Το Κέντρο Υγείας Αστακού σήμερα πήρε 10 με τόνο σε όλα τα επίπεδα.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Όταν σήμερα πριν το μεσημέρι ηλικιωμένη ασθενής με βαριά ΧΑΠ και καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω μιας λοίμωξης αναπνευστικού απορυθμίστηκε και είχε μια ραγδαία επιδείνωση των ζωτικών της λειτουργιών και επειδή δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας ασθενοφόρου, έφθασαν αμέσως στο σπίτι της ο συνάδελφος κύριος Γιάννης Τριανταφυλλάκης μαζί με τον Δ/ντή του Κ.Υ κύριο Αλέξανδρο Σιακαμπένη και ήταν γιατροί, οδηγοί και τραυματιοφορείς μαζί και μεταφέραμε την ασθενή στο Κ.Υ. Αστακού, όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ώσπου να έλθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Μεσολόγγι, ύστερα από συνεννόηση που είχε προηγηθεί με την συνάδελφο του Κ.Υ Αστακού κυρία Χαρούλα Γκάτση.

Άρχισαν οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Αστακού».


Αστακός, 31/01/2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 31/01/2017 άρχισαν οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Αστακού» στην είσοδο της πόλης, έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού προϋπολογισμού 100.000 €. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ταλαιπωρούσε τους πολίτες για πολλά χρόνια. Η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας το πρόγραμμα της δίνει σήμερα την πρέπουσα λύση.

Δελτίο τύπου για τις αθλητικές δραστηριότητες των ομάδων ποδοσφαίρου του Ηρακλή Αστακού στο παιδικό και στο Β' τοπικό πρωτάθλημα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/01/2017 ΠΑΙΔΙΚΟ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – Α.Ο. ΚΑΝΔΗΛΑΣ 3-1

Με ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού και του Α.Ο. Κανδήλας να αγωνίζονται για τη νίκη και να μας αποζημιώνουν με την εμφάνισή τους. Οι δυο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο με πάθος και αγωνιστική συμπεριφορά αξιοζήλευτη. Η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού ήταν περισσότερο έτοιμη και πήρε τη νίκη με σκορ 3-1. Τα γκολ για τον ΗΡΑΚΛΗ πέτυχαν δύο ο Νίκος Παπαστάμος και ένα ο Γιάννης Κολλιάς και για τον Α.Ο. Κανδήλας ο Αλέξανδρος Οικονόμου.

Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011


Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου διαπίστωσε αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 (πρόκειται κυρίως για εργασίες καθαρισμών, αποφράξεων, μεταφοράς υλικών κλπ). Μειοψήφησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ελευθέριος Μάντζαρης επικαλούμενος ένα πολύ λογικό επιχείρημα.
Όμως στο Δήμο Ξηρομέρου, από την πρώτη μέρας ανάληψης της διοίκησης του Δήμου είναι τσακωμένοι με την λογική, γι αυτό και έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να έχουν εκτροχιαστεί επικίνδυνα τα οικονομικά του Δήμου.

Εφημερίες Κ.Υ. Μύτικα για τον μήνα Φεβρουάριο. Η τοπική κοινωνία σε εγρήγορση για να μην μετακινήσουν τους γιατρούς τώρα που δηλώνουν και τοποθετούνται στο Κ.Υ. Μύτικα.


Οι εφημεριες του Κ.Υ. Μύτικα για το μήνα Φεβρουάριο θα είναι στις: 7, 8, 12, 14, 15, 20 και 22/2/2017. Παρατηρούμε ότι έχουμε μία πολύ μικρή αύξηση των εφημεριών από πέντε σε επτά και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο.

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου για το 2017.


Ψηφίστηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 30.1, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου για το έτος 2017. Μειοψήφησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Λευτέρης Μάντζαρης.
Δείτε την απόφαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα εδώ.

13ο Καρναβάλι Αλυζίας και φέτος στη Κανδήλα.


