Όρισε δύο Δικηγόρους η Ο.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου για την υπόθεση των υπεξαιρεθέντων τελών της Αλυζίας.


Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, που έγινε στις 03:00 μ.μ. με μοναδικό θέμα: «Ορισμός Δικηγόρων για δήλωση παράστασης πολιτικής Αγωγής Δήμου σχετικά με την υπόθεση άσκησης ποινικής Δίωξης από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος, με φερόμενο παθόντα – ζημιωθέντα το Δήμο Ξηρομέρου», υπό την Προεδρία της κας Σαμαρά λόγω κωλύματος του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, αναγνώστηκε η θετική γνωμοδότηση του Δικηγόρου κ. Δημόπουλου και η Ο.Ε. προχώρησε στον ορισμό δύο Δικηγόρων.
Ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Λαϊνά, που πιθανόν σχετίζεται με την εσωτερική κρίση και την εσωστρέφεια που υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες στην παράταξη της συμπολίτευσης.

Πρόσκληση δημαιρεσιών στο Δήμο Ξηρομέρου για την Κυριακή 5 Μαρτίου.


Αστακός 28.02.2017
Αρ. Πρωτ.: 1565
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τελικά ο νόμος Κατρούγκαλου με τις νέες εισφορές στον ΕΦΚΑ θα φέρει περισσότερα χρήματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία;


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Η απάντηση η δικιά μου, αλλά και των περισσότερων Οικονομολόγων, Ελλήνων και ξένων είναι όχι.
Και λένε όχι απλά δεν θα αυξήσει τα έσοδα στα ταμεία, αλλά θα τα βουλιάζει στην κυριολεξία, αφού ο νόμος αυτός σκοτώνει υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναγκαστούν να κάνουν απολύσεις, από τις οποίες θα χάσουν χρήματα τα ταμεία, δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, για να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ, που είναι το ζητούμενο και έτσι η Χώρα θα βυθίζεται συνεχώς στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της υπανάπτυξης και της φτωχοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Αθώα η κα Σαμαρά από τις μηνύσεις του κ. Γαλούνη.


Στις 20.1.2017 με σχετικό επίσημο δελτίο τύπου του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη ενημερωθήκαμε για δικαστικές υποθέσεις της αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κας Σαμαρά, ύστερα από μηνυτήριες αναφορές του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ).
Σήμερα 28.2.2017 εκδικάστηκε η υπόθεση η πρώτη και σας ενημερώνουμε ότι για τα υπ' αριθ. Α.Β.Μ.: Β16/362 και Α.Β.Ω.: 976/2016/17-10-2016 του κατηγορητηρίου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου η κα Σαμαρά κηρύχτηκε αθώα με μάρτυρα κατηγορίας τον κ. Γαλούνη.
Οι κατηγορίες ήταν:
  • Απιστία κατ' εξακολούθηση.
  • Ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη.

Δριμεία κριτική για τον Προϋπολογισμό του 2017 στο Δήμο Ξηρομέρου απο τον Απόστολο Πανταζή και σύσσωμη την αντιπολίτευση (βίντεο).



Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος έγινε δεκτός με 14 υπέρ και 9 κατά. Σκληρή επίθεση του Απόστολου Πανταζή και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενημέρωση, δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και μία πραγματική ιστορία.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τον Προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος γύρισε πίσω για να ξαναψηφιστεί μιας και η ενέργεια της δημοτικής αρχής για εγγραφή σε αυτόν του δανείου των 1.130.000 €, χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν μη νόμιμη.
Εμείς θα σας ενημερώσουμε τι έγινε, θα σας πούμε κάποια δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και θα κλείσουμε με μία πραγματική ιστορία με το δικό της νόημα.

Παρασκήνια Δήμου Ξηρομέρου: Δημοτικό Συμβούλιο με πολύ ενδιαφέρον το σημερινό....


Σημαντική η σημερινή, Καθαρά Δευτέρα, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07:00 μ.μ. στο Αστακό με μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό του 2017 (η σημαντικότερη συνεδρίαση κάθε έτους), ο οποίος επεστράφη πίσω από την Αποκεντρωμένη μετά την άστοχη, εκτός λογικής και νομιμότητας, όπως τελικά αποδείχτηκε με την ακύρωση του, κίνηση του Δήμου Ξηρομέρου να εγγράψει σε αυτόν το δάνειο των 1.130.000 €, χωρίς όμως να το έχει πάρει οριστικά.

