών στον Άγριλο.


Σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2011 και ώρα 8 μ.μ., συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (π. Δημαρχείο Μεδεώνος) με θέμα το κέντρο κράτησης μεταναστών στον Άγριλο.

Η ΔΕΗ δεν εντάσσει την περιοχή της Βόνιτσας στο σχεδιασμό για τα φωτοβολταικά αγροτών.


H ΔΕΗ με έγγραφο που απέστειλε βάζει ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για την περιοχή του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Πιο συγκεκριμένα δηλώνει, ότι υπάρχει αδυναμία σύνδεσης στα Φ/Β αγροτών αφού η συγκεκριμένη γραμμή R-22 είναι κορεσμένη, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την έγκριση αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Παρουσίαση στην Αθήνα για το βιβλίο του Νίκου Χούτα.


Το βιβλίο του Νίκου Χούτα «Ο Βουλευτής Βάλτου Χαρίλαος Τρικούπης. Το εκκρεμές και η επώαση μιας εκλογικής επανόδου (1895-1896). Η Ελλάδα σε αναζήτηση ηγεσίας» παρουσίασαν οι Εκδόσεις Γέφυρα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Tην Ελλάδα φοβόντουσαν, αλλά από την Ισπανία θα τη βρουν.


Επειδή πολυ αναλωνόμαστε στα σχόλια του μπλογκ με το ποιός φταίει για την κρίση και ποιός όχι και μιλάμε για τον επάρατο Παπανδρέου και τον επάρατο Καραμανλή και τελικά όλοι με κάποιον είμαστε και όλο οι άλλοι φταίνε, νομίζω ότι για κάποιους από εμάς η απάντηση έρχεται από την Ισπανία. Για κάποιους που μπορεί κάποτε να είμασταν με κάποιους, αλλά όπως είχε γράψει και κάποιος στο μπλογκ σχετικά πρόσφατα, έχουμε πάψει να βλέπουμε μέσα από τον κομματικό φακό.

Προς κατάργηση η Δ.Ο.Υ. Αστακού.


Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε η πρόταση για την αναδιοργάνωση ή το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας, από την ειδική επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων που συστήθηκε από το υπουργείο για το σκοπό αυτό.

Στα σκαριά πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα για δημιουργία ομάδας εθελοντισμού.


Σε προφορική συζήτηση που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Περιφέρειας Αλυζίας του Δήμου Ξηρομέρου κ. Σπύρο Λύτρα, μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του να δημιουργήσει ομάδα εθελοντικής εργασίας στον πρώην Δήμο Αλυζίας.

Όχι στο κέντρο κράτησης και υποδοχής λαθρομεταναστών.


Προς: Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (κ. Δήμαρχο, κ. πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου) 
Κοινοποίηση : κ. Υπουργούς – Βουλευτές Αιτωλνίας. Περιφέρεια Δ. Ελλάδος 
Πρόεδρους ΤΚ Φυτειών και Παπαδάτου, ΟΠΣΥΞ, Πολιτιστικούς συλλόγους Ξηρομέρου. 
Συνδημότες Δ.Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ και Δ. Ξηρομέρου 

Γνωρίζετε ήδη κ. Δήμαρχε από τις δεκάδες διαμαρτυρίες Πολιτικών-Φορέων και απλών Δημοτών μας, ότι δημιουργούνται 14 μονάδες κράτησης και υποδοχής λαθρομεταναστών-μεταναστών, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σε όλη την Ελλάδα. Για την Αιτωλοακαρνανία, προβλέπεται Κέντρο Κράτησης στο Στρατόπεδο ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ (679 ΠΑΠ), στη ΒΑ ακτή της λίμνης Αμβρακίας. Η καταγάλανη και πεντακάθαρη λίμνη Αμβρακία, ανήκει σε 3 Δήμους και στα Δ.Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ και Μεδεώνος-Αμφιλοχίας. Το στρατόπεδο πρόκειται να καταργηθεί, αφού ήδη έχουν εκκενωθεί ή εκκενώνονται οι πολλές αποθήκες που έχει με τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών.

Tο στρατόπεδο στον Άγριλο, θα λειτουργήσει ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.


Στο στρατόπεδο που λειτουργεί στον Άγριλο Στάνου Αμφιλοχίας (ακριβώς στα όρια με την Κατούνα), θα δημιουργηθεί το ένα από τα κέντρα κράτησης μεταναστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά μετά από απόφαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή. Όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων, ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής ασφάλειας, όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

19η Μαϊου. Ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό.


Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 - 1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Επιτέλους επίδειξη δύναμης: Αρμάδα στέλνει η Ελλάδα στην Αν.Μεσόγειο!


Μεγάλη αεροναυτική δύναμη αποφάσισε να παρατάξει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να καταστήσουμε σαφές "προς κάθε ενδιαφερόμενο" ότι η χώρα ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες της είναι έτοιμη για μείζονος έκτασης αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε μεγάλη απόσταση από τις χερσαίες βάσεις.