Για 13η συνεχή χρονιά στην Κανδήλα διοργανώνεται το Καρναβάλι Αλυζίας. Ένα καρναβάλι ιδιαίτερο, με πολλά σατιρικά στοιχεία και πολύ χιούμορ. Η έμπνευση των διοργανωτών αστείρευτη στο να σχολιάσουν και να διακωμωδήσουν τα κακώς κείμενα....

Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη: Ένα οδοιπορικό στην περιοχή της Αλυζίας από τα πανάρχαια χρόνια.


Έχουμε την χαρά και την τιμή σήμερα στο Blog μας να φιλοξενούμε άλλο ένα καταπληκτικό κείμενο - ιστορική μελέτη, του συμπατριώτη και προσωπικού μας φίλου κ. Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη. Θέμα του κειμένου, τι προϋπήρχε στην περιοχή μας πριν την ίδρυσης της πόλης της  Αλυζίας.
Ο Σπύρος Ζαβογιάννης, με τον μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο έκφρασης που διαθέτει, γράφει και περιγράφει πολύ εκφραστικά και γλαφυρά, καταφέρνοντας με ένα τρόπο μαγικό να σε μεταφέρει στην εποχή για την οποία εξιστορεί.
Πραγματικά αξίζει και σας προτείνουμε να αναγνώσετε το παρακάτω κείμενο.....
Επίσης τον ευχαριστούμε για τις δημόσιες ευχαριστίες που μας εκφράζει, όντας ως ευγενής και καλοσυνάτος άνθρωπος, αλλά όπως του είπαμε και προφορικά, ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτό το Blog είναι και αυτό ακριβώς που κάνουμε συνεργαζόμενοι μαζί του. Δηλαδή να δημοσιοποιούμε όλα αυτά τα ωραία που μας παρουσιάζει, τόσο αυτός, αλλά και άλλοι που αρθρογραφούν για τέτοια θέματα, που είναι μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας.


Εισαγωγικό σημείωμα του Συγγραφέα.

Του Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη.

Τι προϋπήρχε στην περιοχή μας χιλιετηρίδες πριν την ίδρυση της πόλης της Αλυζίας; Ποιοι πρωτόγονοι - Πελασγικοί - Προελληνικοί - πληθυσμοί δραστηριοποιούνταν και στην ορεινή και σ' αυτή την παραλιακή ζώνη; Είναι μια ογκώδης δίτομη εργασία, αλλά θα παραθέσουμε λιγοστά στοιχεία για μια όσο γίνεται πιο σφαιρική κατανόηση του θέματος, πάντα εν περιλήψει.

Πρόσκληση για κοπή πίτας.

Παρουσίαση βιβλίου του Μπάμπη Τσελεπή: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι» στην Αθήνα.


Μνήμες από την αντίσταση κατά της Χούντας θα ζωντανέψουν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στη στοά βιβλίου στην Αθήνα, όπου ο Μπάμπης Τσελεπής από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, παρουσιάζει το αυτοβιογραφικό βιβλίο του: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι».

Μύτικας: Εθελοντική αιμοδοσία Αλυζίας.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία σήμερα 29.1.2017, στο Κέντρο Υγείας Μύτικα. Την αιμοληψία πραγματοποίησε εξειδικευμένο συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδος, όπου και υπάρχει η Τράπεζα Αίματος.

Η βοήθεια - συνδρομή της Πολιτείας κρίνεται αναγκαία και εύλογη.


Ο λόγος του επίσημου κοινωνικού αιτήματος προς την Πολιτεία, για βοήθεια - συνδρομή της Πολιτείας, είναι λόγος πολύ σημαντικός:
Στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα και αυτό με κύρια πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής του Δήμου Ξηρομέρου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έστω και πιθανός κίνδυνος και λόγω ανεκπλήρωτων οφειλών του Δήμου προς δημόσιες υπηρεσίες, διακοπής της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών και βασικών δομών του τοπικού κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος.

