Επαγρυπνείτε και γρηγορείτε.... το Κέντρο υγείας Μύτικα. Ο Φρουρός της Υγείας μας.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή,
σ. Συμβολαιογράφου.

Η αναταραχή και η χαώδης κατάσταση που επικρατούν σήμερα στον κλάδο της Υγείας στη χώρα μας, μας υποχρεώνουν να τελούμε σε διαρκή επαγρύπνηση, όσον αφορά την τύχη, για την ύπαρξη και το μέλλον της εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μύτικα. Είναι πασίγνωστο ότι το σημερινό Κ.Υ. Μύτικα, το ίδρυσαν και το εξόπλισαν τότε οι Σουηδοί φίλοι μας, με αφορμή τους σεισμούς που σημειώθηκαν το έτος 1953 στην Επτάνησο, ερχόμενοι έτσι αρωγοί στα προβλήματα Υγείας, που αντιμετώπιζαν τότε τα νησιά της Επτανήσου, Κάλαμος και Καστός, αλλά και η έναντι τούτων πληγείσα περιοχή του Μύτικα.
Λειτούργησε μέχρι το 2002 σαν Αγροτικό Ιατρείο, οπότε επί Υπουργίας του φίλου και συμπατριώτη μου Αλέκου Παπαδόπουλου, με την υπ’ αριθμόν 26/24.9.2002 Απόφαση του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας, προήχθη σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και με την νέα του Νομική προσωπικότητα λειτουργεί μέχρι σήμερα με προβλεπόμενες νομοθετημένες 24 θέσεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού κ.λ.π. προσωπικού, έστω και αν δεν έχουν πληρωθεί οι περισσότερες. Το Κ.Υ. Μύτικα είναι το άγρυπνο μάτι περιφρούρησης της υγείας των κατοίκων όλων των Δ.Δ. του τ. Δήμου ΑΛΥΖΙΑΣ και των έναντι του Μύτικα κατοίκων των δύο αδελφών νησιών μας Καλάμου και Καστού, τα οποία και αυτά οφείλουν να αγκαλιάσουν το Κ.Υ. Μύτικα. Τα Νησιά αυτά τα χωρίζει από τη στεριά η θάλασσα και μετά το Θεό για την περιφρούρηση και διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων τους, υπάρχει μόνο το Κ.Υ. Μύτικα, στο οποίο και καταφεύγουν. Η Λευκάδα είναι πολύ μακριά γι’ αυτούς και δεν μπορούν να το καταλάβουν ούτε οι υπόλοιποι κάτοικοι, ούτε οι Γιατροί του Κ.Υ. Μύτικα, τι οδήγησε τον Καλλικρατικό Αντιδήμαρχο Καλαμισάνο κ. Φώτιο Σώλο, να υπαγάγει Υγειονομικά τον Κάλαμο στη Λευκάδα, εν αντιθέσει με τον Αντιδήμαρχο Καστιώτη κ. Πέτρο Γιαννούτσο, με μακροχρόνια μάλιστα θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Καστού, ο οποίος κρατάει σταθερά τον Καστό Υγειονομικά στο Κ.Υ. Μύτικα. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο στο θέμα αυτό. Δεν λοιδορούμε εμείς τον κ. Σώλο αλλά αυτός τούτος ο τόπος και η θέση του Καλάμου, που έχει το Κ.Υ. Μύτικα «στα πόδια του»! Το Κ.Υ. Μύτικα με τα δύο Ασθενοφόρα αυτοκίνητά του Δωρεά του αείμνηστου Επιχειρηματία Νίκου Διονυσίου Χιώνη και της οικογενείας του και ενός επιπλέον μεταφορικού φορτηγού αυτοκινήτου, Δωρεά του Επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνου Δ. Αυδή, προσφέρουν με τους ακούραστους Γιατρούς μας, το Νοσηλευτικό κ.λ.π. Προσωπικό, με τα πενιχρά μέσα, ανεκτίμητες Υπηρεσίες στον Τομέα της Υγείας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή μας.
Στον τηλαυγή αυτό φάρο, προστασίας της υγείας μας, στην απομονωμένη αυτή Ξηρομερίτικη γή και στο σύμπλεγμα των δύο απέναντί μας αδελφών νησιών μας Κάλαμο και Καστό, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, το μάτι μας να είναι άγρυπνο στις καθ’ ημέραν σημειούμενες αλλαγές και ανακατατάξεις με τις διάφορες καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις κ.λ.π. των Κέντρων Υγείας. Κατά διάφορες πληροφορίες οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις κ.λ.π. των Κ.Υ., εάν γίνουν, θα γίνουν κατόπιν Γνωμοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών. Δεν γνωρίζουμε αν η γνωμοδότηση θα είναι δεσμευτική για την Κεντρική Διοίκηση. Δεν θα πάθουμε όμως αυτό που συνέβη με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μύτικα. Όλα συνηγορούσαν στην μη κατάργησή του και όμως καταργήθηκε μαζί με όλα του Ξηρομέρου και έμεινε μόνον της Βόνιτσας, που απέχει «δύο βήματα» από το Πρωτοδικείο Λευκάδας.


