Ανακοίνωση-Κάλεσμα συντονιστικού φορέων υγείας.


Ελλάδα του 2012, Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ολυμπιακών αγώνων, της ανάπτυξης. Δυο χρόνια μνημόνιο αρκετά να κατεδαφίσουν όλες της κατακτήσεις του ελληνικού λάου. Εκατομμύρια συνανθρώπων μας αυτήν την στιγμή αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδες ανάγκες όπως η κάλυψη των φαρμακευτικών δαπανών τους.
Οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και οι δοτές διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων κατάφεραν να κατασπαταλήσουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για να σώσουν το τραπεζικό σύστημα.
Η δημόσια υγεία της χώρας πεθαίνει. Τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα πιο απλά. Συνάνθρωποι μας όπως καρκινοπαθείς, άτομα με ψυχικές διαταραχές και άλλοι, πρέπει να πουλήσουν ότι τους έχει απομείνει για να καταφέρουν να αγοράσουν τα φάρμακα τους που τους είναι απαραίτητα.
Στο νομό μας με διάφορα τερτίπια όπως η δήθεν συγχώνευση των υπηρεσιών υγείας προωθούν το κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου (όπως και αλλά 50 στη χώρα μας) την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
Το υγειονομικό προσωπικό Γιατροί και Νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες απλήρωτοι.
Ο λαός μας οι συμπολίτες μας μέσα από ένα δυνατό παλλαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσουν όλα αυτά που μας ανήκουν, είναι ο ιδρώτας μας.
Είμαστε ενάντια σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης της υγείας. 
Διεκδικούμε και προτείνουμε: 

Δωρεάν, δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες. Όχι στα πεντάευρα της ντροπής.
Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πραγματική εξυγίανση των νοσοκομείων με εφαρμογή πόθεν έσχες για όλους τους γιατρούς.
Δημιουργία εθνικής επιτροπής φαρμάκου και προμηθειών με άμεση προτεραιότητα την λειτουργία εθνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Κατάργηση των ληστρικών φόρων στους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Επιστροφή των χρημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα του ΕΟΠΥΥ.
Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας. ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΕ.
Καλούμε τους συμπολίτες μας Αιτωλοακαρνάνες να διαμαρτυρηθούμε την Τρίτη 25 του Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και να Αντισταθούμε στα σχεδία τους για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.