Καλό ταξίδι Φούλα Σκαρογιάννη. Αύριο Κυριακή στις 01:00 μ.μ. η κηδεία της, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα.


Από την σελίδα Facebook
της κόρης της Νέλλης.

Το ξέρω θα σας στεναχωρήσω πρωί πρωί, αλλά δεν γίνεται αλλιώς!
Εχθές το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή, από αιφνίδια παθολογικά αίτια, η αγαπημένη μας μητέρα, η Φούλα!
Αισθανόταν κάποιες απροσδιόριστες ενοχλήσεις και αδυναμία τον τελευταίο καιρό και είχαμε δρομολογήσει σειρά ιατρικών εξετάσεων.
Εχθές το μεσημέρι είχαμε γυρίσει από ένα διαγνωστικό κέντρο, όπου έκανε εξέταση με υπέρηχο.
Αγχώθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της εξέτασης και μόλις γυρίσαμε σπίτι κατέρρευσε στα χέρια μου!
Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1942 στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας, αλλά από 12 χρόνων έμενε στη Θεσσαλονίκη με τη μητέρα και τον αδελφό της!
Από μικρή έμαθε την τέχνη της μοδιστρικής και για 50 και βάλε χρόνια έφτιαχνε αριστουργήματα με τη βελόνα της!
Το 1965 παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Ντίνο και απέκτησαν δύο παιδιά, εμένα και τον αδελφό μου Γιώργο, καθώς και τέσσερα εγγόνια!
Είχε ανεξάρτητο και δημιουργικό πνεύμα και από μικρή λάτρευε τη ζωγραφική!
Έφτιαξε πάνω από 100 πίνακες με κύριο θέμα τα τοπία του Μύτικα και του Κάλαμου που τόσο αγάπησε!
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Κυριακή 23/1 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Μύτικα στις 01:00 μ.μ.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ευχές που θα μας γράψετε!

-------------------------------

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Νέλλη και Γιώργο συλλυπητήρια. Η ανάμνηση της να σας συντροφεύει πάντα. Συλλυπητήρια σε όλους του οικείους της. Μία γυναίκα που αγάπησε και λάτρεψε πολύ τον Μύτικα και αυτήν της την αγάπη την αποτύπωσε στον καμβά (δείτε εδώ). Ας είναι ελαφρύ το χώμα.





3 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
    ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΚΑΛΟΚΑΡΔΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
    ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ.ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ
    ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολα νέα. Πως να τα διαχειριστείς. Κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα και στο άκουσμα του ονόματος αυτού που έφυγε, αρχίζεις και διαγράφεις προσεχείς αναμνήσεις. Ανθρώπους που λέγατε εγκάρδια καλημέρα, ανθρώπους που έζησες και πάντα ήταν μέρος των αναμνήσεων της επόμενης επίσκεψης στο χωριό. Των προσεχων που είπα και νωρίτερα. Που θα τους μελεταγες στις συζητήσεις με φίλους συμπατριώτες αλλά και γνωστούς που ενθουσιάζονται πάντα όταν ακούνε ιστορίες από το χωριό.
    Τώρα θα πρέπει να χαιρετήσουμε και την κυρία Φούλα. Δεν θέλω να πω συλλυπητήρια. Η κυρία Φούλα ήταν χαρά και ζωή. Θα πω ότι θα τη θυμάμαι πάντα. Πρόσχαρη, ευγενική και καλωσυνατη. Και θα ξαναπώ ότι μεγαλώνουμε κι εμείς. Γι αυτό και μας ζοριζουν περισσότερο οι απώλειες των μεγαλύτερων. Που τόσο αγαπήσαμε. Καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γειτονιά μας στο Μύτικα θα γίνει πιο πληκτικη. Θα μου λείψει η καλημέρα και το χαμογελο της Φουλας. Θα μου λείψει η ρομαντική γυναίκα που τα απογεύματα αγνάντευε τον αγαπημενο της Καλαμο κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Αγνάντευε....αγναντευε ρουφούσε το μαιστραλι και ύστερα τα ζωγράφιζε με μοναδική ευαισθησία. Φουλα θα μας λείψεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.