Σημειώνω όμως και το πλεονέκτημά μας ότι στο Μύτικα θεμελιώθηκε επί Υπουργίας Μάριου Σαλμά και Δημάρχου κ. Δημητρίου Τριποτσέρη, σύγχρονο κτίριο για την στέγαση του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είναι και στο στάδιο της αποπεράτωσης και το οποίο πρέπει πάντοτε να το επικαλούμαστε σαν πλεονέκτημα στους διάφορους «επιβολείς…..». Τα «ΠΙΡΑΝΧΑΣ», που είχε επικαλεστεί ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος υπάρχουν και σήμερα και κολυμπούν και κινούνται επικίνδυνα………….
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει ποτέ, ούτε κατάργηση, ούτε συγχώνευση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μύτικα.
Δημοσιεύουμε το παρόν και θέτουμε τα παραπάνω υπόψη, κυρίως των Δημοτικών Συμβούλων, που εκλέγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του τέως Δήμου ΑΛΥΖΙΑΣ, αλλά και από τα Νησιά Κάλαμο και Καστό και έχουν χρέος όλοι τους ΕΝΩΜΕΝΟΙ να ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ επάνω στο φλέγον αυτό θέμα μήπως «Μας πιάσουν στον ύπνο….».
Θέτουμε τα ανωτέρω υπόψη και των Βουλευτών και Πολιτευτών των Δύο Νομών Αιτ/νίας και Λευκάδας και σημειώνουμε ότι η Μυτικιώτισσα Πολιτευτής κ. Βάσω Τσαμπιέρη παρακολουθεί το θέμα ζωηρά.
Σαν άνθρωπος της Εκκλησίας και μια ζωή Ιεροψάλτης επαναλαμβάνω μόνον τα λόγια του Κυρίου μας και συνιστώ στους αρμοδίους, «ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ……» και συνεχίζω «Αι ημέραι πονηραί εισίν……».- 

Μύτικας Αιτωλ/νίας, Νοέμβριος 2013 

Νίκος Θωμά Νταής

14 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό το άρθρο. Πάντα εύστοχος ο Νίκος Νταής. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι φίλοι μας από τον Κάλαμο επέλεξαν να υπάγονται Λευκάδα. Μύτικας και Κάλαμος έχουν ιστορικούς και ακλόνητους δεσμούς. Πως έγινε αυτό το λάθος; Πρέπει Μύτικας-Κανδήλα-Βάρνακας-Παναγούλα-Αρχοντοχώρι-Κάλαμος-Καστός να παλέψουμε να ολοκληρωθεί το νέο κέντρο υγείας του Μύτικα και να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο. Δεν γίνεται να μην συμφψνούμε σε αυτό το θέμα. Φίλοι από το Κάλαμο διορθώστε το λάθος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ομως υπήρχαν προτάσεις επώνυμες π.Δημοτικού Συμβούλου Αλυζίας εν όψει του σχηματισμού του "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" ο Κάλαμος κι ο Καστός να υπαχθούν στον υπό σχηματισμό Δήμο Αλυζίας , αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.....Παρόμοια πρόταση ειχε γίνει και με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" , αλλα και σαυτη την περίπτωση οι τοπικοί "άρχοντες" της Αλυζίας δεν το προώθησαν το θέμα ούτε κάν το άγγιξαν. Οσο για τους Καλαμουσιάνους ; επ΄ουδενί δεν ήθελαν διοικητικώς να υπαχθούν στο Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ νόμος.3582/2010) και φυσικά για τους δικούς τους λόγους που κι εγω αγαπητε φίλε 3.17μ.μ δεν μπόρεσα ποτε να καταλαβω όταν οι μισοι και βάλε Επισκοπιανοί είναι κάτοικοι του ΜΥΤΙΚΑ όπως και οι περισσότεροι Καλαμουσιάνοι.