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο από το Αλυζιακό Καρναβάλι 2017 της Κανδήλας.



ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένα καρναβάλι με το δικό του μοναδικό ξεχωριστό στυλ είναι αυτό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κανδήλα. Πολύ χιούμορ, αυτοσαρκασμός και πολύ καλή τρέλα έχουν αναγάγει το συγκεκριμένο καρναβάλι σε κάτι τελείως διαφορετικό από τα άλλα γνωστά καρναβάλια και αυτό αρέσει πολύ σε πολλούς και σε εμάς.
Υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο από το τοπικό Blog kandilatoxoriomas το οποίο γι άλλη μία φορά έχει κάνει εξαίρετη δουλειά.

Όμορφη και συνάμα συγκινητική η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στο μώλο του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα (βίντεο).


Η ομορφότερη και συνάμα συγκινητική στιγμή του 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού, η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στη θάλασσα, στην αγκαλιά του Ιονίου Πελάγους συνοδεία μουσικής και βεγγαλικών. Μία μοναδική στιγμή μπροστά στο μώλο του Αγίου Νικολάου παρουσία πάρα πολύ κόσμου, που σήμανε την λήξη του Τριωδίου και την έναρξη της Σαρακοστής.

Πρόσκληση Αλυζιακού Α.Ο. Μύτικα.

Πανέμορφη η παρέλαση του 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού. Ακολουθεί το βράδυ στις 08:00 μ.μ. η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στη θάλασσα.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καρναβαλική παρέλαση του 10ου Μυτικώτικου Καρναβαλιού στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα. Περισσότερη η συμμετοχή φέτος μέσα στο καρναβάλι, αλλά το κυριότερο πολλοί περισσότεροι οι επισκέπτες. Τις επόμενες ημέρες θα μαζέψουμε ότι περισσότερο υλικό υπάρχει σε φωτογραφίες και βίντεο από άλλους συμπατριώτες μας και θα σας το παρουσιάσουμε.

Ζωντανή μετάδοση αποκριάτικης παρέλασης 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού.


Την Κυριακή 26.2 και ώρα 11:00 π.μ. περίπου, θα συνδεθούμε με τον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα και θα προσπαθήσουμε (αν όλα πάνε καλά) να μεταδώσουμε ζωντανά μέσω Live Steaming την παρέλαση του 10ου Μυτικιώτικου Καρναβαλιού που θα ξεκινήσει στις 12:00 μ.μ.

Πρόσκληση για μασκέ πάρτυ.

Πρόσκληση για μασκέ πάρτυ.

Αύριο Κυριακή 26.2 ώρα 12:00 μ.μ., όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μύτικα για το 10ο Μυτικιώτικο Καρναβάλι.


Η μεγάλη στιγμή της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί η Καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, έφτασε. Το συνεργείο και οι εθελοντές που ετοιμάζουν τα φετινά άρματα (συγχαρητήρια ανεξαιρέτως σε όλους) βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα εντυπωσιακά φετινά άρματα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και τη καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στη θάλασσα, μπροστά στο μώλο του Αγίου Νικολάου.

Το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο - παιχνίδι "Ο Χάσκαρης" ζωντανέψαμε στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα.


Όπως θυμόμαστε, λοιπόν, το βράδυ της τελευταίας Αποκριάς βράζαμε 5 - 6 αυγά, τα ξεφλουδίζαμε με προσοχή, να μείνει πάνω στο αυγό η μεμβράνη που έχει από μέσα το τσόφλι του αυγού, δουλειά που απαιτούσε μεγάλη επιδεξιότητα. Αυτό γινόταν για να μην κόβεται στη μέση το αυγό όταν θα το δέσουμε με την κλωστή. Δεν πειράζει όμως κι αν δεν τα καταφέρουμε καλά.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αστακού - Φυτειών: Ανακοίνωση σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ΕΦΚΑ.


Παρακολουθούμε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αυξήσεις στα ειδοποιητήρια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των επαγγελματικών σωματείων μόνο το 14% πληρώνουν αυξημένες εισφορές φέτος, το 9% ίδιες, και το υπόλοιπο 77% χαμηλότερες ή πολύ χαμηλότερες.

Στρατιωτικός γιατρός τοποθετήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας.


Πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε λύση στο θέμα του γιατρού για τον Κάλαμο Λευκάδας. Προχθές Πέμπτη 23.2 μάθαμε ότι ο στρατιωτικός γιατρός ανέλαβε υπηρεσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλάμου, μέχρι το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, δίνοντας επιτέλους λύση μετά από πολύ καιρό στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νησί.

Η εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» του δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου, κάνει αφιέρωμα - αναφορά στο Στρατηγό Ιωάννη Καραβία.


Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα - αναφορά στο συμπατριώτη μας με καταγωγή από την Παναγούλα Στρατηγό Ιωάννη Καραβία, ήρωα του Ελληνοϊταλικού πολέμου του '40, έκανε η πολύ γνωστή εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» του δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου, με θέμα «Μάχες του άγνωστου στρατιώτη».

Κλειστός ο παραλιακός δρόμος στη πόλη του Αστακού για τα αυτοκίνητα για τέσσερις ημέρες.


Αστακός, 24.02.2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίνεται γνωστό προς όλους του πολίτες της πόλης του Αστακού, ότι από την Παρασκευή 24/2 και ώρα 07:00 μ.μ. μέχρι και την Τρίτη 28/2 και ώρα 06:00 π.μ., ο χώρος της παραλίας θα παραμείνει κλειστός για τα αυτοκίνητα.

Σύσταση της προβλεπόμενης από το νόμο επιτροπής, βάσει του άρθρου 141 του νόμου 3463/2006 ζητά η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών».


Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημάρχου σε Ρ/Φ σταθμό της Ναυπάκτου: «Στον Αστακό δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός, ούτε ένας εργάτης καθαριότητος, υπάρχει παντελής έλλειψη προσωπικού. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι μέχρι και τα τέλη του 2016 απαγορευόταν να προσλάβουμε οποιοδήποτε προσωπικό...»

Ντίνα Σαμαρά: Κύριοι ... Μπορείτε να διοικήσετε σωστά το Δήμο; Aν όχι δηλώστε αύριο την παραίτηση σας!


Στα πλαίσια της υπεύθυνης πολιτικής θέσης που ακολουθήσαμε στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με την "ανάκληση της αριθμ. 146/2014 απόφασης περί έγκριση απολογισμού - ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων Δήμου Ξηρομέρου οικ. Έτους 2013" και την "ψήφιση του Προϋπολογισμού και ετήσιου Προγράμματος Δράσης - Στοχοθεσία Δήμου οικ. έτους 2017", καταθέσαμε ενστάσεις στον Ελεγκτή Νομιμότητας, με αριθμούς πρωτοκόλλων 42508/22-2-2017 και 42544/22-2-2017.

Η ελπίδα ήρθε.!!!! 969,12 €. Μπράβο παλιέ μου «Σύντροφε» κύριε Κατρούγκαλε.!!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Ναι, από 1.614,48 € το εξάμηνο με τους μνημονιακούς Γερμανοτσολιάδες (όπως τους λέγατε) Σαμαρά - Βενιζέλο, με το Νόμο που ψηφίσατε εσείς, 969,12 € το μήνα με εσάς!!!! Και εκείνο το καλόπαιδο ο Πετρόπουλος λέει, πως του λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν και πάρα πάνω!!! Εγώ πάντως έχω πλέον να του δώσω μόνο τα …… μου.!!!

Γύρισε πίσω ο Προϋπολογισμός, για συζήτηση και ψήφιση εκ νέου την Καθαρά Δευτέρα.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Μαθαίνουμε ότι ο Προϋπολογισμός γύρισε πίσω γιατί πιθανόν υπήρξε κάποια εμπλοκή με το δάνειο, χωρίς να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης και η ψήφιση του Απολογισμού του 2013 μαθαίνουμε ότι επεστράφη.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με την ΚΥΑ οικ. 23976/22-07-2016 (ΦΕΚ 2311/τ. Β’/26-07-2016) ΥΠ.ΕΣ. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, δεν επετράπει η εγγραφή του δανείου στα έσοδα του Προϋπολογισμού, μιας και δεν υπάρχει υπογραφή σύναψης ακόμα.