Ανακοίνωση - ενημέρωση από Ο.Π.ΣΥ.Ξ.


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η.

1. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωση «ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.
2. Επίσης το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 βράδυ θα πραγματοποιήσει Χοροεσπερίδα.
Άμεσα θα σταλεί σχετική πρόσκληση για τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε

Το Κεντρικό Συμβούλιο

Έκοψε την πίτα της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ.: 2646041482

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στα γραφεία της.

Η μηχανή του χρόνου: Μυτικιώτες ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό με φόντο την θάλασσα.


Μία πολύ ωραία φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα. Απαθανατίζει Μυτικιώτες να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό με φόντο την θάλασσα. Το σημείο είναι στην μικρή σκαλωσιά κάτω από το μαγαζί της Αθηνάς Σιδερωμένου. Αναγνωρίζουμε μόνο τον Νίκο τον Νάκο (3ος από αριστερά) και κανέναν άλλο. Εδώ μπορούν να μας βοηθήσουν κάποιοι παλαιότεροι αναγνώστες μας. Η φωτογραφία πρέπει να είναι την δεκαετία του '60.

Χαιρετισμός στον Αστακιώτη Αντώνη Πόλκα.


Με το τελευταία καράβι των ονείρων του, ο Αντώνης Πόλκας ετοίμασε το ταξίδι του, μακρυά από τις δικές μας εικόνες, μακρυά από τον δικό μας κόσμο.

Η αφίσα του 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού 2017.


Εκπληκτική η νέα αφίσα του 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού που θα διοργανώσει φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα. Ένα καρναβάλι που έγινε θεσμός τα προηγούμενα εννιά χρόνια διαφημίζοντας και προβάλλοντας τον τόπο μας.

Απλό ερώτημα που αναζητά απάντηση.


Βρισκόμαστε ήδη προς το τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους και ακόμα δεν ανακοινώθηκε από τον Δήμο και όπως κανονικά θα έπρεπε, κανένας προϋπολογισμός για το νέο οικονομικό έτος 2017.
Και το αυτονόητο ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται είναι:

Δύο φορές την εβδομάδα ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων των κατοίκων του Κάλαμου.


Το Κ.Υ. Μύτικα δύο φορές την εβδομάδα εξυπηρετεί για ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων στον Κάλαμο. Οι κάτοικοι του Καλάμου ενημερώνονται κάθε φορά ποιες είναι αυτές οι δύο ημέρες που μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους.

Μυτικιώτικο Καρναβάλι με διοργανωτή το Σύλλογο Γυναικών Μύτικα.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 03:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Τ.Κ. Μύτικα κας Ιωάννας Βέρρη, η συνάντηση με αντικείμενο την φετινή διοργάνωση του Μυτικιώτικου Καρναβαλιού.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ξηρομέρου. Μία εύλογη επισήμανση δική μας.


Αστακός, 25.01.2017
Αριθ. Πρωτ. 46
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα Μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Καλεί σε Διοικητικό Συμβούλιο την τριακοστή (30η) του μήνα Ιανουαρίου, του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 03:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:

Αυτές τις ειδικότητες ζητά ο Δήμος Ξηρομέρου για τις 61 θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Σας παρουσιάζουμε τις ζητούμενες ειδικότητες για τις 61 θέσεις του Δήμου Ξηρομέρου με οκτάμηνες συμβάσεις στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.
Ως γνωστό σήμερα ξεκίνησαν να τρέχουν οι αιτήσεις με προθεσμία υποβολής έως την Δευτέρα 6.2.2017 και ώρα 12:00 μ.μ. Με τρεις διαδοχικές μας αναρτήσεις έχουμε δώσει όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Όλη η προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία. Οι ειδικότητες, τα απαιτούμενα προσόντα, οι θέσεις ανά Δήμο. 61 οι θέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου.


