Το παράδειγμα της κοντινής Ιθάκης, με τη ρύπανση που προκαλούν οι ιχθυοκαλλιέργειες με φωτογραφίες και video.
2 σχόλια:
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνε οι ΥΚ εδώ και πολλά χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά που δεν συζητούνται μέχρι σήμερα είναι ότι οι αδειοδοτήσεις εγκρίνονται σε αποστάσεις απο την ακτή τα 50 μ και σε βάθος τα 18μ (τα ελάχιστα) έχει δει κανείς τέτοια εγκατάσταση?
Όταν αναφέρονται σε ΠΟΑΥ που θα έχει και την ευθύνη για κάθε παράβαση ,μήπως μπορεί κάποιος να μας πει ,υπάρχει πιθανότητα όταν οι ίδιοι ΥΚ είναι οι εκπρόσωποι των ΠΟΑΥ να έχουν αντικειμενική κρίση? Εδώ αμφιβάλλουμε για ΤΟ ΕΛΚΕΘΕ που οι ΥΚ χρηματοδοτούν τα προγράμματα.
Δεν μιλάμε καθόλου για μετεγκαταστάσεις των ΥΚ εκτός κατοικημένων περιοχών και φτάσανε να αναφέρουν τα 500 μ που δεν επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη, Αναφέρουν για λόγους βιωσιμότητας το ελάχιστο τα 20 στρ. απο τα 15 που ήταν.
Αναφέρουν ότι η δυνατότητα παραγομένων μπορεί να φτάσει τους 500 τ απο 190 τ που ήταν μέχρι σήμερα στα 15 στρ.
Αναφέρουν ότι τα ελεύθερα ψάρια τρέφονται απο τις τροφές που διαφεύγουν ,και στις σχετικές αδειοδοτήσεις υπάρχει όρος που απαγορεύει το ψάρεμα σε απόσταση 200 μέτρων απο τους κλωβούς (ακατάλληλες οι τροφές για τα ελεύθερα ψάρια)
Αποφεύγουν να πουν ότι η λεγόμενη ρύπανση είναι προσθετική και ότι δεν υπάρχει μόλυνση, θα ήθελα να ρωτήσω σε κλειστούς κόλπους όταν ολόκληρος ο βυθός του έχει γίνει λάσπη αυτό τι είναι? όταν αναφέρονται ότι για να επανέλθει ο βυθός στην προηγούμενη κατάσταση χρειάζονται 30 χρ. Γι αυτό εφεύρανε την ταχύτητα των ρευμάτων για να παρακάμψουν τα υπόλοιπα την μόλυνση.
Τουριστική ανάπτυξη και ΥΚ δεν μπορούν να συμβαδίζουν, είναι αστείο το επιχείρημα της προσφοράς στην τοπική απασχόληση & οικονομία, διότι ελάχιστη είναι οι τοπική εργαζόμενη.
Θα πρέπει να επικεντρωθούμε με σύνθημα την μετεγκατάσταση και όχι στην λογική όχι άλλες ΥΚ. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα και για λόγους βιωσιμότητας δεν θα δοθούν με διάφορα τεχνάσματα το μεγάλωμα κλωβών και παραγομένων?
Οι διάφοροι εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων αυτά επεξεργάζονται γι αυτό χρηματοδοτούνται υπερ της ανάπτυξης των ΥΚ για μεγαλύτερη παραγωγή και για μικρότερο κόστος εγκατάστασης (κλειστεί κόλποι)
Γιατί δεν συζητάμε μέχρι σήμερα πως γίνεται η πάχυνση ?γιατί γίνεται έρευνα για τις τροφές που θα έχουν μικρότερο αποτύπωμα ?Μέχρι σήμερα που εδώ και 35 χρόνια λειτουργείας των ΥΚ ποιες είναι οι επιπτώσεις, γιατί χρειάζονται άραγε οι υδραναπαύσεις ?
Γ.Ψ.
αυτη η κατασταση ηταν 10 χρονια εκει
ΑπάντησηΔιαγραφήοι υπηρεσιες τι κανανε;
κανενα προστιμο επεσε;
καμια ποινικη διωξη για εσκεμενη υποβαθμιση περιβαλλοντος εγινε;;;;
στον παραλιακο αξονα αστακος μυτικας ελεγχοι γινονται;;;