Αστακός, 23.02.2017
Αριθ. Πρωτ.: 1505
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή εβδόμη (27η) του μηνός Φεβρουαρίου, του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 159 του Ν. 3463/2006 και 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα:

Συμπληρώνεται ένας χρόνος αύριο από την στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της άσκησης δίωξης για τα τέλη της Αλυζίας. Μάλλον μετά από ένα χρόνο, επιτέλους έφτασε η στιγμή για τη γνωμοδότηση Δικηγόρου.


Με την ευκαιρία της πρόσκλησης για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 28.2 με θέμα: «Ορισμός Δικηγόρων για δήλωση παράστασης πολιτικής Αγωγής Δήμου σχετικά με την υπόθεση άσκησης ποινικής Δίωξης από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος, με φερόμενο παθόντα – ζημιωθέντα το Δήμο Ξηρομέρου» (δείτε εδώ) και τη συμπλήρωση αύριο Παρασκευή 24.2, ενός χρόνου από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε αυτή η υπόθεση, δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο το οποίο το έχουμε έτοιμο από το Σεπτέμβριο αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας και δεν είναι τωρινό (αυτό το γνωρίζουν εδώ και μήνες κάποιοι προφορικά από εμάς), γιατί ήμασταν σίγουροι ότι θα έφτανε η 24.2.2017 χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη.

Μελέτη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στη θέση Αγία Σοφία Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας


Με σχετική της απόφαση στις 12.12.2016 η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, χορήγησε στον κ. Ιωάννη Βαραλή, Επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, άδεια φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης, της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στη θέση Αγία Σοφία Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Προχωρούν απρόσκοπτα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείο και Νηπιαγωγείου Μύτικα.


Όπως σας έχουμε ενημερώσει θα παρακολουθούμε από κοντά όλη την πορεία του έργου του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα και για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε.
Έτσι λοιπόν, εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, που αφορούσαν την αποδοχή της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και τον καθορισμό των όρων της επικείμενης δημοπρασίας.
Δείτε εδώ και εδώ τα επίσημα έγγραφα.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος νέος διοικητής στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.



Με υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε σήμερα και οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ, ο Πάνος Παπαδόπουλος διορίστηκε νέος διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την επιλογή διοικητή στο Μεσολόγγι αρχικά είχε αποβεί ατελέσφορη εξαιτίας των εντάσεων που προκλήθηκαν στους κόπλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Παπαδόπουλος το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Μεσολογγίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο συμπατριώτη μας Μυτικιώτη Πάνο Παπαδόπουλο, του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τον περιμένει.

Αντίο στον Κώστα Τσιβελέκα.


Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης.

Θλιβερή ακούστηκε παντού η είδηση για τον θάνατό του. Ήρεμος και απλός, ρωμαλέα μορφή, με φιλοσοφική διάθεση, ξάστερο μυαλό, με καθαρούς ορίζοντες σαν τους ορίζοντες των βουνών, αγνός και ηθικός, γενναίος, φλογερός οραματιστής, διέθεσε ολόκληρη τη ζωή του στη μεγάλη αγάπη του, την ορειβασία.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Βασίλη Ζαγκότα: «Η Πολυαισθητηριακή Δυναμική της Εικόνας στη Διδακτική Διαδικασία».



Κυκλοφορεί το βιβλίο του Βασίλη Ζαγκότα Δάσκαλου - Ιστορικού, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με τίτλο «Η Πολυαισθητηριακή Δυναμική της Εικόνας στη Διδακτική Διαδικασία».

ΥΠΕΣ: Επιπλέον 94 εκατ. στους Δήμους για ληξιπρόθεσμα (τροπολογία). Η δική μας άποψη.



Την διάθεση 94 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν προκύψει από δικαστικές αποφάσεις προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Έφυγε από τη ζωή ο κατακτητής του Έβερεστ Κώστας Τσιβελέκας.



Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κώστας Τσιβελέκας. O έμπειρος ορειβάτης είχε κατακτήσει 13 φορές τα Ιμαλάια, ενώ είχε πάρει μέρος σε 37 αποστολές. Μάλιστα ήταν αρχηγός της αποστολής με Έλληνες ορειβάτες που κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή των Ιμαλαΐων.

Δήλωση Αποστόλη Σόμπολου, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ξηρομέρου.


Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης σπεύδοντας να κερδίσει εντυπώσεις αμέσως μετά την δήλωση του κ. Αποστόλη Πανταζή προσπαθεί με ανακρίβειες και γενικότητες να πείσει για έργο και πεπραγμένα ανύπαρκτα.

