Διαμαρτυρίες για χαράτσι από την ΕΑΣ Ξηρομέρου.


180 ευρώ παρακρατεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ξηρομέρου (πρώην ΕΑΣ) στους αγρότες – μέλη του για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Φυτειών, με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Βλαχομήτρος, τονίζει στην επιστολή του πως τα χρήματα αυτά κρατούνται από την ΕΑΣ Ξηρομέρου, κατά παράβαση της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΠΑΣΕΓΕΣ, σύμφωνα με την οποία οι ΕΑΣ δεν δικαιούνται να παρακρατούν χρήματα από τους παραγωγούς για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, εφόσον δεν υπάρχουν οφειλές.
Στην ίδια επιστολή, γίνονται και καταγγελίες για την συνολική διαχείριση στην ΕΑΣ (Αγροτικό Συνεταιρισμό πλέον) Ξηρομέρου κατά του Προέδρου Ερ. Γαλούνη και του Συμβούλου κ. Μαγγίνα, σχετικά με υποσχέσεις για προσλήψεις, την οικονομική διαχείριση και κατάσταση του Συνεταιρισμού, τη λειτουργία του, αλλά και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εγγραφή "αρεστών" νέων αγροτών στον Συνεταιρισμό, ώστε η σημερινή Διοίκηση να εξασφαλίσει κι άλλη θητεία.
Ο κ. Βλαχομήτρος, ζητά από το Υπουργείο την άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων από τους παραγωγούς και την διενέργεια οικονομικού ελέγχου σε βάθος στον Α.Σ. Ξηρομέρου.

7 σχόλια:

  1. Ας συνεισφέρουν κάτι και οι αγρότες στα έσοδα του κράτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση αλλά σε λάθος παράδειγμα, διότι τα 180 μόνο στον κρατικό προυπολογισμό δεν πάνε και πολύ υποψιάζομαι πως είναι και νταβατζιλίκι. Κάτι θα ξέρει ο μπαρμπα Λίας στις Φυτείες και διαμαρτύρεται.

      Διαγραφή
  2. καμία σχέση οι Συνεταιρισμοί με το κράτος!! έχουν δικό τους διοικητικο- οικονομικό αυτοδιοίκητο . Τα όποια έσοδα τα διαχειρίζονται οι συνεταίροι και μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοδιοικητο οχι ανεξαρτητο. Οταν δινεις τα χρηματα μεσω εισιτηριου σε καποιο νοσοκομειο η κεντρο υγειας και αυτα τα χρησιμοποιηουν για να καλυτερεψουν τις υπηρεσιες τους προς τους πολιτες τι στιγμη που θα επρεπε να τα ζητησουν απο το κεντρκο κρατος δεν συνεισφερεις εμεσα στο κρατος; δυστυχως δεν ξερουν τι τα κανουν τα χρηματα οι συνεταιρισμοι, αλλα εχουν και κυριως ειχαν την δυνατοτητα να κανουν πολλα πραγματα για τον κλαδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμοι-πολεοδομίες-συνεταιρισμοί... οι πρωταθλητές της διαφθοράς στην Ελλάδα με αυτή τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΑ ΩΣ ΕΞΗΣ : ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΔΗΜΟΙ , ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. ΕΛΕΞΤΕΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ... ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ ΟΛΚΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ψάξτε λίγο και κάτι θα βρείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.