      Διαγραφή
    2. Mήπως ο Κάλαμος υγειονομικά εξυπηρετείται καλύτερα από τη Λευκάδα! Λέω, μήπως...

      Διαγραφή
    3. υγειονομικά φίλε 4.15 μ.μ μπορει να εξυπηρετούνται οι Καλαμουσιάννοι όπως επισυμένετε , αλλα δεν ειναι το παν στη ζωή τα νοσοκομεία . Εξ άλλου στατιστικώς ένα 10% το πολυ ειναι οι ασθενεις που επισκέπτονται π.χ ενα νοσοκομείο και , αν η πάθηση ειναι βαριά ; κακά τα ψέματα , οι ασθενείς τρέχουν Γιάνννενα ή Πάτρα ή Αθηνα , ανάλογα με το πως μπορουν να εξυπηρετηθουν στο ζητημα αν έχουν ή όχι έναν συγγενη για να μείνουν 5-7 μέρες ή και περισσότερες μέρες που ενδεχομένως θα θέλουν να μείνουν , καθότι η Λευκάδα δεν έχει την απαιτούμενη νοσοκομειακή κατάρτηση και επιστημονικό δυναμικό για θεραπεία μιας σημαντικης ασθένειας.Δεν εχει καν ούτε χειρουργείο ...και οι ασθενείς στέλνονται στο Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα. Ομως το ζήτημα είναι άλλο. Ο Κάλαμος λογικά εφόσον ζούνε οι περισσότεροι στον Μύτικα και σε συνδυασμο με τον Καστό που εχουν επικοινωνία με τον Αστακό , έπρεπε λογικα να ανήκει στον Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ με έδρα τον ΑΣΤΑΚΟ. Γνώμη εκφράζω και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  2. Κατά μία άλλη άποψη αγαπητέ 3.45 κάποιοι επιθυμούμε αυτοδιοικητικά να υπαχθούμε στη Λευκάδα. Εκεί είναι η ανάπτυξη, εκεί είναι το μέλλον. Δεν είναι του παρόντος η συζήτηση αυτή αλλά το ξέρετε εκείνο που λένε του χάρισαν το γάϊδαρο και τον κοίταζαν στα δόντια? Αυτό έγινε με το ΚΥ Μύτικα και με την προσφορά του. Δίκιο έχει ο Πρόεδρος του Καλάμου που λέει ότι δεν είχε γιατρό στο νησί του. Και ο αντίλογος δεν είναι ότι δεν είχαμε κι εμείς. Καλά έκανε και πήγε στη Λευκάδα. Ο αντίλογος έχει να κάνει με το ότι δίνεται η αίσθηση ότι ο Κάλαμος (ειδικά ο Κάλαμος) είναι κομμάτι ξεκομμένο από το Μύτικα. Σε όλες τις διεκδικήσεις. Ακόμα και για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Βαθυλιμιώνι ούτε που πάτησαν οι Καλαμισάνοι. Ο Σώλος έλεγε ασυναρτησίες για τον κόσμο και ο κόσμος ότι δεν τούς εμπνέουν οι "μπροστάρηδες". Η αλήθεια είναι ότι και σε αυτό μόνοι μας είμαστε. Κοιτάξτε μη χάσουμε το ΚΥ γιατί μετά θα χάσουμε και την Αστυνομία και τα πάντα. Οι Καλαμισάνοι είναι ικανοί να ζητήσουν η συγκοινωνία να πηγαίνει στον Αστακό και όχι στο Μύτικα. Όλα έχουν τη σημασία τους για την ανάπτυξη ενός τόπου. Μη συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια στις προκλήσεις της εποχής. Όσο για τη σπουδαιότητα του ΚΥ Μύτικα ας μας ανακοινώσει και ο γιατρός ο Γιάννης ο Χρόνης το πόσες διακομιδές γίνονται το χρόνο με το ασθενοφόρο (και αν μπορεί ξεχωριστά για το χειμώνα και ξεχωριστά για το καλοκαίρι) έτσι για να δούμε και τη σημασία του Κέντρου Υγείας. Έτσι ως παράδειγμα, διότι πολλοί έχουν ξεχάσει κάποια βασικά στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστες οι απόψεις σας κ.6.48 μ.