Έκδοση λιμενικής διάταξης για το σοβαρό θέμα του κινδύνου από τα απόνερα μεγάλων θαλαμηγών, που διέρχονται από το στενό Καλάμου Λευκάδας – Μύτικας Αιτ/νίας.


Στις 2 Σεπτεμβρίου ενημερωθήκαμε από τον Δήμο Ξηρομέρου, για την έγκριση του αιτήματος του, για το σοβαρό θέμα του κινδύνου από τα απόνερα μεγάλων θαλαμηγών, που διέρχονται από το στενό Καλάμου Λευκάδας - Μύτικας Αιτ/νίας (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η σχετική λιμενική διάταξη για το στενό Μύτικα - Καλάμου, με απόφαση του Λιμενάρχη Λευκάδας κ. Παναγιώτη Λεονταράκη (Πλωτάρχης Λ.Σ), της οποίας η ισχύ ξεκινά από την ημέρα δημοσίευσης σε ΦΕΚ, η οποία θα γίνει εντός λίγων ημερών.
Ένα μεγάλο πρόβλημα για τον οικισμό του Μύτικα, που επί πολλά χρόνια και καλοκαίρια, αναστάτωνε την ζωή κατοίκων και επισκεπτών και δημιουργούσε θέματα ασφάλειας για ανθρώπους και περιουσίες, μέχρι κινδύνους απώλειας ανθρώπινης ζωής, έλαβε τέλος.

Ακολουθεί η λιμενική διάταξη:

Η ασθένεια των πεύκων είναι κολλητική και έχει εμφανιστεί και στο πανέμορφο πευκοδάσος του Καλάμου Ιονίου Πελάγους.


Ως γνωστό τα πεύκα έχουν και αυτά τις αρρώστιες τους και είναι κολλητικές. Παρατηρώντας προσεκτικά σε ένα πευκοδάσος, μπορείτε να εντοπίσετε κάποια δέντρα χωρίς ζωή στο κορμό τους και σε όλη την κώμη τους, δηλαδή να είναι ολοσχερώς ξεραμένα και συνήθως ακολουθούνε τα διπλανά τους που ακουμπούν το ένα το άλλο.

Ανακαλύπτοντας το Λαογραφικό Μουσείο της Μπαμπίνης (φωτογραφίες και video).



Εμπειρία

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το άρθρο προέκυψε απρόσμενα! Το Σάββατο, 10 Αυγούστου, είδαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο μπλογκ της Μπαμπίνης, που ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί μια Έκθεση Ελληνικής Διακοσμητικής Τέχνης. Η ιδέα μας φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική, και έτσι επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη, την εικαστικό Μαρία Ν. Παπατρέχα. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, βρήκαμε λύσεις και ξεκινήσαμε οικογενειακώς, για τη Μπαμπίνη και το λαογραφικό της μουσείο.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 09:00 π.μ. - 01:00 μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα: Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα.


Πηγή: Σελίδα Facebook ''Πολιτιστικός
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα''.

Αιμοδοσία μια πράξη αγάπης.
Ο Σύλλογος μας από το 2017 έως και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, έχει καλύψει 110 συνανθρώπους μας με 169 φιάλες αίμα.
Οι ανάγκες καθημερινά είναι τεράστιες.

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Συνέχιση του προγράμματος ανέργων 55 – 67.


Πάτρα 12/04/2024
Αριθ. Πρωτ.: 1584
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
(Π.Ε.Δ.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών
κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο

ΚΟΙΝ.:
Υπουργό Εργασίας κα. Κεραμέως Νίκη
Υφυπουργό Εργασίας κ. Καραγκούνη Κωνσταντίνο
Υφυπουργό Εργασίας κ. Τσακλόγλου Παναγιώτη Βουλευτές ΠΔΕ

Θέμα: Συνέχιση του προγράμματος ανέργων 55 – 67.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας στις 12/09/2024 συζητήθηκε το θέμα της ουσιαστικής κατάργησης του Προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 67 σε φορείς του δημόσιου τομέα αφού στην πράξη δεν γίνεται δεκτό κανένα αίτημα των Δήμων.

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ προκηρύσσει σύμφωνα με το ΦΕΚ 6731/Β/01.12.2023 για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025 τις κάτωθι υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ
1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄
Χορηγούνται οκτώ (8) υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 προπτυχιακούς φοιτητές/τριες με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε Ελληνικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης). Η κάθε υποτροφία ισοδυναμεί με το ποσό των 2.400 ευρώ και σκοπό έχει την κάλυψη διαφόρων οικονομικών αναγκών των νεοσειχθάντων φοιτητών (ενοίκια, σίτιση κλπ).

