Οι προφορικές εργασίες και προμήθειες του Δήμου Ξηρομέρου. 420.745,09 € καταφέραμε να καταγράψουμε ως τώρα.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα την λίστα των έργων και προμηθειών της δημοτικής αρχής, αυτά τα 4 και πλέον χρόνια, που έγιναν με ένα ιδιαίτερο και παράδοξο τρόπο, το γνωστό και ως προφορικό, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν καν απ' ευθείας αναθέσεις, αλλά απλά κάποιος είπε σε κάποιον με το στόμα κάνε αυτό ή θέλουμε να αγοράσουμε αυτό.
Τονίζουμε ότι αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος εκτέλεσης έργων και προμηθειών είναι χωρίς αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Σε αυτή την περίπτωση για να γίνει η πληρωμή, σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει με μία απλή βεβαίωση του Δήμου Ξηρομέρου.
Με απόφαση του Δικαστηρίου και αφού ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εκδίδεται η διαταγή πληρωμής. Κατόπιν εκ μέρους του Δήμου δεν ασκείται ανακοπή, αφού υπάρξει σχετική γνωμοδότηση Δικηγόρου.
Έτσι τελικά ο Δήμος Ξηρομέρου ή πληρώνει κατευθείαν από το Ταμείο του ή εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη υπόθεση για αποπληρωμή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν ή εξοφλούνται από το Ταμείο του Δήμου.
Αυτές είναι οι πικρές αλήθειες για την λίστα προφορικών εργασιών και προμηθειών, τις οποίες σας παρουσιάσαμε κατά καιρούς μέσα από το Blog μας και ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει ή να σχολιάσει επίσημα, γιατί πολύ απλά αυτά δεν αμφισβητούνται.
Όποιος αξιωματούχος του Δήμου Ξηρομέρου θέλει, ας δοκιμάσει να εξηγήσει την συγκεκριμένη τεχνική, που στον Δήμο Ξηρομέρου πάει σκοινί κορδόνι. Δηλώνουμε στην διάθεση του να φιλοξενήσουμε τις απόψεις του.
Εμείς θεωρούμε, ότι επειδή αυτή η υπόθεση έχει γίνει πλέον σύστημα στο Δήμο Ξηρομέρου, προσωπική μας και μόνο γνώμη είναι ότι η επόμενη δημοτική αρχή, αν θέλει να κάνει καλή εκκίνηση στην διοίκηση του Δήμου, όλα τα παρακάτω πρέπει να τα στείλει από την πρώτη κιόλας μέρα στην Δικαιοσύνη για τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Έχουμε λοιπόν την παρακάτω λίστα προφορικών εργασιών, χωρίς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και εγγραφή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό:
  • 13.736,93 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 14.3.2019 (δείτε εδώ).
  • 42.532 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 13.11.2018 (δείτε εδώ).
  • 175.087,93 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 3.10.2018 (δείτε εδώ).
  • 10.003,45 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 10.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 19.505,19 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 9.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 53.975,14 για προφορικές εργασίες (εξαιρούνται οι γεωτρήσεις της Αλυζίας 45.129,05 €, της περιόδου του κ. Γαλούνη που ήταν παλιές) που δημοσιεύσαμε 7.3.2017 (δείτε εδώ).
  • 10.657,02 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 30.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 37.711,43 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 28.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 57.536 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.9.2016 (δείτε εδώ).
Σύνολο: 420.745,09 €.

1 σχόλιο:

  1. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Στη ξενιτιά με στεναγμούς βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Έχετε για ψηλά βουνά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.