Σας παρουσιάζουμε όλη την προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που από σήμερα τρέχει και δέχεται αιτήσεις (δείτε εδώ). Η προκήρυξη εκδόθηκε χτες και σήμερα το πρωί ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Επίσης σας παρουσιάζουμε τις ζητούμενες ειδικότητες, τα απαιτούμενα προσόντα και τις θέσεις ανά Δήμο. Για το Δήμο Ξηρομέρου έχουν προκηρυχτεί 61 θέσεις. Οι θέσεις είναι αρκετές, οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνες και είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Ξηρομέρου να λύσει πολλά προβλήματα του, να κάνει μεγάλη οικονομία σε υπηρεσίες που σήμερα έχει δηλώσει αδυναμία να τις εκτελέσει, αναθέτοντας τις σωρηδόν σε εργολάβους με απ' ευθείας αναθέσεις.

Τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.1.2017.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16.1.2017.
Δείχνουμε το δρόμο σε κάτι που ο Δήμος Ξηρομέρου απαξιεί να κάνει στην ιστοσελίδα του, που κόστισε στους δημότες 3.936 € για να μην ξεχνιόμαστε. Φυσικά προεκλογικά, μέσα στον ορυμαγδό υποσχέσεων του κ. Γαλούνη, εδόθη και η υπόσχεση της ζωντανής μετάδοσης με Live Streaming των Δημοτικών Συμβουλίων. Προεκλογικά παραμύθια μάντολες για εντυπωσιασμό των δημοτών.

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας (ξεκινούν αύριο Τρίτη 24.1 οι αιτήσεις), για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.


Ξεκινάν αύριο Τρίτη 24.1.2107 στις 10:00 π.μ., οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας. Οι αιτήσεις θα γίνονται έως Δευτέρα 6.2.2017 και ώρα 12:00 μ.μ. Μέσα σε αυτούς και ο Δήμος Ξηρομέρου, με 50 και πλέον θέσεις όπως λένε οι δικές μας πληροφορίες, οι οποίες θα είναι με οκτάμηνη σύμβαση.
Ελπίζουμε αυτή την φορά ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος έχει έλλειμμα προσωπικού, να εκμεταλλευτεί αυτή την δυνατότητα και να μην έχουμε τα φαινόμενα του 2015 όπου τα έκανε μπάχαλο στη διαχείριση των συγκεκριμένων εργαζομένων. Φεσώσατε τους δημότες με υπέρογκο δάνειο, αλλά επιτέλους κάντε και τη δουλειά σας. Αλλάξτε νοοτροπία και συμπεριφορές.
Για περισσότερες πληροφορίες αναγνώστε το παρακάτω σημερινό δελτίο τύπου από τον ΟΑΕΔ.

Δελτίο τύπου για την Αιτωλοακαρνανική γιορτή κοπής πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/01/2017.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η προγραμματισμένη Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου WYNDHAM GRAND ATHENS και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αθήνα.

Εύλογα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από έναν απλό δημότη.


Ως απλό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας θα ήθελα να ρωτήσω την δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου:
1) Εάν δεσμεύεται πολιτικά έναντι της τοπικής μας κοινωνίας, ότι καθ' όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτους θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε στο τέλος του έτους 2017 να επιτευχθεί ο κυριότερος στόχος του Δήμου μας, για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και όπως ορίζουν σαφείς οδηγίες της πολιτείας προς όλους τους Δήμους.

Πρόσκληση Τ.Κ. Μύτικα.


Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα, Ιωάννα Βέρρη, προσκαλεί την Καρναβαλική Επιτροπή, τους Συλλόγους που εδρεύουν στον Μύτικα και όλους τους πολίτες στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 03:00 μ.μ., με θέμα συζήτησης τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις 2017. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η Πρόεδρος

Βέρρη Ιωάννα

Τα σκαλοπάτια της θεια - Γιαννούλας.


Του κ. Πάνου Παπαδόπουλου.