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Απόσυρση του νομοσχεδίου ενοποίησης των ΦΟΔΣΑ.


Πάτρα 12/09/2024
Αριθ. Πρωτ.: 1585
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
(Π.Ε.Δ.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

KOIN.:
Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
κ. Γραφάκο Μανώλη
Περιφερειάρχη ΠΔΕ κ. Φαρμάκη Νεκτάριο

Θέμα: Απόσυρση του νομοσχεδίου ενοποίησης των ΦΟΔΣΑ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας με σημερινή ομόφωνη απόφαση του, δηλώνει την αντίθεση του στην επιχειρούμενη ρύθμιση σχετικά με τη συγχώνευση των υφιστάμενων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας σε έναν ενιαίο ΦΟΔΣΑ Δυτικής Ελλάδας.

«Αχελώος SOS».


14 Σεπτεμβρίου 2024
«Οινιαδών Ανάπτυξις»
Κατοχή Οινιαδών

Δελτίο Τύπου

«Αχελώος SOS».

Φίλε αναγνώστη, μην προσπεράσεις το παρόν κείμενο, αφιέρωσε λίγα λεπτά να ενημερωθείς για ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, που καθορίζει το παρόν και το μέλλον του τόπου σου.
Προ ολίγων ημερών στελέχη της ΕΥΔΑΠ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανέφεραν ως λύση στο φαινόμενο της λειψυδρίας που απειλεί την υδροδότηση της Αττικής, την ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με τη τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Ένα «νέο εμβληματικό έργο» όπως το χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα πως η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών από μόνη της έχει τετραπλάσιο δυναμικό σε σχέση με όλους τους ταμιευτήρες, που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής τονίζοντας το σύντομο χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό λόγω της ταχείας σύνδεσης σειράς αγωγών και όχι της κατασκευής άλλων μεγάλων υποδομών.

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition - Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.


Ημερομηνία 13/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition (και συνολικά ο 6ος αγώνας) που ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.
Συνδιοργανωτές ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας, ο Δήμος Λευκάδας, ο Δήμος Μεγανησίου, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων.

Δράσεις για αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στο Αρχοντοχώρι.


Πηγή: Σελίδα Facebook
''Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου''.

Αλλαγή σε λάμπες σήμερα και επισήμανση σημείων σκοτεινών, που πρέπει να τοποθετηθούν καινούργια φωτιστικά. Επίσης έλεγχος παλαιότερων φωτιστικών που πρέπει να αντικατασταθούν σύντομα ή να ζητηθεί η επέμβαση της Δ.Ε.Η.

Επιβαρύνονται με φόρο οι βάρκες;



Έχει κυκλοφορήσει παντού τους τελευταίους μήνες ότι επιβαρύνονται με φόρο οι βάρκες, τα φουσκωτά κ.λπ., ακόμα και αν η χρήση τους δεν είναι επαγγελματική. Ο φόρος για κάθε βάρκα είναι 100 ευρώ, αλλά αν αυτή ξεπερνά τα 7 μέτρα, είναι 200 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου και η υποβολή γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 27/1975.

Ισχύει αυτή η φορολογική υποχρέωση ή πρόκειται απλώς για φήμη;

Τα σοβαρά διακυβεύματα για την περίοδο 2024-2028 για τον Δήμο Ξηρομέρου. Στο προσκήνιο η πολιτική και όχι η παραπολιτική.


Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου έδωσαν μία συντριπτική εντολή της τάξεως του 62,73% στον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και στην ομάδα του, να συνεχίσει το θετικό του έργο για τον Δήμο Ξηρομέρου, με πολύ δουλειά, με λίγα λόγια, με πολλή πολιτική και καθόλου παραπολιτική.
Το μεγάλο αυτό ποσοστό γεννά πολύ μεγάλες ευθύνες και μεγάλο βάρος. Οι πολίτες αναμένουν να υπάρξει ανταπόκριση στην απλόχερη εμπιστοσύνη και σε καμία περίπτωση αλαζονεία. Αναμένουν χειροπιαστό έργο, λύση προβλημάτων, καλυτέρευση της ζωής και της καθημερινότητας τους. Εμπιστεύθηκαν και ψήφισαν συντριπτικά αναμένοντας όλη η ενέργεια να πάει σε απόδοση έργου και όχι σε παραπολιτική.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση, των βιβλίων ιστορικού περιεχομένου του καθηγητή - Ιστορικού Γεωργίου Φερεντίνου «Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος 1920 – 1950». Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 07:00 μ.μ.


Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΑΝ.ΣΥ) εξέδωσε το τρίτομο έργο του καθηγητή - Ιστορικού Γεωργίου Φερεντίνου για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος 1920 – 1950 (5ος, 6ος, 7ος).

Δήμος Ξηρομέρου: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία του, το όχημα πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων.



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να τεθεί σε κυκλοφορία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πλυντήριο κάδων που για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου θα αποκτήσει στο στόλο των οχημάτων του.

Πωλείται μικροβιολογικό εργαστήριο στη κεντρική πλατεία Αγρινίου.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Μικροβιολογικό εργαστήριο στη κεντρική πλατεία Αγρινίου, με σταθερή πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. επικοινωνίας 6973342442 και 2641031018. (Ημερ. αγγελίας 13/9/2024).

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Δημοτική Περίοδος 2024 – 2028: Η πρώτη παραίτηση Αντιδημάρχου, στον Δήμο Ξηρομέρου. Διαβάστε ποιος είναι.



Όπως πρώτο είχε γράψει το ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS (δείτε εδώ), μετά από πληροφορίες, για παραίτηση Αντιδημάρχου, τελικά δεν υπάρχει μόνο καπνός αλλά και φωτιά.
Οι φήμες των τελευταίων ωρών επισημοποιήθηκαν και τελικά παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, ο κ. Γιάννης Χρόνης.
Συγκεκριμένα και όπως, μας έχει μεταφερθεί, ο κ. Χρόνης μετά από επικοινωνία του με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη, του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Αντιδημάρχου, σήμερα πρωινές ώρες μετέβη στο Δημαρχείο όπου κατέθεσε γραπτώς την παραίτησή του.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα κατευθύνσεων για τις Λυκειακές Τάξεις Φυτειών της Β’ και της Γ’ τάξης.


Αναρτήθηκε χθες 11-9-2024 στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΑΔΑ: 67ΓΨ46ΝΚΠΔ-Λ63) και το εντοπίσαμε, επίσημο έγγραφο με θέμα: «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25».

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί ο Δήμος Ξηρομέρου και μέσα από την ΔΕΘ.


Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Λευτέρη Μάντζαρη για συμμετοχή στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ, ήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα θετικά, στο να παραβρεθούμε καλύπτοντας με ιδία συμμετοχή τα έξοδα υλικών και διαμονής στην Θεσσαλονίκη.

Εκπληκτική η τελετή λήξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024 (φωτογραφίες και videos).


Μία εκπληκτική τελετή λήξης είχαμε στον πανέμορφο χώρο του μώλου του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα Αιτ/νίας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00. Μιλάμε για την τελετή λήξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024.
Ο πολύς κόσμος που παραβρέθηκε, μόνο θετικά είχε να πει για μία τελετή απλή, λιτή αλλά αυθεντική και με συναίσθημα.

Παραδίδονται online μαθήματα Ιταλικής και Ισπανικής γλώσσας.


Παραδίδονται online μαθήματα ΙΤΑΛΙΚΗΣ και ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 
*Σε άτομα κάθε ηλικίας και επιπέδου.
*Προετοιμασία για εισαγωγή σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Ολοκληρώθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στη διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. «Τρέχει» η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Προθεσμία έως 15 Σεπτεμβρίου.


Ημερομηνία 11/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου στη διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού.
Με την συνδρομή 8 μελών από την εθελοντική ομάδα εργασίας του BRAIN GAIN XIROMERO που αριθμεί 57 μέλη με Πανεπιστημιακές Σπουδές, Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Τίτλους, διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο.
Η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός της προθεσμίας.

Δημιουργία «ειδημόνων» και «παντογνωστών» του Facebook, ο νέος φόρος στα μικρά ερασιτεχνικά σκάφη και βάρκες ιδιωτικής χρήσης;


Ισχυρή πιθανότητα να είναι δημιουργία «ειδημόνων» και «παντογνωστών» του Facebook, ένα είδος που ευδοκιμεί πολύ στο Ελληνικό διαδίκτυο, ο νέος φόρος στα μικρά ερασιτεχνικά σκάφη και βάρκες ιδιωτικής χρήσης. Κάποιοι μάλιστα μπήκαν στην εφαρμογή στη ΑΑΔΕ και δήλωσαν να πληρώσουν τον φόρο!!!
Πραγματικά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ CNF - 46m M1 CATEGORY CMAS WORLD CUP ABB MYTIKAS GREECE 2024 από την Άννα Ιλιάδου (σε video η προσπάθεια της).