Μία ωραία ιστορία, μια γνωστή σε όλους φράση: ''Σαν τη στράτα τσ΄ Ζάφτσας''..


Μία πολύ ωραία ιστορία μας έστειλε ο φίλος και αναγνώστης του Blog μας, Νίκος Θ. Μήτσης. Ψάχνοντας σε γραπτές πηγές, αλλά και στη προφορική παράδοση, μας εξηγεί πως προέκυψε η γνωστή σε όλους μας φράση ''Σαν τη στράτα τσ΄ Ζάφτσας''. Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε εδώ.

Φώτης Λιβάνης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για το Πλατυγιάλι.


Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ».
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ


Δύσπιστη εµφανίζεται η δηµοτική αρχή Ξηροµέρου στο κατά πόσο θα επιτύχει ο Καλλικράτης, δεδοµένου ότι µέχρι σήµερα µόνο προβλήµατα έχει δηµιουργήσει, όπως είπε ο αναπληρωτής Δηµάρχου Φώτης Λιβάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ.

Βανδαλισμοί αυτοκινήτων χτες το βράδυ στο Μύτικα.


Χτες 17/5 τη νύχτα, άγνωστοι έσκασαν λάστιχα από τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα, σε διάφορα σημεία του Μύτικα και σε μερικά από αυτά προξένησαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο αμάξωμα των αυτοκινήτων (γρατζουνιές και τρύπημα με αιχμηρό αντικείμενο). Σε κάποια από τα οχήματα έσκασαν και τα 4 λάστιχα του αυτοκινήτου (τρύπημα κανονικό όχι ξεφούσκωμα).
Άλλο ένα περιστατικό στο Μύτικα, που δείχνει την αναγκαιότητα της αστυνόμευσης της περιοχής μας η οποία σήμερα είναι ανύπαρκτη. Η Δημοτική αρχή πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε επιτέλους να υπάρξει μία στοιχειώδης αστυνόμευση. Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα χειρότερα πιστεύουμε ότι είναι μπροστά αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα.

Όλες οι νέες τάσεις στην βιομηχανία παραγωγής ηλιακών πάνελ. Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.


Μεταξύ των κύριων πηγών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια συμβάλλει κατά 43GW σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην αγορά υπάρχουν περίπου 14 είδη των ηλιακών πάνελ. Αλλά πάντα υπήρχε ο παράγοντας του υψηλού κόστους. Και εάν ληφθεί υπόψη το τεράστιο δυναμικό της ηλιακής ενέργειας ως εναλλακτικού τρόπου παραγωγής ενέργειας χωρίς εκπομπές αερίων, τα οποία είναι επιβλαβή για το περιβάλλον καθώς και το ότι η ηλιακή ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι και 35.000 φορές το συνολικό ποσό της ενέργειας που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε μέρα, κάνει το δυσμενή παράγοντα του κόστους να μπορεί να πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Έτσι υπάρχουν διάφορες νέες τεχνολογίες που θα δούμε παρακάτω.

Το κουτί της Πανδώρας: Τράπεζα της Ελλάδος. Η σιωπή είναι χρυσός;


Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα. Είναι η Τράπεζα των Τραπεζών. Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.

Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου 2011.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, εξέδωσε πρόσκληση με την οποία συγκαλεί, σε συνεδρίαση με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Αστακού.

Ζητείται ελπίς!!!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Ο γνωστός καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κ. Νίκος Κοτζιάς γράφει, χθες στην ''Ελευθεροτυπία'', για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τις (μη) ενέργειες του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα.

Άρνηση στη κατασκευή του ΧΥΤΑ Παλαίρου.


Γράφει η Βάσω Βήττα

Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος όμως οι κάτοικοι παραμένουν αμετακίνητοι στη θέση τους, εν αναμονή και της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους.

Ευχαριστήρια επιστολή για το 1ο αντάμωμα καβαλάρηδων στον Αστακό.


Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πολιτιστικό Ιππικό Χορευτικό Σύλλογο Ξηρομεριτών "Ο Φίλιππος" για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Μάθε παιδί μου γράμματα. Μία εκπληκτική ταινία.

Μία εκπληκτική ταινία που με κάνει να γελάω αλλά ταυτόχρονα και με συγκινεί. Φοβερές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Επίκαιρη ακόμα και σήμερα.

Επιστολή βόμβα διπλωματών. Κάποιες σκέψεις.


Διαβάζοντας την ανάρτηση σας «Επιστολή βόμβα διπλωματών», θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης διπλωματικών Υπαλλήλων (συνδικαλιστική ένωση των διπλωματών), πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης σε μία επιστολή του, με αφορμή τη κατάργηση κάποιων Πρεσβειών, όπως της Χιλής, του Καζακστάν και του Περού, απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες στον ίδιο το Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών.