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση πληροφορήθηκα το θάνατο της αξιαγάπητης θεια - Γιαννούλας Ζαμπέλη. Ο χρόνος, οι ρυτίδες του και η έλευση του μοιραίου αναπότρεπτες. Ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, ευπρέπεια και ακαταμάχητο χιούμορ. Ένας άνθρωπος που πάλεψε τα δύσκολα χρόνια να σταθεί όρθια η οικογένειά της.

Εικονική πραγματικότητα στα έσοδα - έξοδα στα ανταποδοτικά τέλη, το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το σταυρό μας να περάσουν από την Αποκεντρωμένη και έχει ο Θεός...


Όπως όλοι γνωρίζουμε η Αποκεντρωμένη επέστρεψε πίσω τις αποφάσεις ορισμού των ανταποδοτικών τελών Φωτισμού και Καθαριότητας 2017 και αυτό της Ύδρευσης 2017 που πάρθηκαν τον Νοέμβριο του 2016, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει ισοσκέλιση εσόδων - εξόδων. Στις 16.1.2017 υπήρξαν νέες αποφάσεις γι αυτά τα τέλη, αλλά ας δούμε τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτές τις αποφάσεις σε σχέση με τις αρχικές που γύρισαν πίσω:

Διαφθορά και πολιτική.


Του κ. Γιάννη Πανούση.

Η πολιτική διαφθορά, ως «ανάρμοστη σχέση μεταξύ αγοράς και πολιτικής», δηλαδή ως διαπλοκή, κατέστη μέρος της πολιτικής κουλτούρας. Κουλτούρα της διαφθοράς και κουλτούρα του δημόσιου βίου (συμ)πορεύονται. Ως «μη φαινόμενο» (άδηλο, αόρατο) φαινόμενο η διαφθορά είτε εξελίσσεται προς τα πάνω σε διαπλοκή και σκάνδαλο ή γενικεύεται προς τα κάτω σε «ρουσφέτια επιβίωσης» («λαϊκή» διαφθορά της παρέας).

Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας και οι άνθρωποι του.


Μία πολύ παλιά φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι της δεκαετίας του '50 και απαθανατίζει το μπαρμπά Τάκη Ζαμπέλη που εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι κοντά μας. Επιλέξαμε σήμερα να αναρτήσουμε την συγκεκριμένη φωτογραφία, γιατί προχτές Τετάρτη 18.1.2017 απεβίωσε η γυναίκα του η θειά Γιαννούλα Ζαμπέλη σε ηλικία 93 ετών.

Με επίσημο δελτίο τύπου που υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, ενημερώνει τους δημότες για δικαστικές υποθέσεις της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Ντίνας Κουμανδράκη - Σαμαρά.


Αστακός, 20.01.2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Συνδημότες/ Συνδημότισσες.
Πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου.
Επειδή η Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κα Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα με Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου ότι δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα, δεν θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και ότι όλα αυτά που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο είναι μυθεύματα του Δημάρχου, είναι ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση για την αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς και για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, να σας γνωρίσω τα εξής:

Πρόσκληση Ηρακλή Αστακού.

Μία απάντηση από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS στην «ανακοίνωση - ενημέρωση» του κ. Δημάρχου και λίγα λόγια για τις σπόντες του για παπαγαλάκια.


Στην πρόσφατη «ανακοίνωση - ενημέρωση» μνημείο του κ. Δημάρχου, θα απαντήσουμε εν συντομία με τα λόγια και την φωνή του ιδίου του κ. Δημάρχου και τίποτα παραπάνω. Ναι με τα δικά του λόγια και την φωνή του, από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέγουμε να απαντήσουμε. Η δικιά σας φωνή είναι κ. Δήμαρχε....

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».


Είναι γνωστό, ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Η προσπάθεια όμως του Δημάρχου να παρουσιάσει το ταμειακό υπόλοιπο της 31/12/2016, ως αποδεικτικό οικονομικής ευρωστίας του Δήμου Ξηρομέρου, ξεπερνά κάθε όριο.