 

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ. Παρών για πρώτη φορά ο Δήμος Ξηρομέρου.


11 Σεπτεμβρίου 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ.

Αισθητή κάνει την παρουσία της και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ , καθώς στο περίπτερο των 104 τ.μ. που έχει διαμορφώσει φιλοξενούνται για πρώτη φορά επτά Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας (ΚΕΔΗ Πάτρας, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ήλιδα, Ξηρόμερο, Πύργος και Βόνιτσα), όπως επίσης και ειδικές βιτρίνες όπου προβάλλονται προϊόντα που παράγονται στην Ολυμπιακή Γη.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η απονομή χρηματικών επάθλων της Ένωσης Αγρινίου.


Χρηματικά έπαθλα για 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, με στόχο να στηριχθούν οικογένειες από αγροτικές περιοχές και να δοθεί πρόσθετο κίνητρο για τις Σχολές με αγροδιατροφικό προσανατολισμό.

Εσπερίδα ΤΕΕ Αιτ/νίας Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων.

Λίνος Μπλέτσας: Νομικές κινήσεις για την Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας προανήγγειλε στο «Δυτικά FM» (ηχητικό). Αρνητικός ο αντιπεριφερειάρχης στο ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε λίμνες.



Ο αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης Λίνος Μπλέτσας μιλώντας στο «Δυτικά FM 92,8» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μείζον ζήτημα της Ενεργειακής Κοινότητας προαναγγέλλοντας εξελίξεις.

Η κακία και οι κακοί άνθρωποι.


Της Ρόζας Τζιγκουνάκη.

«Κακός είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ντροπιάζει τους άλλους».
Φ. Νίτσε

Η Kακία είναι η Ελληνίδα θεότητα της κακίας, της αμαρτίας και του εγκλήματος. Απεικονιζόταν ως ματαιόδοξη, παχουλή και υψηλά καλλωπισμένη γυναίκα. Σύμφωνα µε τους γνωστικιστές, η Κακία πιστεύεται ότι είναι το παιδί του πρώτου αγγέλου και της Αυθάδειας. Τα αδέρφια της ήταν ο Ζήλος, ο Φθόνος, οι Ερινύες και η Επιθυµία.

Δήμαρχος Ξηρομέρου: Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι του νέου σχολικού έτους…


Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι του νέου σχολικού έτους…
Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον, εκεί που δημιουργούνται οι καλύτερες αναμνήσεις, εκεί που χτυπάει η καρδιά του μέλλοντος.

Κυκλοφόρησε το φύλλο 250 της εφημερίδας «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ».


Κυκλοφόρησε με αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα το φύλλο 250 της εφημερίδας «ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ». Ακολουθεί όλη η εφημερίδα ΕΔΩ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024 είναι πλέον ιστορία.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημήτρη Κούμουλου
Τεχνικού Διευθυντή Cmas WORLD CUP Authentic
Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Cmas Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024 είναι πλέον ιστορία.
Καταπληκτικές συνθήκες και άνθρωποι, πολλά PB's αλλά κυρίως χαρούμενα πρόσωπα μετά από κάθε συνεδρία!!

88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παρών πρώτη φορά και ο Δήμος Ξηρομέρου μέσω της Περιφέρειας.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

ΔΕΘ 2024
88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την φιλοξενία.

Ανακοίνωση για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Κανδήλας.


Αστακός, 10.9.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.:2646041204

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Παιδικός Σταθμός Κανδήλας θα λειτουργήσει κανονικά και πάλι από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Αντιδήμαρχος
Παιδείας -Κοινωνικής Πρόνοιας και
Καθημερινότητας του Πολίτη

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ήχησε το 112 και στα κινητά των Μυτικιωτών.


Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν στα κινητά τους σήμερα περί 06:00 μ.μ. και οι Μυτικιώτες αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας.

Συντήρηση δρόμου προς παλιό Βάρνακα.


Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου
Κοινότητας Βάρνακα Λάμπρου Βασιλάκη.

«Τρέχει» η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ) του Τουρισμού. Προθεσμία έως 15 Σεπτεμβρίου.


Ημερομηνία 9/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από 3 Ιουλίου 2024 έχει βγει για το κοινό σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.
Η προθεσμία κατάθεση γνώμης από κάθε ενδιαφερόμενο είναι έως 15 Σεπτεμβρίου.

Εφιστούμε προσοχή προς τους πολίτες του Ξηρομέρου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται.


Ημερομηνία 9.9.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξηρομέρου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα 9/9 το βράδυ.