μ , αλλα να υπαχθει διοικητικως το ΞΗΡΟΜΕΡΟ στη Λευκαδα , χρειαζεται διοικητικη μεταρύθμιση που να καταργουνται οι υπάρχουσες Περιφερειες (Δυτ. Ελλάδος που υπάγεται το ΞΗΡΟΜΕΡΟ και Ιονίων Νήσων που υπάγεται η Λευκαδα και ο Κάλαμος). Εσεις τι λέτε ; Προκειται να γίνει αυτό ; Προσωπικα πιστευω οτι ουδέποτε μπορει να γινει κάτι τέτοιο.Και το αιτιολογώ. Κάποιοι τοπικοί "ντερμπεντέρηδες" στις διαβουλευσεις για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ συζητόύσαν η ΑΛΥΖΙΑ ( και κατ΄επέκταση ο Μύτικας ) να πάει διοικητικώς στην Κατούνα και τ΄ανάπαλιν !! Τι ειναι αυτο που ενωνει τον Μυτικιωτη με τον Κατουνιώτη ; Τίποτα. Κι όμως ο π. Δήμαρχος το συζητούσε και το επεδίωκε με ζέση θάλεγα κόντρα στις διαφορετικές απόψεις της κοινωνίας που ήθελαν ή Αστακό ή Βόνιτσα . Ετσι και το ΞΗΡΟΜΕΡΟ (μην το βλέπεις μονο για τον Μύτικα ... ή και Ζαβέρδα ) δεν έχει καμια μα καμία επικοινωνία - επαφή και σχέση με τη Λευκάδα . Οι ευκαιρίες στη ζωή δύνονται μια φορά . Και το τρενο , με δυο μεταρυθμίσεις (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ) που έχουν γίνει , ήδη έχει φύγει πολύ μακρυά ! Εμεις οι Μυτικιώτες θα βολοδέρνουμε μια ζωή γύρω από το Βορό , τη Λίμνη και την δικη μας αγορά που αν δεν "αιμοδοτούνταν" καθημερινα απο την ενδοχώρα ( κυρίως Αρχοντοχώρι -, ηδη η Παναγούλα εχει ενσωματωθεί στον Μύτικα ) , θα υπήρξε παντελής φιλοξέρα με ολα τα συναπεπακόλουθα της. Τωρα για το Κ.Υ στο Μυτικα και βεβαια το θέλω . Και θα ήθελα ο Μύτικας να έχει και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ! Θέλω να μου απαντήσετε όμως σε ποιο μέρος της Ελλάδος σε ευθεία αποσταση 50 περιπου χιλιομέτρων υπάρχουν 3 Κέντρα Υγείας (Αστακός, Μύτικας, Βόνιτσα) ; και η ενδοχώρα να "πεθαίνει " ; Μπορείτε να μου απαντήσετε γιατι άν και εχει στα χαρτια το Κ.Υ Μύτικα 24 οργανικές θέσεις , αυτές δεν έχουν καν ακομη προκυρηχθεί να καλυφθούν εδω και 5 χρόνια περίπου ; Δεν φτάνει μια φωνή του κ. Νταή που επισυμαίνει το πρόβλημα , αλλά ΠΟΛΛΕΣ φωνές και η ρήση "εν τη ενώσει η ισχύς" να γίνει πράξη κι όχι λόγια στα καφενεία.... Και φυσικα απ΄ όλα αυτα ο λαός ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ απών γιατι είχε , στις χρυσες εποχές , άλλα ενδιαφέροντα.. διορισμούς, παράτυπα και ενίοτε παράνομα πριμ και επιδοτήσεις , και ατομικα ρουσφετάκια . Ευχαριστω . ο 3.45μ.μ.