Έλεγχος της ποιότητας του θαλασσινού νερού και του πυθμένα στην ιχθυοκαλλιέργεια στο «Βαθύ Λιμιόνι» Καλάμου Λευκάδας.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την πλωτή διαδήλωση που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στο «Βαθύ Λιμιόνι», από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων Καλάμου και Καστού ενάντια στο Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών, στο οποίο περιλαμβάνονται τα δύο νησιά Κάλαμος και Καστός Λευκάδας.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκτέλεση του έργου: «Έλεγχος της παρουσίας του φανερόγαμου Posidonia oceanica στο χώρο εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της αναθέτουσας αρχής στον Κάλαμο Λευκάδας». ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ (ΦΚ: D.591).
Το έργο χρηματοδοτείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών και πιο συγκεκριμένα χρηματοδοτείται από την SEA FARM IONIAN A.E. Ουδέν σχόλιον.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης μιλά στο studionafpaktos.gr για την κρίση στο Δήμο Ξηρομέρου.



Πηγή: http://studionafpaktos.gr

Ο κ. Αποστόλης Πανταζής μιλά στο studionafpaktos.gr για την κρίση στο Δήμο Ξηρομέρου.



Πηγή: http://studionafpaktos.gr

Λεωφορεία για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.


Για τους πολλούς συμπατριώτες μας που επικοινωνούν μαζί μας και ρωτούν αν θα μπουν εκδρομικά λεωφορεία για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας ώστε να κατέβουν στα χωριά μας για να παραβρεθούν στα Καρναβάλια Κανδήλας και Μύτικα, τους ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η ΒΕΛΑ» βάζει λεωφορεία για απ' ευθείας μετάβαση. Συγκεκριμένα:

Πλησιάζει το 10ο Μυτικώτικο Καρναβάλι και προβλέπεται να είναι φανταστικό.


Η μεγάλη στιγμή της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί η Καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, πλησιάζει. Το συνεργείο που ετοιμάζει τα φετινά άρματα δουλεύει πολλές συνεχόμενες ώρες, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και τη καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στη θάλασσα, μπροστά στο μώλο του Αγίου Νικολάου.

Επιμορφωτική παιδαγωγική συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας.


Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στον χώρο του Δ.Σ. Κανδήλας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική παιδαγωγική συνάντηση που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κα Πάσχου Αγγελική με θέμα: «Παιδαγωγικές Προτάσεις για Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες».

Όμορφη η γιορτή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.).


Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία Ξηρομεριτών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 11:00, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. στο Ξενοδοχείο Crystal City Αχιλλέως 4 (Πλατεία Καραϊσκάκη), Αθήνα.

Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για την κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου. «Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι».


Τρία χρόνια μετά την επικράτηση της παράταξης Γαλούνη, Πανταζή ήταν αρκετά για να επαληθευτούν πλήρως οι προβλέψεις μας, που διατυπώθηκαν το ίδιο βράδυ των εκλογών του ´14.
Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι:

Κίνηση Πολιτών Πρώην Δήμου Φυτειών: Πρόταση για διέξοδο από τη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου.


Συνδημότες, είναι Ηλίου φαεινότερο ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Δήμος μας, τα τελευταία χρόνια παραπαίει Διοικητικά αλλά και Οικονομικά.
Φυσικά την ευθύνη για την όλη κατάσταση την έχει η τωρινή Δημοτική Αρχή, μαζί με τους Συμβούλους της, αλλά και οι προκάτοχοι τους (που αν κοιτάξει κάποιος τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους αυτά τα χρόνια, θα διαπιστώσει ότι είναι οι ίδιοι που απλά αλλάζουν παρατάξεις), οι οποίοι με τις αποφάσεις τους μας έφεραν τον Δήμο μας σε αυτό το σημείο.