Πανέμορφο βίντεο από τον φίλο του Μύτικα Sergio Taloni.


Ένα πολύ όμορφο βίντεο από τον φίλο του Μύτικα Sergio Taloni σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι από το καλοκαίρι του 2015 και αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ εύκολα από τα φώτα στο κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα που ανάβουν, γιατί το καλοκαίρι του 2016, παρά τις διαβεβαιώσεις της Τ.Κ. Μύτικα και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Δημάρχου μας κ. Γαλούνη ότι: «Τα φώτα θα ανάψουν θέλουν δεν θέλουν», τα φώτα δεν τα είδαμε να ανάβουν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου και εντάχθηκε στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020», η πράξη με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου».


Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου και εντάχθηκε στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την υπ’αριθμ. 5738/21-12-2016 Απόφαση Ένταξης Πράξης για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου» και κωδικό MIS (ΟΠΣ) 5003651, συνολικού προϋπολογισμού 112.320,00 €.

Με επίσημο δελτίο τύπου απαντά η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κα Κωστούλα Κουμανδράκη - Σαμαρά, στο άτυπο δελτίο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου.


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης βρισκόμενος σε πολιτική κρίση μετά τα μυθεύματα του για δήθεν Ταμειακά Υπόλοιπα στο Δήμο, αφού πρώτα προσπάθησε να πείσει Δημοτικούς Συμβούλους και Δημότες για δήθεν αναγκαιότητα λήψης δανείου ώστε να μην κλείσει ο Δήμος και παραδώσει τα κλειδιά του, αλλά και την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που του ασκήσαμε στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια Π Ε Ρ Α Σ Ε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά και δη στο να συκοφαντεί πρόσωπα και καταστάσεις.

Διαμαρτυρία συνδημοτών μας του τέως Δήμου Φυτειών για τα αυξημένα δημοτικά τέλη.


Κύριε Δήμαρχε Ερωτόκριτε Γαλούνη, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στις 16 Ιανουαρίου 2017 πήρατε απόφαση να αυξήσετε τα δημοτικά τέλη νερού, φωτισμού και καθαριότητας.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κώστα Γεωργούλα για την απώλεια του Ιερέα π. Φώτιου Χαντζή.


Ένας αγαπητός ιερέας, ένας σεμνός και αξιόλογος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας. Φρόντιζε πάντα η εκκλησία να γίνεται χώρος έμπρακτης αγάπης και την οργάνωνε με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει αλληλοκατανόηση στους συνανθρώπους του και να συμπάσχει με τα προβλήματά τους.

Άτυπο δελτίο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου, ενημερώνει τους δημότες για δικαστικές υποθέσεις της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Ντίνας Κουμανδράκη - Σαμαρά.


Από το Δήμο Ξηρομέρου, μέσω του δικού του επίσημου e-mail (ουσιαστικά αποτελεί υπογραφή αυτό), πήραμε το παρακάτω άτυπο δελτίο τύπου (δεν το υπογράφει κανείς στο τέλος), που αφορά την αρχηγό της δημοτικής παράταξης «Το Ξηρόμερο Αλλάζει - Επιλογή ευθύνης» κα Ντίνα Κουμανδράκη - Σαμαρά.

Δελτίο τύπου από την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου».


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (16-1-2017) η δημοτική αρχή έφερε για συζήτηση: 
1. Απολογισμό – Ισολογισμό 2015,
2. Επιχειρησιακό σχέδιο 2016- 2020,
3. Πρόταση για αύξηση των «ανταποδοτικών τελών» καθαριότητας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης,
σε ένα συμβούλιο με αρκετές απουσίες, αλλά με τη συμπολίτευση συσπειρωμένη και προχώρησε στην ψήφιση των θεμάτων κατά πλειοψηφία.