      Διαγραφή
  3. Φιλε μου να ξερεις οτι στο κ. Σωλο και τους ομοιους του οτι και να τους δωσει ο Μυτικας δεν το θελουν. Και αν το παρουν μισο φχαριστω θα πουνε.
    Εξακολουθουν κολημενοι στην ιστορικη ατυχια τα επτανησα να ξεκοψουν σε αλλοτινους καιρους απο τον κορμο της Ελλαδας, με αποτελεσμα σημερα να υπαρχει αυτη η ανωμαλια π.χ. οι εχιναδες νησοι να υπαγονται στη κεφαλλονια (και να δινουν αδειες γα κλουβια χωρις οι ντοποιοι να μπορουν να επιρεαζουν) και ο Καλαμος να ανηκει στη λευκαδα.
    Αν θελουν να πανε το περαμα στον Αστακο με χαρα να τους πουμε στο καλο.
    Θα γλιτωσουμε απο τα αυτοκινητα που παρατανε παρκαρισμενα οπου βρουν ακομα και πανω στο ντοκο του λιμανιου. Κατι καφεδες που πινουν ας τους χασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλαταινει η συζητηση ανευ ουσιας. ναι ας εχει ΚΥ στα 50 χλμ, θελουμε κι εμεις. Η Βονιτσα με τη Λευκαδα στα 15 λεπτα, την Πρεβεζα στα 30, το Αιτωλικο με Νοσοκομειο στα 5 λεπτα δεν ειναι σκανδαλα? Το αν θα μπορουσαν τα ΚΥ να λειτουργουν διαφορετικα ειναι αλλο θεμα. Σε πολεις σαν την Πατρα για παραδειγμα υπαπχουν 20 ΚΥ σε αντιστοιχες πολεις στην Αγγλια. Αυτο γιατι δεν το επιδιωκουμε? Προτεινω στο φιλτατο μπλογκερ να διοργανωσουμε σε συνεργασια με το Γιαννη το Χρονη μια ομιλια, χωρις αντιπαραθεσεις, μιση και παθη και ας μας ενημερωσει ο Γιαννης ως Διευθυντης για τη συνδρομη του ΚΥ στην κοινωνια μας, για τα προβληματα που καλειται να αντιμετωπισει και για τη βοηθεια που πιθανον χρειαζεται σε διαφορα θεματα λειτουργιας του ΚΥ. μιας και ξεκινησαμε και ενδιαφερομαστε στοιχειωδως για το χωριο μας λογω των ιχθυοκαλλιεργειων ας το συνεχισουμε και με ολα τα σοβαρα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην συγχέετε τα πράγματα. ΟΥΔΕΙΣ ειπε να μην υπάρχει Κ.Υ στο χωριο μας , ΟΥΔΕΙΣ ! το θεμα ειναι πως λειτουργουν αυτα , γιατι δεν γινεται η επανδρωση τους με αντιστοιχο εξειδικευμενο προσωπικο και το αφήνουν οι ιθύνοντες με ενα - στην ουσια - γιατρο. Σαυτο υπάρχει απάντηση ; . Το παραδειγμα με τη Λευκαδα , Πρεβεζα και Βονιτσα που αναφερει ο κ.12.31μ.μ ειναι ατυχές φίλοι μου γιατι πρόκειται για 3 νομους διαφορετικούς που και οι 3 ανήκουν σε διαφορετικες Περιφέρειες. Εξαλλου αν διαβασατε απ την αρχή εχω πει (3.45μ.μ ) οτι προσωπικα θέλω στον Μύτικα να υπήρχε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γινεται όμως αυτό ; ΟΧΙ. Να ειμαστε πραγματιστές και να θέλουμε αυτα που μας ανηκουν σε αντιστοιχία και με τους υπολοιπους συντοπιτες μας , εννοω της ενδοχωρας του Ξηρομέρου που ζουν σε τριτοκοσμικες καταστασεις (Αρχοντοχωρι, Αετός , Κομποτή,Κονοπινα,Μαχαλα, Μπαμπινη, Μαχαιρά , Αγραμπελα, Βλυζιανα κ.λπ.). Μην τα θέλουμε ολα δικά μας !

