Ψηφίστηκε ή δεν ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Κοινωφελούς; Ιδού η απορία.


Δημοτικοί Σύμβουλοι μας ενημέρωσαν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 3.4.2015, ο Προϋπολογισμός της Κοινωφελούς πήρε 13 θετικούς ψήφους και το ερώτημα είναι πέρασε ή όχι; (14 είναι ο αριθμός της απόλυτης πλειοψηφίας). Γιατί πήρε μόνο 13; Γιατί από τους 16 ψήφους που έχει η πλειοψηφία (ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει), απουσίαζαν 3 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κ. Μουρκούσης ο οποίος παρίσταντο, αποχώρησε για τον λόγο που αναφέρεται σε παρακάτω ανάρτηση (δείτε εδώ). Άρα ψήφισαν οι 12 παρόντες της πλειοψηφίας και ο κ. Ηλίας Ταμπάκης από την μείζονα αντιπολίτευση.
Αποτέλεσμα λοιπόν 13 ψήφοι υπέρ και η απορία είναι τι έγινε τελικά; Πέρασε ή όχι;
Πάντως αυτός ο Προϋπολογισμός πρέπει να είναι ματιασμένος, δεν εξηγείται αλλιώς (εξ ου και οι 13 ψήφοι). Από τις 19.1.2015 ψηφίστηκε, μετά από δύο μήνες αναμονή στην Αποκεντρωμένη γύρισε πίσω, προφανώς επειδή κάτι δεν είχε γίνει σωστά. Ξαναήρθε με κάποιες αλλαγές - διορθώσεις για ψήφιση και είμαστε στο σημείο ακόμα να μην ξέρουμε τι έγινε.
Σήμερα αισίως έχουμε 6.4.2015 και η σοβαρή συνέπεια όλης αυτής της περίεργης κατάστασης είναι η Κοινωφελής να μην μπορεί να λειτουργήσει, άνθρωποι να μην πληρώνονται, προθεσμίες για την ίδρυση του ΚΔΑΠ Αστακού να κινδυνεύουν να παρέλθουν κ.α. Αυτό δεν είναι και το ότι καλύτερο και καλό θα ήταν ακόμα και η αντιπολίτευση να ψήφιζε τον Προϋπολογισμό για να λειτουργήσει η Κοινωφελής.
Όμως εδώ η ευθύνη είναι της δημοτικής αρχής, γιατί η αιτία που η αντιπολίτευση δεν ψήφισε είναι η ύπαρξη αντιμισθιών και οδοιπορικών για πρώτη φορά στην Κοινωφελή και αυτό έγινε σαφές και την πρώτη φορά που συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν δεν υπήρχαν οι αντιμισθίες και τα οδοιπορικά (την δεύτερη φορά ήταν μειωμένα τα ποσά) θα τον ψήφιζε σύσσωμη η αντιπολίτευση, γιατί η Κοινωφελής επιτελεί κοινωνικό έργο και όλοι θέλουν να λειτουργήσει και κανείς δεν είναι αντίθετος σε αυτό.
Ε όλο αυτό το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του συγκεκριμένου Προϋπολογισμού δεν το λες και ικανότητα και δικαιολογημένα κάποιων τα νεύρα γίνανε κρόσσια....
Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Το πιο πιθανό είναι να συγκληθεί κανένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξανά έρθει για ψήφιση εκτός και αν με 13 ψήφους θεωρείται ψηφισμένος οπότε όλα καλά ή συμβεί κάτι άλλο και αυξηθούν οι ψήφοι εκ των υστέρων, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό προβλέπεται.

4 σχόλια:

  1. περιμενετε να δωσει τον χρησμο η Πυθεια και θα μαθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη με την αποχωρηση και την μη ψηφιση απο τον αντιδημαρχο δεν περασε;
    ωρε μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου και έχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της Κοινοφελούς και του ΝΠΔΔ. Οι λόγοι είναι καταγεγραμμένοι στα πρακτικά και εν τάχει σας λέω ότι αφορούν το σύνολο των προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων και των δύο νομικών προσώπων. Κατά συνέπεια το συμπέρασμά σας για το τι θα έκανε η Αντιπολίτευση αν δεν υπήρχαν οι αντιμισθίες είναι αυθαίρετο και απέχει απ' τη δική μου λογική.
      Ηλίας Γεωργαλής

      Διαγραφή
  3. ειπε ότι θα υποβαλει παραιτηση ο γεωργαλης. ξερει κανεις αν την υπεβαλε? έκανε πίσωστο τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.