Από νίκη σε νίκη ο Αλυζιακός και μόνιμος κάτοικος κορυφής. Μεγάλη νίκη 1 - 2 εκτός έδρας με τον Ακαρνανικό Φυτειών.


Δύσκολο εκτός έδρας αγώνα έδωσε ο Α.Ο. Αλυζιακός το Σάββατο 22.10 στο γήπεδο των Φυτειών στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας - Γ' όμιλος. Αντιμετώπιζε την παραδοσιακά, πάντα δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα του Ακαρνανικού Φυτειών. Όντας πρώτος και αήττητος στην βαθμολογία με 10 βαθμούς, ήθελε απαραίτητα την νίκη ώστε να εδραιώσει την θέση του στην πρώτη θέση, κάτι που τελικά κατάφερε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την δύναμη, τα τρεξίματα το πάθος, τα δυνατά μαρκαρίσματα.
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που ήταν βαρύς από την πολύ βροχή των προηγούμενων ημερών, πιθανόν να ήταν η αιτία που το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, αποκτώντας μία άγρια ομορφιά, με μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με μερικές αψιμαχίες και νεύρα αλλά χωρίς σε κανένα σημείο του αγώνα να ξεφεύγει η κατάσταση πέρα από τα ανεκτά όρια.




Τελικά η ομάδα μας κατάφερε να αποδράσει με το μεγάλο διπλό, νικώντας με 1 - 2 για πρώτη φορά στην ιστορία της στο γήπεδο των Φυτειών, που είναι παραδοσιακά καλή και δύσκολη έδρα.
Με την έναρξη του αγώνα, ο Αλυζιακός δήλωσε ότι ήρθε για τη νίκη. Με γκολ από τα αποδυτήρια στο 2ο μόλις λεπτό, με τον συνήθη ύποπτο Άρη Αποστολάκη άνοιξε το σκορ. Ωραία κάθετη μπαλιά τρύπα από τον Δ. Σκαρογιάννη, πλασέ από τον Α. Αποστολάκη και το 0 - 1 ήταν γεγονός. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός και ιδανικό ξεκίνημα για μία ομάδα να ξεκινά με γκολ από τα αποδυτήρια.
Λίγα λεπτά αργότερα παραλίγο να έχουμε ολοκλήρωση και πλήρη αιφνιδιασμό, όταν με νέα καλή ευκαιρία με το Σ. Κατσαούνη, να πιάνει σουτ από καλή θέση το οποίο πέρασε λίγο άουτ.
Ήταν φυσικό και αναμενόμενο μετά τα πρώτα λεπτά του αιφνιδιασμού η ομάδα του Ακαρνανικού σιγά σιγά να αρχίσει να συνέρχεται και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Έτσι αποκτώντας τον έλεγχο στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ο Αλυζιακός έμεινε πίσω από την μπάλα, αμυνόμενος ορθολογικά και προσπαθώντας να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς το τέρμα και η αλήθεια είναι ότι το κατάφερε πολύ καλά μιας και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν αυτό που λέμε κραυγαλέες ευκαιρίες από την ομάδα του Ακαρνανικού. 
Στο 25ο λεπτό οι παίκτες της ομάδας μας διαμαρτύρονται για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα παίκτη των Φυτειών προς τον παίκτη του Αλυζιακού Ζ. Μπουλιέρη. Το μαρκάρισμα ήταν εκτός φάσης και ίσως η αποβολή με κόκκινη να ήταν η πρέπουσα απόφαση από τον διαιτητή, ο οποίος έδειξε συνέχεια κανονικά.
Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του ημιχρόνου, η πίεση του Ακαρνανικού γινόταν και εντονότερη με την μεγάλη συμπαράσταση και ενθάρρυνση των πολλών φιλάθλων που παρευρίσκονταν στο γήπεδο. Τελικά ο Ακαρνανικός έδρεψε αποτέλεσμα από την πίεση που άσκησε, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, κάτι που δίνει μεγάλη ψυχολογία στην ομάδα που το πετυχαίνει και καταρρακώνει ψυχολογικά την ομάδα που το δέχεται. Το γκολ για τις Φυτείες ο Κελεπούρης.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο Αλυζιακός μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 50ο λεπτό, πάλι με τον Άρη Αποστολάκη κατάφερε να προηγηθεί με 1 - 2 με πολύ ωραίο σουτ. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ο Αλυζιακός πάλι επέλεξε να αμυνθεί και αυτή την φορά το έκανε ακόμα καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο. Εμείς το επαναλαμβάνουμε ότι το δείγμα γραφής των πρώτων αγωνιστικών, δείχνει ότι διαθέτουμε σαν ομάδα πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αυτό το πιστώνονται όλοι οι παίκτες αλλά και ο προπονητής Τάσος Χατζαράς.
Με έξυπνο και συνετό παιχνίδι για τον Αλυζιακό μέχρι το τέλος του αγώνα, η ομάδα μας κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, με το σφύριγμα να βρίσκει τους παίχτες μας να πανηγυρίζουν, παίρνοντας μία παλικαρίσια νίκη σε μία έδρα που πολύ λίγες ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.
Εδραίωση στην κορυφή για τον Αλυζιακό με 13 βαθμούς μαζί με τον Ηρακλή Αστακού και επόμενος αγώνας για την ομάδα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με αντίπαλο την ομάδα του Ελαιόφυτου Αγρινίου, η οποία μετά την τελευταία ήττα εντός έδρας με 1 - 2 από την Δάφνη Μεγάλης Χώρας, περνά διοικητική κρίση παράλληλα με την αγωνιστική, μιας και είχαμε παραίτηση της διοίκησης της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.