      Διαγραφή
  5. Μηπως πρεπει να ρωτησουμε την αγροτικο γιατρο μας ποσοι ασθενεις μεταφερθηκαν με το ασθενοφορο του κενρου υγειας μυτικα και ποσους με αλλα ασθενοφορα χειμωνα -καλοκαιρι που τις περισσοτερες μερες δεν εφημερευει το κεντρο υγειας μυτικα... κυριε 6.48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσεις πατε να φτιαξτε κρατος μεσα απο το μπλογκ?
    Καταλαβεται το κρατος δεν εχουμε. Υγεια δεν εχουμε.παιδεια δεν εουμε.Τοπικη αυτοδ. δεν εχουμε. λιμανι εχουμε και δεν εχουμε.
    Ολοι αρχηγοι, ολοι ηρωες και ολοι αλανθαστοι.
    Ενας μας παει στη μπαμπινη ο αλλος στο Καστο και ο αλλος στο Μεγανησι.
    Και εγω παω στο καφενειο και αμα βρειτε ακρη ελατε αποψε να μου την πειτε να χαρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε και μετά βάζουμε άλλους στόχους κύριε εξυπνάκια. Αυτό λέω παραπάνω. Κάποτε τούς πηγαίναμε όλους σε καρότσα. Και επαναλαμβάνω. Μας χάρισαν το γάϊδαρο τον κοιτάμε στα δόντια. Δεν επιθυμώ πλέον για το χωριό μου να λέει ο κάθε τυχάρπαστος ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Καιρός να την καθορίσουμε. Και με κουβέντες τέτοιου είδους δεν γίνεται τίποτα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΗ30 Νοεμβρίου 2013 στις 12:43 π.μ.

      ΕΙΜΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ Π Ι.ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ Κ.Υ .ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.ΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΡΥΠΝΗΣΕ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ?ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(ΚΑΣΤΟΣ ΚΛΠ)ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ι.ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

      Διαγραφή
  8. Αννα Μπαρμπούτση - Ροσόλυμου30 Νοεμβρίου 2013 στις 6:14 μ.μ.

    Κυριε Νταή, επιτρέψτε μου να διαφωνίσω μαζί σας για το ενδιαφέρον του Κ.Υ. Μύτικα για τους Καλαμισάνους.... το χειμώνα του 2006 δεν είχαμε γιατρό και ο μπαμπάς μου όντας κατάκοιτος τετραπληγηκός "ψηνόνταν" τρεις μέρες στον πυρετό, ακατέβατο 39,5 . Ναυλώσαμε το σκάφος ΙΩΑΝΝΑ να πάει στο Μύτικα να φέρει το γιατρό και ενώ είχε ξεκινήσει τηλεφωνήσαμε στο γιατρό να του εξηγήσουμε την κατάσταση μήπως χρειαζόταν να φέρει κάποιο φάρμακο και η απάντηση του ήταν " δεν μπορώ να έρθω, έχω εφημερία ". Ενημερώσαμε τον καπετάνιο και έχοντας σχεδόν φτάσει στο λιμάνι του Μύτικα γύρισε πίσω. Και τελικά ήρθε η ιατρός του Καστού. Και τον Ιανουάριο του 2008 που ζητήσαμε ασθενοφόρο μας είπαν ότι δεν μπορούν. Τελικά ήρθε από την Λευκάδα και πολύ γρήγορα οφείλω να ομολογήσω. Οπότε ποιος νοιάζεται για τους Καλαμισάνους??? Αναλόγως των συμφερόντων.
    Με εκτίμηση Αννα Μπαρμπούτση - Ροσόλυμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.