Καταγγελία με ερωτηματικά από τον Θωμά Μπαρμπαρούση - Αυθαίρετο νταμάρι από τον Δήμο;


Γράφει - φωτογραφίζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.

Σε πλήρη εξέλιξη, βρισκόταν πριν από λίγο, οι εργασίες αμμοληψίας από αυθαίρετο (;) Νταμάρι, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από το Βασιλόπουλο, με κατεύθυνση προς το Μαχαιρά.
Εκσκαφέας του Δήμου Ξηρομέρου και τρία ή τέσσερα φορτηγά, επίσης με Δημοτικές Πινακίδες, ‘’εργάζονταν’’ πυρετωδώς, στο χώρο, που σημειωτέον, είναι χώρος δασικός και μη Κοινοτικός. Εκατοντάδες κυβικά άμμου μεταφέρονταν για να στρωθούν γειτονικοί αγροτικοί δρόμοι ενώ οι εργασίες πρόκειται να συνεχισθούν για τις δύο επόμενες ημέρες, εκτός εάν υπάρξει ευαισθητοποίηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, Δασαρχείο, ή αστυνομία, ή παρέμβαση εισαγγελικού λειτουργού. Στις φωτο, που ακολουθούν θα διαπιστώσετε τα όσα γράφουμε.

Προς το παρόν θέτουμε τα εξής ερωτήματα:
1. Έχει εκδοθεί σχετική άδεια για την αμμοληψία και την καταστροφή της θαμνώδους βλαστήσεως;
2. Έχουν ενημερωθεί οι Αρχές και πρωτίστως το Αρμόδιο Δασαρχείο Αμφιλοχίας και η Αστυνομία Ξηρομέρου;
3. Με ποιου εντολή τα οχήματα του Δήμου Ξηρομέρου και ο εκσκαφέας χρησιμοποιούνται για την εκσκαφή, την αμμοληψία και την μεταφορά του υλικού σε διάφορες περιοχές;
4. Γνωρίζει κάτι ο κ. Δήμαρχος, ή οι εργασίες εκτελούνται εν αγνοία του;
5. Αν, όντως, δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια, γιατί ο Δήμος εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζομένους του, αφού, αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα ‘’πληρώσουν το μάρμαρο’’ με αυτόφωρο, σε περίπτωση επέμβασης των αρμοδίων Αρχών;

Αυτά, προς το παρόν. Περισσότερα αργότερα και μόλις συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες.



1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης Χολής.12 Ιουλίου 2022 στις 5:15 μ.μ.

    Δεν υπάρχει. Όλα είναι ένα ψέμα.Εκει είναι μια Λούτσα τα τελευταία 70 χρόνια. Δεν υπάρχει άμμος ,κοκκινόχωμα από τη Λούτσα και του περιμετρικού χώρου που πάντα καθαρίζονταν και για εμβάθυνση της Λούτσας και για προσωρινή στάση των ζώων ώσπου να ποιούν νερό. Αχρειαστη και υπερβολική ευαισθησία!!! Εύχομαι να σταματήσει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.