Συλλήψεις είχαμε στη Κανδήλα και στο Βάρνακα για «φρουτάκια».


Επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία χθες σε καταστήματα σε Κανδήλα και Βάρνακα για τυχόν διεξαγωγή παράνομου τζόγου με ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (3-2-2012) το απόγευμα, σε δυο περιπτώσεις στη περιοχή της Αλυζίας Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενέργησαν έλεγχο σε καφενείο 51χρονου ημεδαπού, στο Βάρνακα όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος. Συνελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανήμα και ένα τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορούσε να το αποσυνδέει από απόσταση.
Στην δεύτερη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενέργησαν έλεγχο σε καφενείο 49χρονου ημεδαπού, στην Κανδήλα όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος. Συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανημα, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών. Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. 
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

6 σχόλια:

  1. Σιγά το κατόρθωμα της Αστυνομίας. Εκει που όλοι γνωρίζουν τι κανει νιαου-νιάου στα κεραμίδια απομακρύνεται όπως κάνει ο διάβολος με το λιβάνι και πηγαίνει να παραβιάσει ανοικτές πόρτες. Σαν να κλέβει εκκλησία δηλαδή. Και τι έκανε αφού εκεί που πράγματι υπάρχει η παρανομία η αστυνομία είναι απούσα. Ολοι γνωρίζουν ότι γνωρίζει πολλά. Και όμως η ηθελημένη αδιαφορία μάλλον σημαίνει πολλά και αφήνει αναπάντητες απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στην αστυνομια.τα φρουτακια εχουν κλεισει σπιτια.θα ηθελα να ρωτησω κατι ομως.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ;Η ΦΡΟΥΤΟΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η'' Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΙΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ;ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΟΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕς ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕς ΠΟΙΝΕς;ΕΚΤΟΣ ΑΝ ,,,ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕς ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exete dikio.pragmati an kapoios episkeftei to praktorio propo tha diapistvsei ayto pou anaferete.einai tromero na vlepei kaneis paidakia 14,15 xronwn na paizoyn deltia 1,2-1,5 eyro.ma kala oi pateradew toys ti kanoyn;den katalavainoyn oti an kanoyn thema tha swsoyn ta paidia toys;

      Διαγραφή
    2. αληθεια ειναι.ελεος πια.αν λογω στενου κυκλου δεν μπορει να φανερωθει ο δημοτης ασ ευεσθητοποιηθουν οι εκλεγμενοι τουλαχιστον ας κανουν καλο στην κοινωνια.

      Διαγραφή
  3. δεν ντρέπονται οι υπευθυνοι της αστυνομίας που πάνε εκεί που δεν γίνονται παιγνίδια ( γιατί άραγε) και αφήνουν τα στέκια που είναι γιάφκες παιγνιδιών. Καλά αυτοί που τα φέρνουν από που έχουν άδεια.Πάντως δεν είναι χωριάτεσ αλλά αστοί. Από εκεί που είναι και η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στου κουφου την πορτα οσο θελετε βαρατε.αντε κανετε καμμια κληση σε κανενα φουκαρα που δεν εχει να πληρωσει τελε ωκυκλοφοριας παληκαρια.αφηστε ασιατες κ ελληνες να κλεβουν τον κοσμακι.αφηστε τον τζογο των εκλεκτων ελευθερο.εχει κασλα εργα στην tv .βγαιστε μονο οταν πρεπει να γραψετε ακινδυνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.