Επίσημα από τα χείλη του Δημάρχου. Θα τρέξει προς δημοπράτηση και έναρξη κατασκευής το έργο του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα μέσα στο 2017.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 11.2.2017, από τα χείλη του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη ακούστηκε ότι εκτιμά ότι εντός του 2017 το έργο του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του. Σας το κοινοποιούμε για να το γνωρίζετε ώστε να υπάρχει η δημόσια λογοδοσία όταν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις δεν τηρούνται. (Ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ.)
Ένα πλήρες από άποψη κτιριακή Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έρχεται να λύσει το πολύ μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που δεκαετίες ολόκληρες αντιμετωπίζει ο Μύτικας (ακατάλληλο από κάθε άποψη Δημοτικό Σχολείο, λυόμενο Νηπιαγωγείο), αλλά κυρίως με το βλέμμα στο μέλλον, γιατί όποιος ξέρει να μελετά και να διαβάζει τα στοιχεία, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Μύτικας τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα δεκαετίας θα έχει αύξηση πληθυσμού.

Υπόσχεση από τα χείλη του Δημάρχου κ. Γαλούνη για δημοπράτηση του κατεστραμμένου δρόμου του Βάρνακα.


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 11.2.2017, ο Δήμαρχος κ. Γαλούνης αναφέρθηκε και στο έργο του κατεστραμμένου δρόμου στον Βάρνακα τονίζοντας ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση, αλλά υπήρξε και επιπλέον καθυστέρηση λόγω του νέου νόμου περί δημοπρασιών 4412/2016 και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Η μηχανή του χρόνου: Φουστανελοφόρος Μυτικιώτης στο κεντρικό χωμάτινο δρόμο του Μύτικα.


Ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα, χωμάτινος, με κάποιον Μυτικιώτη να ποζάρει, τραβηγμένη την δεκαετία του '60. Ρωτήσαμε και μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για έναν πολύ χαρακτηριστικό άνθρωπο του Μύτικα, τον μπαρμπά Κολλιό τον Σούλα (συγγενής μας). Ο φίλος μας Σπύρος Ζαβογιάννης μας ανάφερε ότι ήταν ένας πολύ καλοσυνάτος άνθρωπος, ο οποίος πάντα κυκλοφορούσε στο χωριό φορώντας την χαρακτηριστική φουστανέλα του.

Παρασκήνια Δήμου Ξηρομέρου: Θα τεθεί θέμα παραίτησης του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη από τον κ. Αποστόλη Πανταζή.


Στις 5 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου θα συνέλθει για πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης, ώστε να εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα του, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται κατόπιν πρόσκλησης του δημοτικού συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους από το συνδυασμό που πρώτευσε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλούμε για τον κ. Αποστόλη Πανταζή, ο οποίος εκτός από την πρόσκληση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα εκτελέσει και χρέη Προέδρου.

Πρόσκληση για μασκέ πάρτι στην Κανδήλα.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι μασκέ στην πιτσαρία του Αγά το Σάββατο 18.02.2017 και ώρα 06:00 μ.μ. Σας περιμένουμε με τη στολή σας να διασκεδάσουμε,να φάμε και να χορέψουμε!
Είσοδος (για τα παιδιά): 4 €.

Επιμορφωτική συνάντηση στο Δ.Σ. Μύτικα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».


Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, επιμορφωτική συνάντηση της 9ης Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Συμμετείχαν οι συνάδελφοι των σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο Θεματικό Δίκτυο, ενώ επιμορφωτές ήταν οι Σχολικοί Σύμβουλοι κα Κατερίνα Νικολακοπούλου και η κα Πάσχου Αγγελική.

Πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή η ανάκληση της απόφασης 146/2014.


Τελικά επαληθευτήκαμε στην πρόσφατη ανάρτηση μας και σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά που ανέβηκαν σήμερα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», το θέμα της ανάκληση της απόφασης 146/2014 «Έγκριση απολογισμού - ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων Δήμου Ξηρομέρου οικ. έτους 2013», που δημιούργησε τόσο μεγάλη φασαρία, με αποτέλεσμα την διαγραφή του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Αποστόλη Σόμπολου, αναγράφεται ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Επίσης αναγράφεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά τον ισολογισμό - απολογισμό του 2013, πάλι κατά πλειοψηφία.

Τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη τα super market Π. Λιότος στο Μύτικα.


Τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη τα super market Π. Λιότος στο Μύτικα. Έψησαν πολλά σουβλάκια και τα μοίρασαν τόσο στο προσωπικό των καταστημάτων, σε πελάτες και σε όσους περνούσαν από εκεί, μαζί με άφθονο κρασί και μουσική. Ουσιαστικά έστησαν ένα πολύ ωραίο υπαίθριο γλέντι με καλεσμένους όλο το χωριό.
Και του χρόνου Παρασκευά...