Εν πλω επίσκεψη στην τελευταία ημέρα του Cmas WORLD CUP στο Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024 (φωτογραφίες και video).


Το ραντεβού κλείστηκε την Παρασκευή αργά το βράδυ με τον Γιάννη Παβέλη (J. Pavelis). Πάμε αύριο το πρωί στην τελευταία μέρα στις καταδύσεις στο Cmas WORLD CUP στο Authentic Big Blue West - The Ionian Sea Edition 2024; Ναι, φύγαμε. Σάββατο στις 10:30 π.μ. ραντεβού στην σκαλωσιά του Γαλάτη.

Πωλείται οικόπεδο στη Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτ/νίας.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο, στο οποίο περιέχονται και 12 ρίζες ελιές, εντός ορίων οικισμού Κανδήλας, περίπου 800 τ.μ., με πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Κανδήλα - Μύτικας με 12 ελιές, κοντά στον Αη Γιώργη. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. επικοινωνίας 6975734960. Ημερ. αγγελίας 8.9.2024.

* Η αγγελία είναι μόνιμα αναρτημένη στην ενότητα ''Αγγελίες''.

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας.


8 Σεπτεμβρίου 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας.

Με διαβιβαστικό της έγγραφο, η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά.

Ένα ζευγάρι πανέμορφων κύκνων στον πάνω Μύτικα (φωτογραφίες και video).


Ένα ζευγάρι πανέμορφων κύκνων έκανε την εμφάνιση του σήμερα το πρωί στον πάνω Μύτικα εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους έπιναν τον καφέ τους στην παραλία. Όλοι σήκωσαν τα κινητά τους να απαθανατίσουν τα υπέροχα αυτά πουλιά.

Τι αποκαλύπτουν τα οθωμανικά κατάστιχα για το χωριό Βασιλόπουλο Αιτ/νίας. Πως πήρε το όνομα του;


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.
Επιμέλεια Οθωμανικού αρχείου και του κειμένου.

Ψάχνοντας για την ιστορία του χωριού μας βρήκαμε, με επιστήμονες που έχουν πρόσβαση στα Τουρκικά αρχεία, το ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ ΤΚ ΚΚΑ 119, έτος 1711 (το οποίο είναι αντιγραφή του κατάστιχου ΤΚ. ΚΚΑ 77 του έτους 1562-1563).
Εκεί ανακαλύπτουμε ότι στο χωριό Βασιλόπουλο τόσο το 1563 όσο και ποιο πριν κατά το έτος 1511 υπήρχαν πατρογονικές εστίες υπό τη διοίκηση των Οθωμανών κατακτητών.

Εργασίες συντήρησης αερογέφυρας Αστακού.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Εργασίες συντήρησης αερογέφυρας Αστακού.
Μετά από επικοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, κο Μαυρομμάτη Αθανάσιο, πραγματοποιηθήκαν εργασίες συντήρησης της Αερογέφυρας Αστακού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ. Παρών για πρώτη φορά και ο Δήμος Ξηρομέρου.


6 Σεπτεμβρίου 2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με δικό της περίπτερο, το οποίο φιλοξενεί για πρώτη φορά και έξι Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, αυτούς της Πάτρας (ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας), Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ήλιδας, Ξηρομέρου και Πύργου.

Αλλαγή προβολέων led στον Αη Νικόλα στον Μύτικα.


Με χαρά διαπιστώσαμε παιρνώντας σήμερα το βράδυ από την εκκλησία του χωριού μας τον Αη Νικόλα, την αλλαγή προβολέων led, που έγινε με μέριμνα της Κοινότητας Μύτικα και του Δήμου Ξηρομέρου.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00: Η τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024 στον Μύτικα. Θα ακολουθήσει street party.

Κολάζ φωτογραφιών από την περυσινή εκπληκτική τελετή λήξης.
To Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00 θα έχουμε τη τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS Wold Cup Depth Series 2024 στον Μύτικα, η οποία αναμένεται και φέτος να είναι εκπληκτική.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν δωρεάν από τοπικούς συλλόγους αλλά και από τοπικούς επιχειρηματίες, νερά, αναψυκτικά, χυμοί, κεράσματα κ.λπ.

Ξεκίνησαν οι υποβολές των αιτήσεων για συμμετοχή startups από όλη την Ελλάδα στο επόμενο Incubation πρόγραμμα του Orange Grove. Προθεσμία ως Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.


Ημερομηνία 5/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Orange Grove ανακοινώνει την έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Incubation πρόγραμμα 2024-25, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, και προσκαλεί όσους έχουν μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα να λάβουν μέρος.