Δελτίο Τύπου Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου για την πώληση της νήσου Οξειάς.


Εμίρηδες και κακομοίρηδες Ξανά.
Θυμόμαστε όλοι την ταινία εκείνη του Δαλιανίδη, που η Χρονοπούλου, λικνιζόμενη, εξηγεί στους απολίτιστους νησιώτες τι εστί σύγχρονος τουρισμός αλλά και πολιτισμός. Ε, η αισθητική του Δαλιανίδη, του αρχοντοχωριάτικου μικροαστισμού της Ελλάδας του ’70, του ονείρου του «μήνα που τρέφει τους έντεκα», επανέρχεται στην σύγχρονη αποικία μας, αλλά με εκείνο τον τρόπο που αποκαλύπτει πόσο στραβά εμπεδώσαμε (όχι μόνο στο νομικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο) το πλαίσιο και τους όρους ισορροπίας της αγοράς και της δημοκρατίας.
Με λίγα λόγια το πλαίσιο και οι όροι πώλησης ελληνικών νησιών, έτσι όπως από τους μπράβους της πληροφόρησης και τους αγάδες της κεντρικής και τοπικής πολιτικής εκπορεύονται, έχουν να ζηλέψουν απ’ το Μπαχρέιν, το Σουδάν κ.λ.π. Για Ευρώπη ούτε λόγος. Η Ευρώπη είναι η παντιέρα-φερετζές, πολιτική προμετωπίδα του πολιτικού αφρικανισμού μας. Κι η Ευρώπη θέλει τον Έλληνά της!
Δήμαρχοι εγκαλούν τη γραφειοκρατία(!!) που καθυστερεί τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, «δημοσιογράφοι» μαλώνουν προληπτικά τους πολίτες μη και διαμαρτυρηθούν γιατί έτσι είναι οι επενδύσεις, πολιτικοί κουνάν το δάχτυλο σε μια απελπισμένη κοινωνία ανέργων να επιλέξει δουλειά ή περιβάλλον!
Τα πράγματα όσον αφορά τις Εχινάδες είναι απλά:
Όποιος θέλει να αγοράσει νησί εκεί πρέπει να ξέρει πως επιτρέπεται να κτίσει ένα μαντρί, να βάλλει αγριοκάτσικα κι αγριοκούνελα και να παρακολουθεί τα πουλιά. Επίσης μπορεί να κάνει και μικρή υποδομή γι αυτά. Για ξενοδοχεία, πισίνες, βίλες και τουρίστες ούτε λόγος.
Πέρα από δασικές εκτάσεις που είναι τα περισσότερα απ’ αυτά, άπαντα είναι περιοχές ΝATURA. Οι χρήσεις γης για το καθένα ορίζεται αυστηρά(;) από την ΚΥΑ 22306/ΦΕΚ 477/31.5.2006.
Επιπλέον η διαχείριση των Νότιων Εχινάδων στις οποίες τα περισσότερα νησιά ανήκουν, είναι αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.
Τώρα αυτοί που κραυγάζουν για επενδύσεις (για μια παραγωγική τέτοια δεν ακούσαμε, αντίθετα ακούμε πολλά για παραγωγική ανασυγκρότηση), ας έχουν τουλάχιστο υπ’ όψιν πως παρέλαβαν μια χώρα 132 χιλ. τετρ. χιλ. και περίπου τέτοια οφείλουν να την παραδώσουν.
Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες σε ετοιμότητα γιατί σ’ αυτή τη χώρα πολλές φορές χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα.
Υ.Γ. Επειδή έχει γίνει καραμέλα η συζήτηση περί νόμου και ανομίας ας ξεκαθαρίσει το κράτος πως αντιλαμβάνεται το παιχνίδι; Αν το θέλει στο πεδίο της νομιμότητας ας τηρήσει τους νόμους, αν πάλι το θέλει και στα δυο πεδία (όπου βολεύει) τότε να το έχουμε υπ’ όψιν μας. 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

10 σχόλια:

