Απάντηση-ενημέρωση από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Μουρκούση για το ΚΕΦ.


Αγαπητέ μπλόγκερ,
Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών θέλω να σας παραθέσω τα παρακάτω στοιχεία:
α. Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/11/2011, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα, με την υπ. αριθμ. 168 απόφαση του διαθέτει χώρο, χωρίς μίσθωμα στο δημοτικό κατάστημα στον Αστακό και συγκεκριμένα στο γραφείο όπου στεγάζεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο ισόγειο του κτιρίου, όπου ο χώρος είναι επαρκής και πλήρης για την υποστήριξη των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. (Κ.Ε.Φ).
β. Ζητάει από τις ΔΟΥ Αγρινίου, Μεσολογγίου την διάθεση υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με το που πληροφορήθηκε την ίδρυση από το Υπουργείο Οικονομικών των πρώτων 134 Κ.Ε.Φ και δεν συμπεριλαμβάνονταν σ’ αυτά ΚΕΦ για τον Αστακό, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να σταλεί ψήφισμα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γιώργο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη Κώστα και όλους τους Βουλευτές του Νομού.
Ο κ. Δήμαρχος σε ραντεβού του στο Μαξίμου, απαίτησε την ίδρυση ΚΕΦ στον Αστακό, παράλληλα δε εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου είχα ραντεβού την Δευτέρα 12/11/2012, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σαλμά και την Δευτέρα 19/11/2012, με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη Κώστα. Έγιναν επαφές και παραστάσεις με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο, επίσης συνάντηση με τον ειδικό συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, κ. Κουρμούση, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι η εισήγηση του προς τον Υπουργό θα είναι ν’ ανοίξουν ΚΕΦ όπου υπήρχαν Εφορίες άσχετα αν έκλεισαν στην Α’ η Β’ φάση.
Παρακολουθώντας το Ξηρόμερο News είδα ότι και ο Βουλευτής κ. Μπαρμπαρούσης κατέθεσε επερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Εάν κατά την γνώμη σας υπάρχει κάποια άλλη ενέργεια που δεν κάναμε,υποδείξτε την μας για να την υλοποιήσουμε. Εγώ προσωπικά την ανάδειξη των προβλημάτων και των θεμάτων που αφορούν την ενότητα Αλυζίας και τον Δήμο Ξηρομέρου συνολικά τη θεωρώ υγιή για την λειτουργία του θεσμού, και μας κάνουν να λειτουργούμε πιο υπεύθυνα. Ακόμα αν και καμία φορά είναι προβοκατόρικα. Όπως γνωρίζεται και από άλλες παρεμβάσεις στο φιλόξενο blog σας, θα προτιμούσα να είναι επώνυμα, ιδιαίτερα από ορισμένους αυστηρούς κριτές που έχουν όλες τις λύσεις εύκολες. Εμείς που πολιτευόμαστε είμαστε εκτιθέμενοι στην κρίση της κοινωνίας. Όποιοι δεν αντέχουν την κριτική και θέλουν δοξασίες ας κάτσουν στα σπίτια τους και ας προσεύχονται.
To πουλάκι «τσιου» κρίμα που στο τέλος έχει «μαρτυρικό θάνατο».

Με εκτίμηση 

Μουρκούσης Βασίλης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβούλιου Ξηρομέρου

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Βασίλη.
    Από την αρχή του blog ήσουν ο πρώτος που με θέρμη στήριξες και στηρίζεις αυτή τη προσπάθεια. Αναγνώστης, μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί ότι το ΚΕΦ χάθηκε για το Δήμο μας. Αναρτήσαμε αυτή τη δυσάρεστη είδηση θέτοντας και κάποια απλά ερωτήματα για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τι πήγε λάθος και μπράβο σου που μπαίνεις στο κόπο και κάνεις αυτή την ενημέρωση.
    Όμως το κύριο ερώτημα δεν είναι αν κάνατε, που όπως φαίνεται από την ενημέρωση σου, κάνατε αυτά που απαιτούνται. Το ερώτημα είναι, αν μετά τις απαραίτητες ενέργειες, υπάρχουν και άνθρωποι που να παρακολουθούν και να τρέχουν τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο; Γιατί ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και Αμφιλοχίας το κέρδισαν αναρωτιέται ο κόσμος;
    Εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, αλλά με τα λίγα που γνωρίζω αν την υπόθεση σου δεν την παρακολουθείς και δεν την σπρώχνεις στα κέντρα αποφάσεων και αν δεν πιέσεις ασφυκτικά τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι όταν ήταν να πάρουν ψήφο σεργιάνισαν το τόπο μας, δύσκολα θα πάρεις αυτό που θες ακόμα και αν το δικαιούσαι.

    Φιλικά και η ενημέρωση σου πραγματικά δίνει απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενημερωση ειναι καλη για να μαθαινουμε και εμεις ποιοι ειναι αυτοι που στα δικαια αιτηματα μας κωφευουν. ειναι υποχρεωση λοιπον των δημοτικων αρχοντων να λενε τι κανανε, σε ποιους πηγαν, τι τους ειπαν, τι τους υποσχεθηκαν για να ξερουμε και εμεις τελικα ποιοι βοηθανε το τοπο μας. δεν χρειαζοταν η αναρτηση για να γινει αυτη η ενημερωση. πρεπει να γινεται παντα σε ολα τα θεματα του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που προκύπτει τελικά είναι ότι και ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ, αν και γνωστοί υποστηρικτές των κ. Σαλμά, Καραγκούνη και του κόμματος της ΝΔ, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί. Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ούτε τη στήριξη πού τους παρείχαν ούτε το ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο τους όπλισε το Δ. Σ. Αυτά και ελπίζω να μην αρχίσουν πάλι τα ίδια περί ανώνυμων κουκουλοφόρων όσοι δυσαρεστούνται από τις ωμές αλήθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ενημερώσουμε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα οριστικά. Άρα ας αποφύγουμε μέχρι την τελική κατάληξη τις κρίσεις. Ας περιμένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.