Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των φορέων εναντίον της ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών.


Εκδικάστηκε (επιτέλους) μετά από τέσσερις αναβολές κανονικότατα την Τετάρτη 6/11 το πρωί, η προσφυγή των φορέων ενάντια στην αμαρτωλή ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών. Μέχρι τώρα οι αναβολές γίνονταν διότι ο εκπρόσωπος του Κράτους δεν παρίστατο να αναπτύξει τα επιχειρήματά του. Την Τετάρτη ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και η υπόθεση εκδικάστηκε.
Θα σας ενημερώσουμε τι λένε οι πληροφορίες μας. Καταρχήν οι δικηγόροι των φορέων που θίγονται από την ΚΥΑ εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση, δηλαδή την ακύρωση της ΚΥΑ. Το ΣτΕ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος. Επίσης οι δικαστές έδωσαν πολύ σημασία και στον τρόπο και στην μεθόδευση του βραδιού της 4/11/2011 που ψηφίστηκε η επίμαχη ΚΥΑ. Πραγματικά εκείνο το βράδυ είχαμε μια μαϊμού διαδικασία που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από τους οκτώ υπουργούς που υπόγραψαν (θυμηθείτε εδώ την μεθόδευσης υπογραφής της ΚΥΑ). Για την ιστορία σας θυμίζουμε τα ονόματα τους: Παύλος Γερουλάνος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νικόλαος Σηφουνάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Ραγκούσης, Κων/νος Σκανδαλίδης, Χάρης Καστανίδης.
Η απόφαση αναμένεται σε ένα χρόνο περίπου γιατί τόσο διαρκούν συνήθως οι υποθέσεις στο ΣτΕ. Την υπόθεση θα αρχίζουν να την εξετάζουν οι δικαστές από το νέο έτος και θα είναι ευχής έργο αν υπάρξει απόφαση μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας να μην επιτρέψουμε καμία εφαρμογή της ΚΥΑ στην λεγόμενη ΠΟΑΥ Α3. Κάθε εφαρμογή της ΚΥΑ αλλάζει τα δεδομένα και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την περιοχή μας.

1 σχόλιο:

  1. Θεωρώ οτι παράληλλα με την επαγρύπνηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ πριν την τελική απόφαση του ΣΤΕ που πιστεύω οτι είναι δεδομένη και θα καθιστούσε κάθε απόπειρα εγκατάστασης επικίνδυνη για τα συμφέροντα των ίδιων των ιχθυοκαλλιεργητών (Θυμάστε υποθέτω το ατύχημα του Γερουλάνου στην Κεφαλλονιά που έχασε όλα τα ψάρια του), οτι οι τοπικοί φορείς πρέπει να συσκεφθουν και να προοθήσουν την περιοχή της Ζώνης Α3 στο ΥΠΕΧΩΔΕ για χαρακτηρισμό ως ζώνης ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα την διασφαλίσει πλήρως ως το ισχυρότερο στοιχείο αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής κυρίως για το μέλλον , όταν παρόμοιες περιοχές θα εξαφανίζονται κάτω απ' την αλόγιστη απληστία εκμετάλλευσης κάθε φυσικού πόρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.