  1. κύριοι της κίνησης πολιτών που επικαλείστε την νομιμότητα το ξέρετε ότι η Οξιά είναι ιδιόκτητο νησί; (το έχουν ελληνοαυστραλοί) εσείς που κόπτεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα απανταχού της γης το δικαίωμα της ιδιοκτησίας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι τ σέβεστε; πουλήσαν την ιδιοκτησία τους οι άνθρωποι... έχουν αυτό το δικαίωμα ή όχι; μάλλον έπρεπε να πουλήσουν την Οξιά στον Ούγκο Τσάβες ή στο κομαντάντε Μάρκος για να συμφωνήσετε και εσείς και ο επαναστάτης με τα πόλο Τσίπρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινηση πολιτων ξηρομερου. Τι ειναι τουτο παλι?
    παντως τα νησια μονο ξηρομερο δεν ειναι.
    Παντως δε φταινε οι γραφιοκρατες για τα καμωματα τους (τα οποια ξεχνουν οταν πεσει το παραδακι)αλλα αυτοι που τους εδωσαν την εξουσια να τα κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη σοβιετικη ενωση δεν υπηρχε ιδιοκτησια. αρα καλα τα λενε οι ανθρωποι. εχουν οραμα να υλοποιησουν τον σοσιαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ 132 χιλ. τετρ. χιλ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 100 ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟ 45-49 ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΛΑΥΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.(...ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΚΛΠ ΚΛΠ)ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ιδιοκτησία, μία άγνωστη λέξη απ' ότι φαίνεται για τους συντάκτες της ανακοίνωσης, εκτός αν πρόκειται για τη δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ'αυτά τα 132χιλ.τετρ.χιλ. περιλαμβάνονται και τα ακίνητα ιδιοκτησίας χιλιάδων ξένων σε όλη την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΡΑΚΙΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ...
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΟΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κείμενο της Κίνησης λέει το αυτονόητο.Ότι ο εμίρης του Κατάρ με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπορεί να κάνει τουριστική επένδυση. Μπορεί να χτίσει κάποια τετραγωνικά. Γιατί αυτό παρουσιάζεται σαν επένδυση;Θα παραβούν οι κρατούντες τη νομοθεσία;
    Ακόμα και ο Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ βγήκε εχθές και είπε ότι ο εμίρης ενδιαφέρεται προφανώς για τα πετρέλαια στο Ιόνιο. Εμείς ως πολίτες γιατί πρέπει να πανηγυρίζουμε για την πώληση; Προφανώς το νησί είναι ιδιόκτητο και μπορεί ο ιδιοκτήτης να το πουλήσει. Το δελτίο Τύπου δε λέει κάτι διαφορετικό. Αλλά αν ήταν βραχονησίδα στο Αιγαίο ή κάποια στρέμματα στη Θράκη θα είχατε αγαπητοί ανώνυμοι την ίδια άποψη με αυτή που διατυπώσατε παραπάνω; Ο πατριωτισμός, τέλος, είναι προνόμιο κάποιων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πατριωτες της κινησης πολιτων ξηρομερου (?) ειστε αδιαβαστοι.
    η κοινη υπουργικη αποφαση 1319/1993 και ο φεκ 755β αναφερεται με ακριβεια τι επιτρεπεται και τι οχι.
    Λοιπον επιπλεον απο ελιες, κτηνοτροφια και εγκαταστασεις υαδατοκαλιεργιες,επιτρεπεται εγκατασταση ηπιας αναψυχης με συγκεγκριμενη μελετη δομησης και περιβαλοντος.
    Αρα μη διασπιρετε καινα δαιμονια και αερολογιες για νατουρα , οπως κατεστρεψαν και το βουλιαγμενο λιμανι στο μυτικα.
    Σας χαλαει αν αυτο γινει μετα απο μελετη, μια βιλα και βρουν δουλια οι αργουσες μπουλτοζες του αστακου?
    Εκτος και θελετε να κοιταμε τα νησακια και να το παιζουμε μπατηρηδες οικολογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ήπια αναψυχή αφορά υποδομές παρατήρησης πτηνών, φύσης κλπ. Κτίσμα πάνω από 80τ.μ απαγορεύεται.
    Στα σοβαρά πιστεύει κανείς εγχέφρων άνθρωπος πως σε μιά χώρα με μηδαμινές Δημόσιες Επενδύσεις μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, τοπική έστω, με τέτοια πυροτεχνήματα; Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα που μιλάει για παραγωγική ανασυγκρότηση, πρώτα ορίζονται οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και εκεί οδηγούνται οι επενδύσεις.Είδατε καμιά επένδυση στην γεωργία, κτηνοτροφία, διατροφή (τομείς άμεσης προτεραιότητας σύμφωνα μ΄όλους τους τεχνοκράτες);Είδατε ένα σοβαρό συνεταιρισμό μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων; 'Ολοι αυτοί οι "επενδυτές" που εμφανίζονται, στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο που μας οδήγησε σ΄αυτή την κατάσταση δεν επενδύουν; Εμφανίστηκε ένας επενδυτής να θέλει να επενδύσει έστω στην κατασκευή μιάς καρφίτσας, ενός προϊόντος;Κι αντί να πάρετε τα παλούκια (σχήμα λόγου), και να κυνηγάτε αυτούς που ευθύνονται αναζητάτε ευθύνες σε συμπολίτες σας, που τουλάχιστον ήταν συνεπείς σαν άνθρωποι και σαν πολίτες κι έξω απ΄όλους τους μηχανισμούς που αφάνισαν το δημόσιο χρήμα και σας κατσικώθηκαν στο σβέρκο. Λίγη αυτοκριτική είναι χρήσιμη και λίγη σκέψη δε βλάπτει.

    ΥΓ Για το λιμάνι του Μύτικα ασφαλώς το τελευταίο που ευθύνεται είναι το Natura.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.