Ένα βίντεο με της αρχαιότητες του πρώην Δήμου Αλυζίας.

Ένα πολύ ωραίο βίντεο, από την Ένωση Αλυζιών, μας προσέφερε ο κ. Μουρκούσης Βασίλης, υπεύθυνος τύπου και εκδόσεων της Ένωσης Αλυζιών και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου. Στο σύντομο αυτό βίντεο παρουσιάζονται οι αρχαιότητες του πρώην Δήμου Αλυζίας. Σας το παρουσιάζουμε και τον ευχαριστούμε θερμά.

Επιστολή βόμβα διπλωματών.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης

Πριν λίγες ημέρες στην Ελευθεροτυπία δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο από την κ. Αλίκη Μάτση: 
''Επιστολή-καταπέλτη'', με την οποία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Δεσμεύτηκε η περιουσία της ΕΑΣ Βόνιτσας.


Της Νανάς Θεοδωροπούλου 

Έντονα προβληματίζει τους Βονιτσιάνους η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ισχυρότερος πυλώνας της τοπικής οικονομίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόνιτσας. Ειδικότερα αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο έχει προκαλέσει το χρέος του 1,5 εκ. ευρώ, περίπου, που έχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόνιτσας και το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την προοπτική της.

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξηρομέρου Κωνσταντίνα Σαμαρά.


Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας με θέμα την ευρύ ενημέρωση σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.

Στρατηγός Κωνσταντής Βέρρης (1796 -1880).


Υπήρξε αγνός, ανιδιοτελής, πατριώτης, διετέλεσε και Βουλευτής στην Γ΄ εν Επιδαύρω Εθνική Συνέλευση του 1827 και έφτασε στο βαθμό του Στρατηγού. Ήταν απ΄ τους 4-5 έμπιστους αξιωματικούς του Καραϊσκάκη και πήρε μέρος σχεδόν σε όλες τις μάχες του 1821. Διαβάστε αναλυτικά ποιος ήταν ο μεγάλος Ακαρνάνας Στρατηγός Κωνσταντής Βέρρης, μέσα από το υλικό που συγκέντρωσε, μελέτησε και ταξινόμησε ο Νίκος Θεοδ. Μήτσης και μας έκανε τη μεγάλη τιμή να μας το στείλει να το αναρτήσουμε (δείτε εδώ). Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ.

Ιόνιο: Ερχονται οι Νορβηγοί για πετρέλαιο.


Είδηση μεγατόνων έβγαλε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νορβηγό ομόλογό του Γιενς Στόλτεμπεργκ. Έγινε γνωστό πως αμφότεροι, συζήτησαν την συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της μεταφοράς φυσικού αερίου και των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Για καλά διαβασμένους τα θέματα Βιολογίας Φυσικής Μαθηματικών και Ιστορίας.


Δεύτερη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας, όλα Γενικής Παιδείας. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι.

Το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στην Πάλαιρο εκπέμπει S.O.S.


Νοτιοδυτικά της Παλαίρου, στα ριζά της δυτικής οροσειράς των Ακαρνανικών που είναι γνωστή με το όνομα Σερέκας, βρίσκεται σε περίβλεπτη θέση, από το 1752, η Μονή Αγίου Δημητρίου. Η Μονή βρίσκεται σε πλαγιά κατάφυτη από ελιές και άλλα δένδρα καθώς και από πυκνή βλάστηση, που σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα του Ιονίου, που απλώνεται μπροστά, δημιουργεί ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.

Το ακούσαμε κι αυτό. ''Μαϊμού'' απογραφείς λήστεψαν ηλικιωμένους στη Πάτρα.


Με το πρόσχημα πως ήταν απογραφείς, άγνωστα άτομα μπήκαν σε σπίτια ηλικιωμένων στην Πάτρα και κατάφεραν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων στην αστυνομία, να αποσπάσουν χρήματα. Στη μία περίπτωση, ο άγνωστος δράστης, αφού συστήθηκε ως απογραφέας, μπήκε στο διαμέρισμα και με ευγενικό τρόπο ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Τότε, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της ιδιοκτήτριας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.

Πρόβλημα με τα Blogs λόγω εργασιών συντήρησης της Google.


Αναστάτωση σε εκατομμύρια μπλόγκερ από όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ένα τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες στην πλατφόρμα Blogger της Google, το οποίο οδήγησε στη μερική διακοπή λειτουργίας απροσδιόριστου αριθμού ιστολογίων.

Εκτός λειτουργίας το Blog λόγω εργασιών συντήρησης της Google.


Για περίπου 2 ώρες (11:30 π.μ. με 1:30 μ.μ.) η Google είχε θέσει εκτός την υπηρεσία Blogger, λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Το Blog λειτουργεί ξανά κανονικά.