Ξεκινά η διαδικασία ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους.


Αστακός 06.04.2015 
Αριθ. Πρωτ : 3611 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η.

Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 26η Μαΐου 2015 (άρθρο 6 παρ. 1 Ν. 4321/2015).

Συγκεκριμένα:
Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α' και β' βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιου υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ. 2646-360539 και 2646-360544.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Η Δημοτική αρχή του Δήμου μας , με την απόφασή της να μήν ανανεώσει
    τις συμβάσεις των εργαζομένων Συμπολιτών μας, στους παιδικούς σταθμούς του
    Δήμου μας - ενώ είχε την ευχέρεια και την δυνατότητα - εκτός του ότι, προκάλεσε
    αναστάτωση και τρικυμία μέσα στους παιδικούς σταθμούς και οδηγεί στην ανεργία
    τις οικογένειες 13 Συμπολιτών μας, κινδυνεύει να οδηγήσει και ολόκληρο τον Δήμο
    Ξηρομέρου σε απομόνωση. Και αυτό γιατί ; Εδώ συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις οι οποίες έρχονται στην επιφάνεια.
    Η μία πολιτική αντίληψη - του Δήμου Ξηρομέρου - που λέει : απολύσεις και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο χώρο , όπως είναι η προσχολική εκπαίδευση και η οποία ξεκινάει σε πολιτισμένες και προοδευτικές κοινωνίες και δημοκρατίες απο την ηλικία των δύο ετών και η άλλη πολιτική αντίληψη - της σημερινής κυβέρνησης συνεργασίας προοδευτικών ανθρώπων : δεξιών , κεντρώων, και αριστερών- που λέει ΟΧΙ στις απολύσεις και μάλιστα δρομολογεί την επαναπρόσληψη εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης και σε άλλους τομείς.
    Αρα λοιπόν, όλοι αυτοί οι λόγοι, σύν ότι τα Ηθη της κοινωνίας μας- πέρα απο γραπτούς νόμους- λένε, να είμαστε φιλικοί με το κοινωνικό μας περιβάλλον και να αμβλύνουμε αντιθέσεις όσο μπορούμε και να μετριάζουμε τις κοινωνικές τριβές
    καί ώς πολιτικοί καί ώς πολίτες, όλα αυτά λοιπόν ,συνιστούν μία μόνο επιλογή
    για την Δημοτική Αρχή : την διόρθωση της πρώτης απόφασης.
    Είναι : Μονόδρομος !
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.